sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Kehyskukkaroita, pääsiäinen ja Onni

 


Kevään viimeisellä Katrin kurssilla ommeltiin pääsiäisnameille pienet korit. Nämä on mukavan kokoisia, pohja on kooltaan 10 x 10 cm. Vasemmanpuoleiseen tein reunan sentin korkeammaksi kuin keltaiseen. Näitähän voisi tehdä erilaisilla mitoituksilla vaikka minkä kokoisia ja erilaisiin tarkoituksiin. Jos tekisi isomman korin ja leipoisi sisään jotain hyvää esim.sämpylää/pullaa niin saisi kivan tuliaisen kyläpaikkaan. Kun avaa rusettinauhat korin voi hyvin pestä ja litteänä hyvä säilyttää.


Kiva muistin virkistystehtävä oli kun kurssilla tehtiin tuplakehyskukkaroita. Tumman mitoitin niin että sinne mahtuu hyvin puhelin. Pienempien pinnat on ommeltu toisista töistä jääneistä kangaspaloista.Kaarevia kehyksiä olen hankkinut joskus jostain ja ne ovat pyörineet laatikossa kun en olekaan osannut tehdä niihin sopivia kaavoja. Sain Katrilta apua kurssilla ja hän piirsi sopivat kaavat ja niiden mukaan ompelin kaksi olanylilaukkua. Näiden korkeus on 21 cm ja alareunan leveys 23 cm. Tavaraa mahtuu sisään vähän reilummin:)Opiston kurssilla Heljä antoi meille jo syksyllä tehtäväksi ommella kaitaleita kuitukankaaseen. Niistä tehtiin nyt keväällä kassi. Oli kyllä kiva projekti. Kaitaleita sai ommella kaikessa rauhassa muiden hommien välillä ja vähän sai taas käytettyä palalaarista jämiä;)


Halusin tehdä kassiin vetoketjulirpakkeen. Olen joskus tehnyt näitä eri tekniikalla mutta tähän sain Heljältä uudenlaisen kivan vinkin.Trimmauksen jälkeen puettiin Onnille villapaita päälle lenkille lähdettäessä kun aamulla on ollut vielä pakkasta.Lenkin ja aamupalan jälkeen väsyttää mukavasti.Päivällä on jo "terassikelit".

12 kommenttia:

 1. Ahkerat kädet ovat taas olleet vauhdissa! Kauniita viemisiä ja lahjoja on syntynyt yllinkyllin. Tuo raitakassi on ihan huippu hieno! Vetoketjulirpakkeelle tuntuisi olevan käyttöä täälläkin. Onni näyttää oikein onnelliselta, osaa nauttia säästä kuin säästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään raitakassista itsekin ja tähän versioon saan niin mukavasti käytettyä jämäpaloja ja sehän on vaan hyvä juttu;) Tässä vetoketjulirpakemallissa laitetiin vuoren yläreunaan samaa kangasta kuin lirpakekin on ja se kiinnitetiin yläreunan ja vuoren väliin:) Vuori on siis eri kangasta. Helppo homma kun vaan olisi hoksannut aiemmin:)

   Poista
 2. Oletpa ollut ahkera: käsissäsi on syntynyt monenmonta kukkaroa ja mukava kassi, kaikki taidolla tehtyjä. Yritin saada tuon vetoketjulirpakkeen näkyviin, mutta en onnistunut. Onnilla näyttää olevan "koiran onnelliset päivät".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetoketjulirpakkeesta kerroin tuossa aiemmin kun vastasin Katin kommenttiin. Onni on tosi tyytyväinen ja kiva koira:)

   Poista
 3. Nättejä töitä ja ihana Onni :)

  VastaaPoista
 4. Onnilla on hieno villapaita!
  Kivoja kasseja ja pussukkoita jälleen! Varsinkin tuo olanyli-raidallinen on magea, siitä tulee kansallispuku tai joku muu perinneasu mieleen, tykkään, juhlava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnin villapaidan neuloi erään kääpänäkaverin äiti. Se on tosi kiva:) lanka on heijastavaa joten pimeään aikaan kätevä lenkkeillessä:)

   Poista
 5. Onpa ihastuttavia töitä jälleen. Ahkerasti olet tehnyt ja paljon kivaa käyttötavaraa on valmistunut. Itse piti mennä kehyskukkarokurssille, mutta en ole vieläkään löytänyt kehysjemmaani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehyskukkaroita on mukava tehdä:) Kun vaan löytyisi kaikille käyttökohde;)

   Poista