tiistai 27. joulukuuta 2022

Lomittaiset ympyrät applikoimalla........

 ................oli tekniikka jolla tehtiin pikkuliinoja Katrin tämän vuoden viimeisellä kurssilla. 
 

Isompi liina on kooltaan 29 cm x 42 cm ja pienemmät 27 cm x 27 cm. Kooltaan juuri sopivat piirongin päälle jolle ne pääsevät kohta kun otan joululiinat pois.

Liinojen toisella puolella on melko valkoinen pikkukuvioinen kangas ja kaunis tikkaus jättää sopivan jäljen käyttää liinoja vaikka näinkin päin:)

Naapurin rouvalle ompelin pyynnöstä uuden olkapussukan farkuista. Hänelle on aiemmen tehty jo yksi samantyyppinen mutta hän tahtoi vielä toisen ;) Nyt pitäisi lähteä metsästämään farkkuja kun tähän meni viimeisetkin rippeet. 


Onni on valinnut mukavan paikan levätä lenkin jälkeen. Näkee kuitenkin samalla jos pihalla sattuu olemaan mitään liikettä;)Kädentaitoa joululahjaksi:) Tyttären virkkaama käppänä ja pojan valmistama laatikko:)


Onni joulutunnelmissa 2022

17 kommenttia:

 1. Pahus. Ei ole kauaa, kun vein kuorman poikien farkkuja keräykseen (itse en omista, kun olen liian mukavuudenhaluinen ko. housuihin, vaikka olis stretchiäkin :)). Jos olisin tiennyt, olisin lähettänyt kaikki sulle laukkuaineksiksi.

  Hauska lepo- & partiointipaikka Onnilla :). Ilmeisen mukava peitto, kun niin täsmästi justiin sen päällä loikoilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi:) Seuraavan kerran nyt tiedät mihin osoitteeseen voi farkkuja toimittaa:) Joskus kävin kirpparilla ostamassa muutamat farkut mutta nyt on pienet palat enää jäljellä. Pitäisi mennä uudestaan -sieltä niitä varmaankin löytäisi mutta kun olen niin huono käymään ko.paikoissa.
   Peitto on Onnille varmaankin mieleinen:) Uskon kuitenkin että ikkunapaikka on se mikä ratkaisee valinnan mihin menee;) Lisäilin tyynyjä avuksi että olisi mahdollisimman hyvä olla:):)

   Poista
 2. Kaunista aplikointia. Ja farkut ovat saaneet niin tyylikkään muodon. Lasten joululahjat ovat upeita ja saavat hymyn huulille. Taitavia lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat lapset tekevät käsillään oman mielensä mukaisia tuotteita sen kun päivätyöltään ehtivät. Olen kyllä iloinen asiasta:)

   Poista
 3. Taitava olet tekemään mutta lapset on myös perinneet tämän taidon, mikä parasta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mitä isot edellä sitä pienet perässä;) Toki eivät kovin pieniä enää ole;)

   Poista
 4. Kivoja pikkuliinoja. Ja tuo farkkupussukka. Onni osaa rentoutua kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni osaa kyllä tuon taidon vaikka on kyllä aina kuulolla mitä huushollissa ja ulkona tapahtuu:)

   Poista
 5. Kauniita ja supersiistejä liinoja! Farkuista syntyy hyviä pikkukasseja, isommista tuleekin helposti raskaita. Tämä on ihan priima, mukava tilaus :) Käsillätekemisen taito todella jatkuu teidän perheessä. Onni on oikein näppärä poika, osaa järjestää niin että homma hoituu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Aikoinaan en oikein osannut tehdä farkusta mitään mutta pikkuhiljaa siitä on tullut oikein kelpo materiaali varsinkin näihin pikkulaukkuihin:)
   Tilattuihin ja tarpeeseen ompeleminen on oikein mukavaa! useinhan tulee tehtyä vaan kaappeihin täytettä;)
   Onko lasten käsillätekeminen tarttunut kotoa kun ovat nähneet että kotonakin aina puuhaillaan jotain;) Vaikka eivät kumpikaan ole innostunut lukemisesta vaikka pienenä heille paljon luinkin kirjoja ja itse olen aina lukenut kuten teen vieläkin;) Niin, miten lienee:)

   Poista
 6. Käden taidot kulkevat suvussa - mutta mikä on käppänä??
  Kiva farkkupusdukka! Siivoilin joulun alla sivuvinttiä, vanhoja farkkuja on laatikkokaupalla - en raaskinut heittää pois, kun toivon että vielä joskus on aikaa tehdä niistä jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käppänä-nimitystä käyttävät kääpiösnautsereiden omistajat ym. Tytär virkkasi meidän Onnista kopion:)
   Ei kannata hävittää farkkuja, niistä saa tehtyä vaikka mitä kun joskus ehdit:)

   Poista
  2. Aaaah, nyt tajusin! Huomioni kiinnittyi kivaan laatikkoon ja luulin siinä vieressä olevan ihan oikean koiran - ja ihmettelin, että mitä virkattua tässä kuvassa muka on... Taidokasta!!

   Poista
 7. Kauniita liinoja ja ihanat värit! Farkkupussukka kiva. Onnilla on kyllä hyvä paikka rentoutua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinoja oli kiva tehdä kun niille on suunniteltu paikka:) Monestihan tulee ommeltua kaikenlaista jotka sitten päätyvät kaapin hyllylle:)

   Poista
 8. Kaunis liinasetti! Mainio Onni tonttuhattu päässään :)) Hyvää uutta vuotta! T. Saija

  VastaaPoista