tiistai 4. heinäkuuta 2023

Soft&Warm - torkkupeitto

 Innostuin joskus hankkimaan flanellirullasuikaleita koska tuntuivat niin ihanan pehmeiltä kosketellessa niiden pintaa:)

Sitten tulikin ongelma minkälaisen mallin mukaan ompelisin niistä torkkupeiton. Monesti aiemmininkin olen etsinyt valmiille leikatuille suikaleille mallia mutta mieleistä vaan ei ole löytynyt.

Pyysin apua Katri-opettajalta ja muutamasta ideasta löytyikin melko helposti sopiva.


Vähän oli ongelmia värienkin kanssa kun joitakin mulle vieraita oli joukossa. Aikani kun niitä suunnittelin ja pohdiskelin sain ne liitettyä toisiinsa. 


Kuvatessa peittoa katselin sitä moneen kertaan ja mietin tykkäänkö siitä vai en. No, ainakin se on pinnaltaan aivan ihanan pehmeä ja varmasti lämmin:)



Näistä väreistä tykkään:)


Taakse löysin kaapista sopivan ohuen puuvillakankaan. Tikkasin vinoon neliöitä 10 cm:n välein ja reunan kanttasin samoilla flanellisuikaleilla joita jäi vielä muutamia käyttämättäkin.




Lämpimänä päivänä vaan istuskellaan kaikessa rauhassa:)

16 kommenttia:

  1. Kivasti olet saanut kaitaleiden värit istumaan peittoon. Kun tässä on jo muutaman päivän ajan ollut viileää, tuntuu flanellipeiton ajatteleminen mukavalta. Tänään kaivoin jo villasukat jalkaan.

    VastaaPoista
  2. Komppaan edellistä kommentoijaa, flanellitorkku alkaa taas erittäin ajankohtainen! Mietin, laittaisinko keltaisen pään leuan alle (näköpiirissä kaikki lempivärit) vai varpaille (kun värikin lämmittää)... Kaunis on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vaikka vaihdella fiiliksen mukaan kumman pään laittaa leukansa alle;)

      Poista
    2. 🦶🦶
      Taustalla on kiva retkipeti, piti kysymäni, mistä sellaisia löytyy...?

      Poista
    3. Ihan varmaksi en muista mistä pedin ostin mutta taisin tilata sen Kärkkäiseltä tai VIP-storesta. Joku on löytänyt vastaavanlaisen LIDListä. Tähän kuuluu vielä kulmista pingoitettu aurinkosuoja. Löydät pedin nimellä koiranpeti aurinkovarjolla:)

      Poista
  3. Tulikin tosi mukava peitto! Aivan oivallinen malli, pihalaatoituksessa on vähän samaa tyyliä :) Kätevästi saat taitellen päällimmäiseksi minkä värin milloinkin. Loistavasti sävytetty! Pehmeys välittyy kuvistakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peiton pehmeydestä tykkään ihan mahdottomasti ja jos muuten väritys mietityttää niin eihän sitä näe kun sen alla makoilee;)

      Poista
  4. Tämä on tosi hieno! Varmasti on pehmeä käytössä. Multa löytyy yksi fat quarter bundle kaapista mutten ole keksinyt mitä siitä tekis. Tässä olis kyllä ideaa. T. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kaksi rullaa varattuna tähän peittoon, toisesta jäi hankalasti puolet ja nyt onkin ongelma mitä niille tekisi:)

      Poista
  5. Kaunis ja ihanan pehmeä peitto.

    VastaaPoista
  6. Todellinen taideteos ja mikä värien yhdistely - ihailen.
    Oma malttamattomuuteni ei riitä tilkkutöihin, mutta äidille niitä sommittelen mielelläni... kunhan joku hoitaisi sen ompelun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi:) Tämä flannellipeitto herättää minulla kovin ristiriitaisia tunteita kun en tiedä tykkäänkö siitä vai en:) Tilkkutöiden suunnittelu on kivaa!! Kankaiden valinta on toisinaan haasteellista mutta joskus helppoakin:) Kokonaisuudessaan mielekästä hommaa vaikka ärräpäätkin silloin tällöin lentelevät;)

      Poista
  7. Näyttää ihnan lämpöiseltä peitolta, tuohon on kiva kääriytyä viilellä ilmalla, kiva malli peitossa.

    VastaaPoista