sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Tauluja, joulutyynyjä, pussukoita

 Tilkkutyökursseilla tehdään kaikenlaisia harjoitelmia ja ne jäävät toisinaan odottamaan inspiraatiota mitä niistä valmistaisi. Syksyllä Katrin kurssilla opeteltiin ompelemaan salmiakkikuvioita ja ne joutuivat odottamaan pöydällä pitkään kunnes sain päätettyä mitä niistä teen.


Sininen pala riitti juuri ja juuri kehyskukkaroon ja kangaskopan koko määräytyi palan mukaan:)Kangasvarastoa läpikäydessä vastaan tuli tämä kiva kenkäkangas ja se houkutteli tekemään muutaman pussukan:)

Uudet joulutyynyt odottavat ensi joulua:)

Kaksi ja kolme vuotta sitten sain joulupukilta kääpiösnautseri-ompelumalleja. Kuvat tein silloin heti joulujen jälkeen mutta nyt vasta niillekin löytyi sopivat kohteet.Tämän vuoden joulupaketista paljastui kivat sukat;) 


Mulla on ollut sängyn vieressä seinässä kiinni lukuvalo jokailtaista lukemista varten. Valaisin on kuitenkin ollut hankala käyttää ja halusin pöytähyllylle toisenlaisen valaisimen. Kun seinästä poistettiin lamppu niin siihen jäi tietenkin reikiä näkyviin. Pohdin että siihen voisi laittaa vaikka pienen taulun peittämään reiät. Samalla ajatuksella keksin että tauluhN syntyy olemassa olevasta kuvasta. Kuva sopii hyvin tähän kohtaan koska Onni nukkuu öisin sen alla sänkyni vieressä. Kun toinenkin kuva oli valmiina niin samalla tein siitäkin taulun ja sillekin löytyi meiltä sopiva paikka. 

16 kommenttia:

 1. Salmiakkikuvioissa on hyvät väriyhdistelmät. Pussukat ovat jo niin kesäisiä, että ihan harmittaa tuo jatkuva vesisade ulkona. Tavoitteenani oli hiihdellä paljon, mutta siihen tarvittaisiin vesisukset. Toivottavasti Onnikin tykkää taulukavereista, minä ainakin ilahduin niistä. Kiva, että valmiit tilkkukblokit ovat löytäneet paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadan vielä lunta:) ja hiihtäjät pääsevät hiihtämään. Meidänkin nurkilta lähtee yleensä hyvät ladut mutta nyt niistä ei ole tietoakaan. En tykkää yhtään tästä mustasta asfalttipinnasta. Mukavampi olisi ulkoilla lumisissa maisemissa:)

   Poista
 2. Ihanat koirataulut. Kuvio on niin kiva, että hymy tulee huulille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo koirakuvat on tosi kivoja:) Muutama muuilmeinenkin taitaa vielä löytyä kaavana:)

   Poista
 3. Olet niin taitavan tarkasti tehnyt salmiakkikuviot. Ja snautserityynyt ja -taulut aivan ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snautserityynyistä tykkään erityisesti itsekin ja olin niin iloinen kun hoksasin tehdä kuvista tyynyt. Nyt niillä on käyttöäkin:)

   Poista
 4. Salmiakkikuvio näyttää mukavalta! On aina kiva saada blokit käyttöön ja hienoja töitä niistä on tullutkin. Jotku kankaat ovat tosi kutsuvia ja monta sopivaa kukkaroa syntyikin, riittää siitä lahjaksikin :) Komeat snautserikuvat ovat niin oikealla paikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä ohjeella salmiakkikuvio on aika helppo tehdä:) Toisinaan joku kangas herättää heti ajatuksen mitä siitä voi tehdä ja kenkäkankaalle kävi näin. Ehkä värikin on vähän kevääseen viittaava;)

   Poista
 5. Onpa kivoja töitä! Varmasti kannatti niitä hetki muhitella ja sitten tehdä ihanuuksia niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joskus vaan ei heti keksi käyttöä blokeille mutta onneksi ajan kanssa niistä syntyy valmista:) Vaikka on noita laatikossakin vielä odottamassa sitä ideaa, jota ei ehkä koskaan tulekaan;):)

   Poista
 6. Ihanat koiratyöt! Näyttää mainiolta hattu päässä :)) t. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja ovat nämä koiramallit, kaikkea sitä keksitäänkin;)

   Poista
 7. Kaikki työt ovat tosi kauniita, varsinkin nuo koiramallit! Valtava määrä töitä olet tehnyt. Hyvää vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Hyvää alkanutta vuotta sinullekin:)

   Poista
 8. Ai että, nuo jouluiset koiratyynyt ovat ihanat!! En ehkä raaskisi laittaa säilöön ensinkään - mielestäni jtonttulakki päässä voi esiintyä ihan ympäri vuoden - niin koiorat kuin me kaksijalkaisetkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin koiratyynyistä mutta odottakoon nyt jouluun;) Ehkä ovat silloin parhaimmillaan:)

   Poista