tiistai 22. lokakuuta 2024

Rusettiluistelua



Peiton koko on 140 x 175 cm

Rusettiblokki ei oikein koskaan ole saanut minua innostumaan. Jokin aika sitten  Pomada-blogin Saija kertoi ompelemastaan rusetti-mallilla tehdystä peitosta. Siitä sitten syntyi ajatus itsekin kokeilla minkälaista syntyisti jos tuota kokeilisi. Saijan peitossa värit liukuvat kauniisti mutta itse tein näin perinteisesti. 
Peittoa tikatessa mietin että valkoisen tilalla olisi voinut käyttää jotain mielenkiintoisempaa väriä tai useampia värejä. Alkuvaiheessa olin kuitenkin suunnitellut tuon valkoisen niin se siihen sitten tuli:)

 

Joku laskuvirhekin tuli paloja leikatessa ja niin syntyi muutama ylimääräinen blokki. Kun laitoin ne taakse niin sain juuri ja juuri vaalean takakankaan riittämään;)


Sain taas käytettyä mukavasti jämäpaloja tähänkin työhön mutta kuten ennenkin olen todennnut, eivät ne loppuneet vieläkään.



Nimilappu vielä taakse ja peitto on valmis.




Pyysin tytärtä tekemään nallepurkin jonka halusin viedä kaverilleni muistoksi pitkäaikaisesta, vuosikymmenien, ystävyydestämme. Sittenpä piti miettiä mitä laitan purkin sisälle kun tuntui mukavammalta että sisällä olisi jotain kuin että se olisi ihan tyhjä.
 Jonkin aikaa oli kyllä pyöriteltävä älynystyröitä ennenkuin välähti. Tulostin vanhoja valokuvia joita on otettu vuosien varrella reissuistamme ja muista yhdessäoloistamme. Kiersin kuvat rullalle ja sidoin ohuella narulla putkiloiksi. Lisäsin jokaiseen kuvaan liittyvän jonkin kysymyksen ajatuksena että seuraavalla tapaamisella voitaisiin niitä yhdessä katsella ja mietiskellä saatiinko samanlaisia vastauksia. Purkki täyttyi kuvarullilla joita on n.50 kpl.





Nessebyn kirkko oli mielenkiintoinen paikka Norjassa. Aivan yksinään seisoi tuossa, ainoastaan meri oli lähellä.


2 kommenttia:

  1. Kivan rusettiluistelupeiton olet saanut aikaan. Minä kokeilin mallia joskus, mutta se jäi mallitilkkuasteelle. Ehkäpä joskus ompelen enemmän.
    Hauska ja tunteellinen purkki, joka toimii valokuvasäilönä. Sen arvo on mittaamaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mallit eivät aina ole kiinnostavia eikä tarvitsekaan olla:) Onneksi on paljon vaihtoehtoja joista valita mieleisensä. Tuo rusettiblokki ei ole minuakaan oikein kiinnostanut kuten kerroinkin tekstissä. Ajattelin kuitenkin kokeilla ja siitä tuli mielestäni "tavallinen"-sarjaan kuuluva.
      "Tunteellinen purkki" , enpä olisi itse keksinyt noin kivaa sanontaa tästä asiasta:) Sitä se kyllä on ja uskon että koemme monenlaisia tunteita kun yhdessä tutkailemme purkin sisätöä:)

      Poista