sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Karuselli-torkkupeitto, väreilevä tyyny, patakintaat

 Väreilevä suikaletekniikaa opiskeltiin Katrin kurssilla. Malli näytti aika kivalta isonakin pintana kun kokeilin sitä puhelimen asettelutekniikalla...........


............päädyin tällä kertaa tekemään vain tyynyn:) Houkutus oli kyllä suuri aloittaa torkkupeiton ompelu mutta tällä kertaa otin järjen mukaan ajatuksiini ja muistutin itseäni kahdesta odottavasta tilkkupinnasta;)


Opiston kurssilla tehtiin patakintaita. Ensin ajattelin jättää tämän aiheen väliin mutta kun pengoin kankaitani niin tulin toisiin ajatuksiin:) 


Sain käytettyä näihin mukavasti pitkään kaapissa paikkaansa odottaneet aihekankaat:)
Tammikuussa aloitettiin Katrin kurssilla uuden peiton ompelua. Tämä malli olikin oikein kiva ommella. Katri oli käyttänyt omaan peittoonsa kirkkaita kankaita ja niistä varmaankin peitto oli saanut Sirkuspeitto nimensä. Opettaja neuvoi käyttämään joka kuvioon erilaista kangasta ja noudatin neuvoa:) Toki työn olisi voinut tehdä vain muutamalla erilaisella kankaalla mutta näin tehden sai hyvin jämäkangaslaatikkoakin vajaammaksi. Mitään ratkaisevaa tyhjennystä ei niihin kuitenkaan tullut koska osa kankaista on leikattu pitkästä palasta.

Työtä ommellessa kankaistani tuli mieleeni vanhanajan karuselli ja siksi annoin sen oman peittoni nimeksi. Kun kaveri näki peiton hänen mieleensä tuli Karnevaalikeksit. Sekin olisi ollut oikein hyvä nimi tälle peitolle.


Näillä kurakeleillä voi vaan muistella ihanaa lumista lenkkeilyä Onnin kanssa.


12 kommenttia:

 1. Ihana! Ihanat! Ihana!
  Minullakin tuli Karnevaalikeksit mieleen, maistuu lapsuudelle. :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti väreilee! Hyvin on kankaat valittu. Karusellissa pyörii ihanasti värit. Jämäpalat on kyllä ehtymätön kasa. Mainio käyttö noille ruoka-aiheisille kankaille. Nyt voi antaa viemisinä.
  Isoäidinruudukkoa on nyt ohje Lo & Behold Stitchery 'ssä. Siellä on myös linkki värisuunnitteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kurkkaamassa linkkiin ja siellä oli kyllä monenlaista houkutusta tarjolla;) Värisuunnittelulinkkiä en vielä löytänyt mutta etsin uudestaan:)

   Poista
  2. No nyt löytyi värisuunnittelukin:)

   Poista
  3. Kiva, meinasin just laittaa linkin :)

   Poista
 3. Väreilevä on hyvin kuvaava nimi tuolle tilkkupinnalle. Minä olen myös - ainakin jonkin aikaa - keskittynyt ompelemaan pienempiä töitä - viime vuonna ompelin 12 torkkupeittoa. Kyllä patakintaille on aina käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on sinullakin peittoja valmiina, kiva kuulla etten ole ainut kenelle niitä kertyy;) Vai onko sinulla paikka jo kaikille:)

   Poista
 4. Aivan ihania kaikki työsi ja niin huolella teet. Tuo postauksen ensimmäinen peitto on kuitenkin suosikkini. Ja tietysti Onni myös.

  VastaaPoista
 5. Olisipa hieno blokki peittonakin. Täytyykin etsiä tuo asettelujuttu puhelimesta. Kaunis peitto ja silti harmoninen, vaikka onkin eri värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karusellipeittoa suunnitellessa ajattelin että haluaisin siitä harmoonisen ja aika hyvin onnistui vaikka kankaita onkin paljon erilaisia.

   Poista