keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Pussukat, Marimekko ja Kurttu

 Varastojani tutkiessa tuli vastaan pieni pala Texture Magic-materiaalia jonka olen voittanut jossain arpajaisissa vuosia sitten. Olen tehnyt jo aiemmin tästä vähän suuremman pussin jossa säilytän liimaharsojani. Jäljelle jäänyt pala oli niin pieni että siitä ei oikein muuta saanut tehtyä kuin pienen pussukan. En kyllä keksi mitä muutakaan tuosta voisi tehdä;)Kangas josta lähdin etenemään......Kangas ruudutetaan tuon kurttaavan materiaalin kanssa. Ruudutuksen jälkeen höyrytetään ja näin kangas rypistyy.


Valmis pussukka:) Jos olisin valinnut vielä ohuemman kankaan niin kurttuja olisi tullut enemmän;)  Tyttären Marimekko-pöytäliinakankaasta jäi vähän kangasta. Siitä tein hänelle pussukan. Oikeastaan niitä tuli kaksikin mutta toinen lähti jo maailmalle;)

14 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoinen tuo kurttaava aine. En tiennyt tuollaisesta, mutta lopputulos on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt minäkään:) Tutustuin vasta kun voitin sen;)

   Poista
 2. Yllä olevan kirjoitti vekki

  VastaaPoista
 3. Että sellaista hallittua kutistumista :) Hauskat kurtut tuli ja oikein söpö pussukka! Pussukoita kyllä tarvitaan, näkihän sen taas kun niin nopeasti lähti käsistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukoita tarvitaan:) Ehkä ei kuitenkaan kaikkia mitä tulee tehtyä;)

   Poista
 4. Minäkään en ole kuullut tuosta kurttaavasta aineesta. Se kuulostaa mielenkinitoiselta aineelta. Varmasti sillä saa aikaan mukavaa pintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan näköistä ja oloista pintaa tulee. Kannattaa käyttää ohutta kangasta niin tulee oikein kurttuista:)

   Poista
 5. Hauska kurttu, koskaan aiemmin törmännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska on mutta en tiedä mitä käyttöä kurttupinnalle olisi:)

   Poista
 6. Kaunis ja söpö kurttupussukka. Mari kangaiset pussukat ovat aina hienoja. Olen tuohon Texture Magic kuituun tutustunut opiston kurssilla ja tehnytkin jotain aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista mukavaa on tilkkurintamalla;) Aina tulee uusia juttuja vastaan;)

   Poista
 7. Jännä aine ja hauska lopputulos. Joskus tein tyynyn saman tyyppisellä systeemillä mutta en muista mitä siihen silloin käytettiin.

  VastaaPoista
 8. Jo on materiaalit! Mielenkiintoista ja kaunista.

  VastaaPoista
 9. Wau - mielenkiintoista. Kutistemuovilla leikitty lastenlasten kanssa, mutta että kurttu"harsoa" - jännää ja miten täydellisen kankaan työhön löysitkään. Nostaa kuviot kuin kukkasiksi koholle! Hieno - löytyisiköhän paikallisesta JättiRätistä?

  VastaaPoista