lauantai 17. kesäkuuta 2023

Projekteja vaiheessa

 Kevään aikana olen innostunut monenlaisiin ompelutöihin mutta mikään niistä ei oikein etene valmiiksi asti. Eihän noilla mikään kiirekään ole, niin että valmistukoon sitten kun valmistuu:)


Tähän torkkupeittoon olen käyttänyt ihanan pehmeää valmiiksi leikattuja flanellisuikaleita. Ehkä vähän turhan lämmintä näin kauniina kesäpäivänä mutta tuleehan ne viileät ilmat jossain vaiheessa ja sitten on mukava kellahtaa lämpimän peiton alle.

Kovin vaikeaa oli keksiä mallia suikaleiden ompelulle mutta Katrilta sain vinkin mitä niistä tekisin ja kohtuullisen mukavalta näyttää tässä vaiheessa ja yleensä töistä tulee vielä parempia kun työ valmistuu kokonaan;) keskeneräistä ei saa arvostella, vai miten se menikään;) Nyt peitto on harsittuna odottamassa tikkaamista.


Keväällä kurssien loputtua etsin kirjoistani mallia mitä haluaisin tehdä. Kerrankin oli tilanne että mitään uutta ei ollut suunnitelmissa. Vaikka tuo flanellipeitto olikin keskeneräinen niin uutta teki mieli aloittaa;)

Tämän työn malli on Kaffe Fassetin kirjasta. Kangasvalinnan johdosta työ on kyllä kovasti eri näköinen kun alkuperäinen malli. Laitan siitäkin kuvan kun tämä joskus valmistuu. 

 Onni halusi tulla mukaan kuvauksiin:)



Heljä antoi opistolla keväällä ohjeet mukavaan ja nopeasti ommeltavaan peittomalliin. Silloin en ehtinyt siihen tarttua. Kun etsin kankaita kaapista Kaffe Fasset-malliin löytyi mielestäni tähänkin sopivia. Niin että mikäs siinä, yksi ompeluhomma lisää:)




Laundry Basket kesämysteeri käynnistyi taas ja tähän on kolmen viikon osat tehty. Mysteeri etenee sopivassa vauhdissa, hyvin pysyy mukana. Olin ajatellut että en lähde siihen mukaan tänä vuonna mutta kuinkas kävikään?

13 kommenttia:

  1. Tosi nätti tuo ekassa kuvassa oleva torkkupeitto. Kauniita kaikkikin, mutta suosikkini on tuo. Syksyllä into ompeluun taas iskee ja valmista syntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flanellipeiton valmistus on ollut minulle haasteellista kaikin puolin. Ensin oli rullassa olevat sinisävyiset suikaleet joita vähän vieroksuin mutta siellä ne nyt ovat:)

      Poista
  2. Kaikki tekeillä olevat peitot näyttävät mielenkiintoisilta. Odotan innolla niiden valmistumista. Kyllä flanellipeitolle on käyttöä suurimmalle osalle vuotta. Minulla on nyt nippu Kaffe Fassettin kankaita. Ne odottavat nyt suunnittelua. Tällä hetkellä olen keskittynyt vaateompeluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaateompelu on varmasti järkevämpää kuin jatkuva tilkkupeittojen ompelu joille kaikille ei ole käyttöä kuten vaatteille;):) Tilkkutöissä suunnitteluvaihe on kuitenkin myös tosi mukavaa kun saa vähän haastaa itseään:)

      Poista
  3. Upeita projekteja kaikki! Vaikea nimetä suosikkia. Sitten kun valmistuvat, tulee peittoja tiuhaan tahtiin. Itse asiassa, minulla taitaa olla yhtä monta vaiheessa :) Kultasade näyttää kukkivan kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saan nämä valmiiksi ennenkuin taas innostun johonkin uuteen;) En oikein tykkää että monta työtä on keskeneräisenä, mielummin yksi kerrallaan valmiiksi asti ja sitten vasta uuden pariin. Nyt on vaan käynyt toisin ja on onhan näitä ennenkin sattunut:)

      Poista
  4. Hienoja projekteja kaikki! Flanellipeitto näyttää kivalta. Minulla on myös monta keskeneräistä projektia vaiheessa, pitäisi innostua tekemään ne loppuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flaneelipeittotyö on herättänyt monenlaisia ajatuksia sitä tehdessä;) Toivotaan että lopputulos on kuitenkin mieluisa:)

      Poista
  5. Flanelli on mukava materiaali, aina lämmin. Kivaa pintaa tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä käyn silittämässä kädelläni flanellin pintaa, se tuntuu niin ihanan pehmeältä ja miellyttävältä:)

      Poista
  6. Flanellinen peite on torkkujan unelma!
    No, nyt ehkä vähän lämmin, mutta talvinen unelma kuitenkin!
    Juhlavaa Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ensimmäinen kerta kun teen flanellipintaista peittoa ja kyllä on ihanan pehmeää kosketellä:)

      Poista
  7. Kauniita töitä tekeillä! T. Saija

    VastaaPoista