tiistai 20. helmikuuta 2024

Pehmopupu, syntymäpäivä, salaisuustyö ja karuselli

 Viime viikon kurssityö oli pehmopupu. Opettaja antoi vinkin että sen voisi valmistaa kaappiin jääneistä harjoitusblokeista.

Valitsin tähän vuosia sitten tehdyt ananasblokit.


En huomannut ottaa kuvaa niistä ennenkuin leikkasin osat mutta tässä kuvassa on puolikas blokista joka jäi jäljelle.


Pupu odottelee jo kevään tuloa:)


Laundry Basket-blogissa on ilmaiset ohjeet Edita Sitarin syntymäpäiväpeiton ompeluun. Blokkien ompeluun on hyvä tahti, kerran viikossa yksi blokki:) Hyvin pysyy mukana:)


Seitemän viikon blokit on ommeltuna ja tänään, kuten joka tiistai tulee ohjeet uuteen blokkiin. Aika punainen näyttää taas valmistuvan;) Mietin pitkään valitsenko sinisen kuten ohjeessakin on mutta jotenkin vaan taas päädyin punaiseen;)Viimeisessä Tilkkutyölehdessä Maarit Kinnunen on antanut ohjeet tämän vuoden salaisuustyöhön. Ensimmäisessä osiossa tehtiin villihanhia. Ne olivat niin isoja että kulmapaloista sai samalla ommeltua bonuksena pikakolmioneliöitä.
Pitkään saakin nyt odotella seuraavan osan ohjeita eli kunnes seuraava lehti ilmestyy toukokuussa.
Karuselliblokkeihin saatiin ohjeet Katrin kurssilla ja niistä valmistuu torkkupeitto. Tällä kertaa valitsin laatikosta murretut kangasjämäpalat. Peitto odottaa tikkaamista. 
Ehkä lähden nyt siihen hommaan:)


10 kommenttia:

 1. Hieno tapa käyttää jämäblokit pupu tekemiseen. Hellyttävä pupunen. Minäkin katsoin tuota tilkkulehden salaisuustyötä, ehkäpä aloitan sen ompelun; olikohan siinä kerrottu, minkä kokoinen työ on valmiina?
  Syntymäpäiväpeittoon tulevat blokit ovat kauniita. Karusellipeitto on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaisuustyöhon en huomannut että kokoa olisi lehdessä mainittu. Tee vaan sinäkin, on niin kiva nähdä miten erilaisia tulee vaikkaa ohje on sama mutta kankaat eri:)

   Poista
 2. Kylläpäs tuli soma pupu! Nämä lelut on siitäkin hyviä tehdä että täytettä löytyy mukavasti. Punainen on oikein hyvä väri! Ja kauniita punaisia kankaita oletkin valinnut. Ahkerana ompelijana sinulla on jo hanhet valmiina - eikä se riitä vaan bonus-palat myös! Karuselliblokeista näyttää tulevan hauskat kuviot peittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu on kyllä aika kiva vaikka tuo pää vähän mietityttääkin. Mutta tehty mikä tehty:) Paloja leikatessa mietin että olisiko kannattanut leikata palat toisin päin ja nyt ajattelen että olisi:)

   Poista
 3. Jestas, että sinulla on monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Ihana pupu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on varuduttava ettei hommat lopu;):) Syntymäpäiväblokit ja salaisuustyö ovat pitkäkestoisia, valmistuvat vasta vuoden lopussa ja ensi vuoden alussa eli aika hitaasti niiden kanssa edetään:)

   Poista
 4. Hyvänen aika miten ihana pupunen. Olet kyllä todella taitava. Upeita tilkkutöitä teet. (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:) Jotain osaan tehdä mutta paljon on vielä opittavaa!

   Poista
 5. Tuohan onkin hyvä idea käyttää turhia blokkeja. Suloinen pupu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietiskelin myös mihin harjoitus- ym.blokit voisi käyttää samalla systeemillä. Pupuja tuskin teen enempää;)

   Poista