tiistai 13. joulukuuta 2022

Karhujen kaarros

Perinteiseen karhuntassublokkiin onkin laitettu kuusi kynttä neljän sijaan:) Katri oli syksyn kurssille ideoinut tämän blokin. Kun niitä ompeli useamman niin niistä syntyi torkkupeitto jonka koko on 140 cm x 190 cm.


Värilliset kankaat ovat viime vuoden Tilkkusen joulukalenterista. Ne riittivät sopivasti tähän työhön vain muutama pikkupala jäi:) Olin oikein tyyytyväinen että laatikko tyhjeni pienen pinon verran;) Mustan taustakankaan ostin Katrin tilkkukaupasta juuri tähän tarkoitukseen. Se ei ole ihan yksiväristä mustaa vaan vähän ruskehtavaa viivoin kuvioituna. Sopivan värinen takakangas löytyi kaapista mutta kun se ei ihan riittänyt jatkoin sitä Kaffe Fassetin kangaspalalla jota laitoin myös reunakantiksi. Kiva reunakantti tästä tulikin ainakin omasta mielestäni;)


Tikkasin kaikki tassujen reunat mustan kankaan reunasta. Aikaa kului:) Meinasi välillä jo hartiat tulla kipeiksi mutta pidin taukoa:) Ehkä sen tähden työn valmistuminen kesti useamman kuukauden. Mutta eihän sillä mikään kiire ollutkaan. Ehtii kaapin hyllylle vaikka myöhemminkin;)

Keskeneräinen kesämysteeri on seuraavana listalla saada valmiiksi. Taitaa homma siirtyä ensi vuoden puolelle:)

13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis. Valtava työ tikata, mutta tulos oli vaivan väärti.

  VastaaPoista
 2. Upea ja taidokas. Aina kun tilkkuvakka hupenee, pääsee uusia kankaita ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ei ne kankaat vähene vaikka kuinka ompelisi;) Taitaa langankäyttäjillä olla sama juttu;)

   Poista
 3. Hauskaa rodunjalostusta laittaa karhulle lisäkynsiä. Kaunis lopputulos, mitä korostaa vaaleat tassut tummalla pohjalla. Huolellinen tikkaus vie aikaa. Hups, miten välillä kankaat vähenevät ja sitten sitä huomaa olevansa kangaskaupassa penkomassa palalaareja. Paheensa kullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvä syy hankkia uusia kankaita kun varastot hupenevat;) Pitäähän sitä olla valinnan varaa kotona kun inspiraatio iskee:)

   Poista
 4. Upeasti tumma korostaa värejä! Hieno työ, tikkauksineen ja reunakaitale ihan piste iin päälle. Ja nyt pääset sitten kangasostoksille kun omat laarit on tyhjänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reunakaitaleen valinnasta olin itsekin innoissani:) Onneksi sattui olemaan sitäkin varastossa;)

   Poista
 5. Tumma taustakangas sopii tosi hyvin, kun on muut kankaat kirkkaista! Upea peitto! Reunakaitale on oikein hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinenkin tummapohjainen työ on täällä tuloillaan;) Siihen ei oikein mielestäni muu sopinutkaan mutta siitä myöhemmin:)

   Poista
 6. Todella kauniin värinen työ. Karhuntassu toimii aina. Kova tikkausurakka ollut mutta hienoa jälkeä sait. T. Saija

  VastaaPoista
 7. Olin niin tyytyväinen kun löysin kalenterikankaille sopivan paikan melken vuoden odottelun jälkeen:) Aikamoinen tikkaaminen oli tällä tavalla mutta en keksinyt muutakaan konstia kun en halunnut tikkauksen menevän kuvioiden päälle. Tein kyllä tikkaukset vielä kahden tummemman suikaleiden väliinkin ettei jää liian isoa kohtaa avoimeksi;)

  VastaaPoista