perjantai 3. maaliskuuta 2023

Tilkkuilijan neliöt

 Mulla on ollut kolme torkkupeiton tilkkupintaa odottamassa että saisivat vanun, takakankaan, tikkauksen ja reunakantin.

Syksyllä opiston kurssilla aloitettu peitto on nyt valmistunut. Siis nyt pitäisi olla kaksi peittoa odottamassa jatkokäsittelyä mutta niitä on taas kolme:) Tällä systeemillä odottavat ei näytä vähenevän:);)

Opettaja esitteli tämän blokkimalin idean muistuttavan virkattua isoäidin neliöt-peittoa. Kyllä lopputulos sitä mielestäni muistuttaakin. 

Peiton koko on 160cm x 190 cm ja annoin sille nimeksi Tilkkuilijan neliöt.Työn takapuolelle tein yhden ison neliön piristämään muuten pelkästään mustaa pintaa. Mustassa kankaassa on vähän harmahtavaa joukossa mutta olisi mielestäni ollut kuitenkin liian synkkä.

Tikkaukseen olikin vaikea valita sopivaa lankaa kun työssä on monta väriä ja pohja on musta. Mustaa lankaa en halunnut laittaa blokkien päälle ja mitään väriä en halunnut mustan päälle:) Päädyin sitten savunharmaaseen "siimalankaan" ja hyvä valinta se olikin:) Alalankana käytin tummaa harmaata. Se erottuu mustalla pinnalla mutta ei mielestäni haittaa kun tikkaukset on tehty pitkiä suoria pysty- ja vaakasuuntaan niin takana ne näkyvät ruutuina.


Katrin kurssilla ommeltiin käsveska. Sen tein aiemmin valmistuneen tilkkupeiton jämäpaloista.


Käsveska on pienehkö, kivan kokoinen, leveys 28 cm ja korkeus suunnilleen saman verran. Sivuista lähtee pidempi hihna joten kassia voi kantaa myös olalla ja jos se ei ole täynnä tavaraa silloin yläreunan voi kääntää hauskasti etupuolen päälle.

Opiston kurssilla tehtiin hexagoneja ja ne kiinnitettiin pussukan kylkeen. Tykkäsin tehdä ja olin tyytyväinen lopputulokseen:)
Innostuin niin että pengoin varastostani joskus vuosia sitten tehdyt kirkkaamman väriset hexagonit ja tein niistä pienemmän pussin. No, sain hexagonit pois laatikosta ajelehtimasta mutta nyt ajelehtii yksi pussukka lisää;) Oliko tuo nyt sitten parempi vaihtoehto:)

Kuvasin pussukat vaan toiselta sivuiltaan vaikka hexagoneja on molemmilla puolilla mutta ne ovat melko samanlaisia.

Katriltakin saatiin uusi vekkipussukkamalli........


......ja niitä Onni tässä ylpeänä esittelee kun on vihdoinkin tehty oikeanlaisesta kankaasta:)
Nyt ei enää jaksa pussukat kiinnostaa, heh-heh:) 
Vaaleapohjaiset snautserikankaat sain joulupukilta ja kokeilin niistä vähän erilaisia pussukkamalleja:) Vaaleanpunainen on vuosia sitten hankittua ja tämä pussi lähtikin jo tyttökäppänälle:)


13 kommenttia:

 1. Aivan hengästyttää kun lukee kuinka ahkera olet ollut! Peittoja, kassi ja ainakin 10 pussukkaa, huhhuh. Eivät ole mitään turhia, aina parempi valmiiksi työstettynä. Sitten voi jakaa jonnekin kun tulee tilaisuus. Peitto on todella isoäidinneliöiden näköinen. Musta tuo hienosti värit esiin. Ihana peite!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkerakin voin olla mutta noita ompelutöitä tulee tehtyä aina silloin tällöin pidemmällä ajanjaksolla:)
   Peittoon olen kyllä todella tyytyväinen. Siitä tuli juuri sellainen kuin alumperin olin mielessäni ajatellut, aina ei käyt noin:)

   Poista
 2. Wau, aivan mahtava tahti ja upeita töitä! Mummo-peite on niin "aito" mummo, ihanan värikäs.

  VastaaPoista
 3. Kun näin Facebookissa tuon peittosi, luulin ihan oikeasti, että olet ryhtynyt virkkaamaan, niin erehdyttävästi se muistuttaa virkattuja isoäidin neliöitä. Kiva lopputulos ja musta nostaa värit hyvin näkyviin. Ei sinulla ainakaan pussukat lopu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä virkatakin mutta olen päättänyt pysyä vaan tilkkuilussa:) Tulee muuten pula ajasta;) Koirakankaisista pussukoista suurin osa lähti jo omiin koteihinsa mutta kyllä mulla pussukoita riittää;):)

   Poista
 4. No huh, huh olet ollut kyllä ahkera! Valtava määrä töitä. Peitto on kyllä oikein ihana ja upea! Näyttää tummalla taustalla kyllä ihan isoäidin neliöiltä aidosta. Pussukoitakin on tehty valtava määrä, kauniita kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo ompelukset hetkessä kaikki valmistu:) Pikkuhiljaa kun tekee niin aina jotain valmistuu;)

   Poista
 5. On niin komea peitto ja hyvät värit. Iso kuvio taakse sopii hienosti. Tuota hexagon systeemiä on pitänyt kokeilla mutta enpä ole vielä saanut aikaiseksi. Kauniit pussukat niistä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitosta olen itsekin oikein tyytyväinen:) Tuli juuri sellainen kuin pitikin:) Hexagon-systeemi oli kiva tehdä!

   Poista
 6. Eipä ole tullut mieleeni, että isoäidin neliöitä voisi tehdä tilkuista. Kaunis lopputulos. Käsveska on kiva malliltaan; voisin itsekin ommella vastaavan. Pussukkatehdas on näköjään ollut toiminnassa kotonasi, ei ihme, jos Onni on vähän väsähtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun opettaja esitteli tätä blokkimallia niin heti pätkähti ajatuksiini tehdä isoäidin neliöt-mallinen peitto:) Käsveskan ompelua mietin pitkään. Aluksi en innostunut ollenkaa mutta aika mukava siitä tuli:)

   Poista
 7. Onpa kaunis peitto, niin selkeä mummonruutu, että voisi ihan mennä virkatusta palasta. Sinulla on hyvä värisilmä.
  Kaunis tuo musta kassi, kuten pussukatkin. Peittoja ei voi koskaan olla liikaa =)

  VastaaPoista