tiistai 27. helmikuuta 2024

Maailmanpyöriä

 Vuoden alussa Katrin kurssi aloitettiin jämätilkkuprojektilla. Ohjeet saatiin karuselli-blokkiin. Valitsin laatikosta työhön murretun sävyiset kangaspalat. Kaveriksi tumma sininen pikkukolmioihin ja reunakanttiin.
Blokkien asetteluun saatiin monenlaisia vaihtoehtoideoita. Yritin käyttää mahdollisimman paljon jämäpaloja tai joistain töistä jääneitä pienehköjä paloja ja sen perusteella peitosta tuli sitten tämän näköinen;)
Työn nimeäminen taas mietitytti. Karuselli olisi ollut hyvä nimi koska peitto tehtiin karuselli-blokeista mutta yksi työni on jo sen niminen niin piti keksi joku muu. Nimeksi tuli Maailmanpyöriä.


Taustapuolelle laitoin harjoitusblokin josta olisi voinut tehdä vaikka tyynynpäällisen kokonsa puolesta mutta kun on vaan jäänyt tekemättä niin päätin että sen paikka on nyt tässä. Tarkoitus oli että blokki olisi ollut vähän vinommassa asennossa, ei missään tapauksessa suorassa, mutta aina ei vaan onnistu;)
Tikkasin tämänkin peiton siimalangalla, kaksi suoraa sauman molemmin puolin.Blokkiin oli tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon erilaisia kangaspaloja. Joitakin samojakin tuli käytettyä, sinne ne kuitenkin sekoittuvan - kokonaisuuteen:)


Onnia ei haittaa vaikka aika loskaisissa keleissä on lenkkejä tehty. Itsellä kastuu kengät melkein joka reissulla mutta välillä kuivatellaan ja taas mennään. Ulkoilu on kuitenkin niin mukavaa:)


8 kommenttia:

 1. Hieno Maailmanpyörä. Joskus nimen keksiminen voi olla vaikeaa, itsellänikin on yksi peiton nimi muhimassa. Meilläkin riittää sohjoa; on tosi vaikea päästä omasta kotipihasta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimien keksiminen on toisinaan mukavaa:) Jos joutuu pohtimaan ja vääntämään pidemmänkin aikaa niin tuntuu mukavalta kun vihdoin oivaltaa sopivan nimen;)

   Poista
 2. Todella hieno peitto ja niin hyvät värit!

  VastaaPoista
 3. Kyllä näyttää mukavalta! Niin kauniisti käytetty jämätilkkuja! Kiinnostaa, huomaako jämäpaloissa vähenemistä? Aika hienoa että on tuo kaveri joka vie ulos, säällä ku säällä :)

  VastaaPoista
 4. Tykkään kovasti tästä peitosta.

  VastaaPoista
 5. Kauniit väriliut. Selkeä ja upea peitto.

  VastaaPoista