perjantai 6. tammikuuta 2023

Trail Hike

 Viime vuonna kesän alussa Tilkkutarhan Minna laittoi faceen linkkivinkin Laundry Basket Quilts kesämysteeriin. Innostuin taas tietenkin:) 

Työhön valitut kankaat.

Suunnittelija oli valinnut ehdotukseksi muutamia erilaisia kangaspaketteja joista mysteerin voisi ommella. Yksi niistä viehätti kovasti heti ensikatselmuksella. Kaikkia paketissa olevia kankaita ei Minnan kaupasta löytynyt mutta valittiin sopivat tilalle ja mielestäni saatiin onnistuneet valinnat. Ainoastaan tuo keltasävyinen mietitytti mutta päätin rohkeasti kokeilla minkä vaikutuksen se tekisi. Mysteeriä tehtiin aika nopeassa tahdissa ja pinta valmistui kesän aikana.


Kesäkuvassa työn koko on 135 cm x 135 cm. Lisäsin ylä-ja alareunaan kapean ruskehtavan suikaleen ja leveän vihertäväkuvioisen ja niin sain työstä sopivan torkkupeiton kokoiseksi, pituudeksi tuli 170 cm.

Nimeäminen aiheutti ensin vähän päänvaivaa kun en oikein tiennyt mikä työssä olisi sellaista joka viittaisi jotenkin nimeen. Kun hetken asiaa hauduttelee ja pitää välillä taukoa niin sieltä se sitten vaan pätkähtää esiin:) Kangasnipun johon ihastuin nimi oli Trail Hike ja keksin että sehän olisikin oikein sopiva nimi myös työlle. Nimeä voi ajatella monesta näkökulmasta ja se on mielestäni oikein sopiva myös henkilölle jolle olen suunnitellut peiton antaa jos hän sen huolii;)


Aika vaikea on saada kuvatuksi kankaiden oikeita värejä. Tässäkin kuvassa ylä-ja alareunan vihertävät kankaat näyttävät kovin tummilta mutta alemmassa yksityiskohtakuvassa vähän enenmmän oikeanlaiselta.  Tikkasin työn epätasaisin välein suorilla ompeleilla pystyyn ja vaakaan niin että välillä "suorat" ovat kuitenkin vähän aaltoilevia tarkoituksella:)Reunakaitale on samaa ruskehtavaoranssia kangasta jota on työssäkin käytetty ja nimen kirjailin koneella pieneen kangaspalaan:)


Joulupukki toi mulle uusia kivoja kankaita. Mitähän niistä valmistuu se varmaankin selviää vuoden aikana;) 

 Eräänä päivänä innostuin taas siivoilemaan kaappeja. Yhdestä laatikosta löytyi nämä kaksi vohvelikangaspyyheliinaa. Olen tehnyt ne äidilleni ja siskolleni varmaankin 45 vuotta sitten. Jostain syystä eivät olleet käyttäneet niitä ja jostain syystä ne ovat kulkeutuneet minulle takaisin;( 

Kun katselin pyyheliinoja niin huomasin että olen silloin osannut valita värejä hyvin toisiinsa sopiviksi, siis että ristipistot ja virkattu pitsi ovat samaa väriä:) Kiva juttu:) Pitsit olen virkannut silloin aika paksulla langalla. Jos nyt tekisin niin valitsisin ohuemman mutta aika hyvä on noinkin.

Pyyheliinat siirtyivät takaisin laatikkoon. Mikä niiden kohtalo sitten joskus onkaan?12 kommenttia:

 1. Oikein nätti peitto. Kova työ ollut. Vanhoja tekemisiä on kiva katsella jälkeen päin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis mysteerityö. Itse olen ommellut yhden sellaisen ja niin huonolla menestyksellä, että en uskalla aloittaa uutta pitkään aikaan. Kiva, että joulupukki on ymmärtänyt, mitä voi antaa lahjaksi. Nuo pyyheliinat ovat niin kauniita, että ne pitäisi ripustaa seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannataisiko kuitenkin kokeilla jotain mysteerityötä. Toinen kerta voi onnistua hyvinkin:)
   Joulupukille olen kertonut että aina kun tuo kangasta mulle niin tietää että varmasti on mieleinen lahja;)

   Poista
 3. Peitto on tosi kaunis! Minun silmiini kangasvalinnat on ihan nappiin, vihreä saniaisenlehtikuosi on erityisen upea. Jatkaminen on myös onnistunut hienosti. Ja hyvin tikattu! Mukava saada kankaita lahjaksi, ja Onnillekin omat kuviot :) Niin hienosti tehdyt pyyhkeet - sääli piilottaa kaappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuvassa mysteerin kankaiden värit ovat paremmin onnistuneet:) Tykkään kyllä itsekin että aika mukava peitosta tuli:)
   Onnin kankaat on kivoja!:)

   Poista
 4. Todella kiva malli ja onnistuneet värivalinnat. Keltainen tuo napakkuutta värikokonaisuuteen. Kaappiin jääneitä kauniita käsitöitä löytyy varmaan monelta, entä jos ottaisit nuo kauniit pyyhkeet vain käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Annoin tuon keltaisen olla mukana vaikka se ensin epäilyttikoin kovasti mutta arvelin että saataa tehdä kuitenkin mukavan säväyksen työhön kuten tekikin;)
   Pyyhemuistoihin liittyy vähän harmillisia asioita joten on parempi kun pysyvät laatikon pohjalla. En kuitenkaan halua heittää niitä pois mutta en muistellakaan jatkuvasti:)

   Poista
 5. Kauniit värit ja tuo keltainen on oikein hyvä ja raikas väri joukossa. Pidennyskangas toimii hyvin. On todella sievät pyyhkeet. T. Saija

  VastaaPoista
 6. Erittäin onnistuneet värit, keltainen ihan just nappi valinta! Kaunis.
  Ja on muuten ihan todella ärsyttävää, jos annetut lahjat tuupataan käyttämättöminä kaappiin - tuntuu aina ettei työtä arvosteta vaikka syynä olisikin se, ettei vaan raaskita käyttää, ettei työ kuluisi/likaantusi/jotain. Olen ihan tosi iloinen aina kun näen Appivanhempien mökillä tekeleitäni - alkavat kohta olla niin riepuja ja rispaantuneita, että pitäisi uusia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä saatujen töiden ym.kanssa. Heit vaan käyttöön muuten jäävät useinkin käyttämättä. Aikoinaan on itselläkin ollut tapana säilöä kauniita tavaroita kun ei malta käyttää mutta olen nyt sanonut tyttärellekin että ei kannata. Ajan kanssa muuttuvat toisenlaiseksi eikä sitten myöhemmin olekaan niin käyttökelpoisia:)

   Poista