keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Kehysolkalaukut Marimekosta ja Metka-laukku

 


Ystävä pyysi tekemään kolme olkalaukkua Marimekkokankaasta jota hänelle oli jäänyt jostain projektistaan. Kun pyydetään niin sittenhän tehdään;)
Mutta kuinkas sitten kävikään:)


Etsin kaavojeni joukosta kehyksiin sopivan kaavan, mielestäni. Sovitin kaavoja kankaaseen jotta tulisi mukavan näköisiä laukkuja. Sitten ompelemaan. Kun tuli kehykseen liimaamisen aika ihmettelin miten ei millään yläreuna riitä sopivaksi kehykseen. Kunnes tajusin, kaava oli ollutkin liian pieni! Kokoeroa ei ollut paljon mutta oli kuitenkin, pari-kolme senttiä vaakasuunnassa ja yksi sentti korkeudessa.
Onneksi kangasta oli vielä jäljellä ja sain tehtyä uudet laukut, sen kokoiset kun oli pyydetty. Pienempiin ostin uudet kehykset ja tein niistäkin valmiit laukut. Olisin voinut purkaa nuo epäonnistuneet ja tehdä laukut tilkkupinnastakin mutta sovittiin että toimitaan nyt näin:) Ehkä pienemmät löytävät myös kodin itselleen:)



Viime kurssilla saatiin Katrilta ohjeet tähän Metka-kassiin. Kassi on muuten ihan perusversio mutta vetoketju ommeltiin uudella tavalla. Ompelin kassin Nelikko-blokeista joita tehtiin ensimmäisella kurssikerralla.




Kultaiset kädet Berlevåg

Tämä taideteos löydettiin meren rannalla kävellessämme Norjassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti