torstai 9. helmikuuta 2023

Kompassityyny ja pussukoita

 Tilkkutyökursseilla on tehty pieniä ompelutöitä ja sehän on kiva. Tulee valmista melko nopeasti ja työt eivät roiku keskeneräisinä pitkin huushollia;)
Kompassityyny tehtiin Katrin opastuksella paper piecing-tekniikalla. Mallin voi tehdä myös pienempänä jota voi käyttää vaikka kassin kylkeen tai mitä kukin keksii.

Mietiskelin että pitääköhän ottaa tyyny kesäreissulle mukaan avuksi jospa kohteet löytyy helpommin tämän kompassin avulla:)
Opiston kurssilla opittiin tilkkumaalausta. Sitäkin olen joskus tehnyt vähän eri tavalla. Tämä oli kiva tapa. Tilkut asetellaan liimatukikankaalle oman mielen mukaan ja sitten ruvetaan surruuttelemaan koneella ompeleita tiheään tahtiin:)Kaverille tein väritoiveen mukaisen olan yli pussukan. Tällä mallilla olen tehnyt jo useamman pussukan itselle ja kavereille. Kolmeen vetoketjulliseen taskuun on mukava laittaa tavaroita ja on helppo löytää mitä milloinkin tarvitsee.  


Ystävänpäiväpatalappu lähti postin mukana ystävälle:)


Tähän sukaletekniikkaan voi käyttää edellisistä töistä jääneitä suikaleita. Niitä ei kaapista löytynyt tarpeeksi joten leikkasin niitä eri kankaista. Ja leikata saikin:) Joka kuvioon on käytetty eri kangasta ja laskin että reilusti yli sadasta kankaasta leikkasin paloja;) Hui, onko mulla niin paljon kankaita;):) 

Katri on antanut tälle mallilleen nimen Sirkuspeitto ja hän oli tehnyt sen paljon värikkäämistä kankaista. Multa löytyy enemmän näitä pastelli/maanläheisiä värejä ja siksi oli koottava pinta niistä.

13 kommenttia:

 1. olet ollut ahkera ja saanut aikaan monenlaisia töitä. Minäkin aion nyt keskittyä pieniin töihinviime vuoden 12 peiton jälkeen. Neuletöitä on valmistunut ja tänään kokosin tyynynpäällisen valmiiksi. Ystävänpäivän pannulappu on herkän kaunis. Kompassimalli on minullakin suunnitelmissa. Kertomasi tilkkumaalaus on minullekin uutta. Olanylikukkaro kaunis ja kätevä minine lokeroineen. Huh, onhan sinullakin kankaita. Niistä saa monta suikaletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olen seurannut peittoprojeksiasi ja täytyy todeta että ihan mahdottomasti olet niitä tehnyt! Ja vielä neule- ym.muut työt lisäksi:)

   Poista
 2. No oho, on sulla tosiaan jokunen kangas :D.
  Tekniikoista en mitään ymmärrä, mutta sen ymmärrän että siistiä & kaunista jälkeä teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Parhaani yritän ja kun paljon ompelee niin kyllä toisinaan on ihan tyytyväinen aikaansaannokseen mutta ei aina. Pieleen menee silloin tällöin;)

   Poista
 3. Todella ahkera olet ollut ja tosi kivoja töitä tehnyt. Näistä tuo kaunis kompassityyny on suosikkini :-)

  VastaaPoista
 4. Kivoja pikkutöitä kaikki, mutta kompassityyny on niin mukava, ja olisi tarpeen täälläkin aina eksyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tyynyn päällisiä tahtoo niitäkin kertyä varastoon. Kompassille en kuitenkaan keksinyt muuta käyttöä;)

   Poista
 5. Kaunis tyyny, tulee kesän fiilis. Kangasvarastosi on harmoninen, kun noin paljon löytyy yhteen sopivaa. T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaisia kankaita on kertynyt varastoon. Ja kiva on saada niitä käytettyä jotta pinot pienenisivät mutta niin ei vaan tahdo käydä;)

   Poista
 6. Kompassi-malli näyttää hyvältä, kaunis tyyny tuli. Tuon kun muistais että tekee vain pientä :) mulla meinaa aina karata kun haluaa nähdä miltä kuvio näyttää kasvaessaan :( Eipä tule valmista. Joskus surruutin noita tikkauksia. En silloin tiennyt että tein maalausta. Kivaa oli, todellakin. Olet käyttänyt kauniita paloja. Ihana tehdä tarpeeseen, pyynnöstä. Hieno pussukka tuli! Onpas ollut suikaleissa rakentaminen. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä jotain pientä, nopeasti valmistuvaa, kun vaan muistaisi useammin.........nytkin on kolme keskeneräistä peittoa odottamassa valmistumista;)
   Aiemmin olen tehnyt erilaista tilkkumaalausta. Tämä oli ihan uusi oppi minullekin.
   Olisipa vaan enemmän noita tarpeita johon tekee. Useimmiten kuitenkin siirtyvät kaapin perukoille;)

   Poista
 7. Kaunis kompassityyny! Tykkään kovasti sen väreistä. Minäkin olen saanut nauttia yhdestä olanylilaukustasi, sen on työpuhelimen kantamiseen vallan mainio.

  VastaaPoista