perjantai 28. huhtikuuta 2023

Päivölän lumihiutale

 Edellisessä postauksessani oli vielä pihassamme paljon lunta auringon paistaessa kauniisti. Nyt on tilanne toinen, aurinko paistaa mutta lumesta ei ole tietoakaan:) 


Onni on niin iloinen kun saa viettää päivät pitkät pihalla:) Siellä on hyvä seurailla ja kyttäillä naapureiden touhuja ja haukkua ohi kulkevat ihmiset ja polkupyöräilijät:)


Viime vuoden joulukuussa olin Päivölässä Hannelen tilkkutyökurssilla. Siellä oli yhtenä mallina jouluaiheinen työ jota innostuin ompelemaan. Tähän sopi mukavasti jouluinen suikalerullani. Siitä kului vaan tummemmat punaiset suikaleet. Vihreän ja vaalean kankaan ostin Tilkkutarhan Minnalta. Onneksi hän oli kauppoineen paikalla muuten olisi jäänyt tämä työ tekemättä kun ei olisi ollut sopivia kankaita mukana:)


Peiton koko on 135 cm x 170 cm.


Alkuperäisen työn koko oli  115 x 115cm. Lisäsin kuitenkin pinnan ylä- ja alareunaan kolme jääpuikkoblokkia ja sivureunoille vaaleaa kangasta. Nelikulmainen olisi tietenkin hyvä seinävaatteeksi mutta suurennettuna sopiva torkkupeitoksi jolle arvelen olevan paremmin käyttöä.


Tikkasin ensin koneella kaikki värilliset kuviot ympäriinsä luullen että se riittäisi. Ei näyttänyt hyvältä;) Sitten lisäsin tikkaamalla muurahaisenpoluilla kaikki vaaleat alueet. Keskikohdan neliössä on kukkanen. Jopas miellytti silmää:)


Takapuolen kokosin jäljelle jääneistä vaaleasta ja vihreästä kankaasta. Lisänä valkoinen yksivärinen kangas ja tähti.
Yksityiskohtia tikatusta pinnasta. Kankaiden väritkin näkyvät paremmin lähikuvissa. Alimmaisen kuvan värit ovat oikeanlaiset, ylemmässä vaalea näyttää valkoisemmalta kuin oikeasti onkaan.


Tykkään nimetä ompelemiani tilkkutyöpeittoja koska siten muistan paremmin mitä olen tehnyt ja jos juttelen jonkun kanssa niistä niin on helpompi tietää mistä puhutaan kun voi mainita nimeltä. Nimien keksiminen ei aina ole helppoa mutta on myös kiva pyöritellä päässä eri vaihtoehtoja ja sitten kun keksii mielestään hyvän niin tuntuu oikein mukavalta:) 

Opistolla oli kevätnäyttely ja omista töistäni vein sinne kassin, pussukan ja tilkkuilijan neliöt-torkkupeiton. Paljon kaunista ja taitavaa kädentyötä oli näytteillä:)

11 kommenttia:

 1. Päivölän lumihiutale on kaunis: yhteensopivat kankaat, hieno malli ja tyylikäs tikkaus. Kiva, että näimme pienen osan opiston näyttelystä. Niitä on kiva käydä katsomassa, kun opistot lopettelevat talvikauttaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peittoa oli mukava tehdä ja nopea tehdä kun palat olivat melko suuria:)

   Poista
 2. Päivölän lumihiutale -työ on aivan priima, kankaineen, tikkauksineen ja taustoineen! Tykkään siitäkin että nurmikolla ei ole tähän aikaan muita lumihiutaleita:) Hienosti edustavat työsi näyttelyssä. Kaarinassa oli myös näyttely, mutta Turussa ei järjestetä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ onnistui melko hyvin mutta tikkauksia en lähtisi kovin kehumaan:) Mutta menettelevät ;)

   Poista
 3. Tämä on kyllä kaunis työ ja hienosti tikattu. Onnilla on ihan parasta mitä koira voi toivoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilin että peitosta tulee kovapintainen kun on näin paljon tikattu mutta onneksi olin väärässä. Sopivan pehmeä on piiloutua sen alle;)

   Poista
 4. Kaunis työ, kivat värit!
  Ai että, katselin taas Päivölän kurssitarjontaa, jos taas jatkossa ehtisi tilkkukursseillekin. Kohta 10 tilkutonta vuotta on edellisestä vierähtänyt...

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttava peitto, kauniit värit. Hienosti tikattu! Onnilla on kyllä kiva katselu- ja lekottelupaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni ei juurikaan viihdy sisällä kun alkaa sopivat kelit pitää takaovea auki:)

   Poista
 6. Onpa kaunis peitto. Selkeä kuvio ja hyvät värit

  VastaaPoista