tiistai 15. marraskuuta 2022

Poikki ja pinoon

 Ensimmäinen kolmesta keskeneräisestä torkkupeitosta valmistui:)


 Aamulla Onnin kanssa lenkkillä mietiskelin minkä nimen työlle antaisin. Lähdin ajatuksesta blokin nimestä; hirsimökki ja siitä se mietintä lähti etenemään. Hirret poikki ja pinoon, niinhän ne mökit syntyvät;)

Peiton koko on 140 x 175 cm


Tähän hirsimökin muunnokseen saatiin idea ja ohjeet opiston kurssilla. Kiva malli vaikka aika työläs olikin. Yksi suikale muodostuu kahdesta kappaleesta, toinen on värillinen ja toinen vaalea. Suikaleiden leveys vaihtelee, kapeimmat ovat 2,5 cm ja leveimmät 5 cm. Värilliset ovat enimmäkseen suikalelaatikosta löytyneitä. Muutaman leikkasin pitkästä kankaasta kuten kaikki vaaleatkin.Peiton toiselle puolelle löytyi kaapista sopiva kangas mutta se jäi vähän lyhyeksi. Lisäsin keskipaikkeille Katrin kesäkurssilla ommeltuja blokkeja jotka sopivat väreiltään hyvin työhön. Nytpä löytyi niillekin paikka:)Värillisiin osiin tikkasin kaaria ja vaaleat osat on ommeltu reunojaan pitkin.

12 kommenttia:

 1. Onpa tosi kuva muunnos hirsimökistä. Ja niin nätti lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä versio on kyllä erityisen mieluinen mulle:)

   Poista
 2. Kyllä hirsimökki taipuu moneen muotoon ja samalla uudistuu. Todella kaunis lopputulos. Nimi on osuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutöitä voisi tehdä vain hirsimökkiversioilla, niin paljon niitä on erilaisia:) Kiva on kuitenkin kokeilla muitakin tekniikoita:)

   Poista
 3. Ihanan mainio karkki tämä hirsimökki! Hauska malli ja raikas toteutus, kyllä sen mökin suojassa on kiva pötkötellä! Siitäkin saa niin hyvän mielen kun saa käytettyä kokeilublokkeja. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin mukavaa kun saa käytettyä kaikenlaista kaappiin kertynyttä "ylimääräistä" johonkin:) Tuo hirsimökkimalli oli mielestäni aivan ihana mutta vähän pistää silmääni värivalintani, en ole siihen ihan tyytyväinen.

   Poista
 4. Tosi herkullisen värinen tilkkupinta, Karkki oikein! Hirsimökki on kyllä niin mopipuolinen blokki. Hyvä nimi peitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitoille on kiva keksiä nimiä;) Joskus se voi olla tuskastuttavaakin kun ei millään meinaa keksiä mutta sitten kun hoksaa jonkun sopivan niin on kyllä riemastuttava elämys;)

   Poista
 5. Hieno totisesti! Tykkään noista väreistä ! Saija

  VastaaPoista