perjantai 8. maaliskuuta 2024

Penaali, elementtitaloja ja pussukka

 Vaikka tilkkutöiden kurssi-ilta on joka toinen viikko niin tuntuu että kyllä vaan kovasti ehditään tekemään kaikenlaista mukavaa pienessä ajassa. Penaali oli semmonen yhden illan juttu;)





Se tehtiin paper piecing-tekniikalla.




Sitten saatiin ohjeet elementtitalojen valmistukseen. Olen joskus ostanut edullisesti tämän mallisen tyynyn ja kun ohjeet saatiin niin heti tiesin että talomallilla teen päällisen siihen:)





Yksityiskohtia, Onnikin siellä kurkistelee ikkunasta, tietenkin:)



Tyynyn toisen puolen kokosin taas vanhoista harjoitusblokeista. Vähän lähemmäs toisiaan olisi voinut blokit asetella että eivät menisi noin"piiloon" ala- ja yläreunoille. Olin kyllä miettivinäni ja mittailevinani tätä asiaa mutta eipä osunut ihan nappiin;)





Onnia trimmataan noin kahden kuukauden välein ja Susanna on hoitanut homman Onnin pennusta asti. Kiva että on tuttu trimmaaja eikä tarvitse totutella uusiin ihmisiin kun tuo trimmaus on kuitenkin koiralle aina vähän jännä juttu:) Nyt ompelin hänelle aiheeseen sopivan tukirautapussukan jossa voi säilyttää hommaan tarvittavia välineitä. Susannalla on itsellä neljä ihanaa kääpiösnautseria:)



Kauriita on pyörinyt meidän nurkilla tänä talvena. 30 vuotta on asuttu tässä ja ensimmäisen kerran tulevat näin lähelle. Kuvassa on niitä neljä mutta pari tulee vielä joukon jatkona. Yhdeltä näistä puuttui vasen etujalka ja yksi ontui vasenta takajalkaa:( 




Alkuillan lenkillä:) Kyllä talvikin on kivaa aikaa, Onnin kanssa tykätään:)

10 kommenttia:

  1. Kynäpenaalin sisällöstä ei voi erehtyä! Jännä, että sinäkin olet ommellut taloblokkeja; minä tein peiton, mutta en ole vielä julkaissut sitä. Hieno yksityiskohta: pöllö istuu talon katolla. Ihanaa, että Onnilla on oma pussukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytäppäs nyt minkälainen talopeitto sulla valmistui, kiinnostaa:)

      Poista
  2. Paljon ehdit tosiaan tehdä. Tyyny on ihana ja koirakangas myös.

    VastaaPoista
  3. Tuosta penaalista tulee mieleeni se penaalin terävin kynä! Ihana Onni-pussukkakin. Peuroista riesaa meilläkin. Olivat jo ulko-ovella ja tuijotimme silmästä silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas kiva mielikuva penaalista;):)
      Ihan noin lähikontaktia ei sentään vielä täällä ole ollut peurojen kanssa mutta pihassa ovat jo käyneet jälkien perusteella vaikka piha on aidattu 120 cm aidalla. Muuten en niin välitä vaikka kävisivätkin lähellä mutta mietityttää mitä pistelevät poskeensa jos vielä keväällä ja kesällä kulkevat täällä. Jotkut sanovat niitä punkkilinkoiksi joten sekin kauhistuttaa. Punkkeja kun saa muutenkin tarkkailla Onnin turkista kevään ja kesän tullessa.

      Poista
  4. Mukavannäköistä on syntynyt! Kynillä on nyt selvä säilytyspaikka ja talorivi on just oikeaa mallia. Molemmat kivoja tehtäviä. Ja saitpa vielä käytettyä vanhojakin blokkeja. Ihan plussaa! Hieno on lahjapussukkakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuompelut on kivoja, saa näkyvää aikaiseksi melko nopeasti;)

      Poista
  5. Voi että näitä ihanuuksia. Ei voi kuin ihmetellä taitoasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi:) Eipä nämä mun ompelukset kovasti taitoa vaadi. Jos vaan osaa vähänkin ommella niin kyllä niitä syntyy keltä vaan ohjeiden mukaan:)

      Poista