maanantai 10. lokakuuta 2022

Hitaasti nyt etenee........

 ...............täällä ompeluhommat:) 

On siinä hyvätkin puolensa;) Kaapit eivät täyty uusilla töillä;) huono puoli on se että ei ehdi tekemään sitä mitä eniten haluaisi tai toiseksi eniten. Ulkoilusäät ovat olleet mitä parhaat ja lenkkeilyreissuilla on kulunut paljon aikaa. Nautiin niin mahdottomasti syksyn raikkaasta ilmasta että olisin ulkona vaikka koko päivän jos olisi mahdollista ja jaksaisi kävellä niin paljon;)

Syyskuussa alkoivat tilkkutyökurssit ja siellä sentään ehtii vähän ommella;) No kyllä kotonakin sentään jonkun verran mutta mielellään tuon Berninan kanssa enemmänkin aikaa kuluttaisi;)

Kurssitöiden alkuja:

Katrin kurssilla tehdään karhuntassun muunnosta. Yksi blokki on valmiina mutta vielä on mietinnässä teenkö näitä vai puranko ja muutan suunnitelmaa vähän toisenlaiseksi;)


Hirsimökin muunnosta ommellaan Opiston kurssilla. Tämän ompeleminen on tosi hidasta. Värilliset suikaleet ovat eri levyisiä ja niitä yhdistetään ensin vaaleaan suikaleeseen ja sitten vasta toisiinsa. Kun vielä silitetään joka vaiheessa niin johan kuluu mukavasti aikaa. Pinta näyttää mielestäni aika kivalta tässä vaiheessa:)
Talous Taito-lehdestä bongasin kivan kuvan;)


Lisäys:)
Unohtui kertoa että jotain ihan valmistakin on syntynyt. Opiston kurssilla syyskuun alussa tehtiin pussukat.


Näissä on erillinen pohjapala jonka reunat nousevat ylös sivusaumoihin. Näkyy selvemmin vasemmanpuoleisessa pussissa koska pohjan väri on sama kuin pussin suussa oleva suuaukko:)


16 kommenttia:

 1. Kyllä karhuntassut hyvältä näyttää! Ja taas taipuu hirsimökki uuteen malliin, hienoa! On tosiaan ollut kauniita syyspäiviä ja saa tulla lisää. Jäiset polut on kauhistus mutta sekin vaihe on lähellä. Sähkönkulutuksen seuraamisesta on tullut uusi normi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsimökki on monipuolinen malli ja tämä on aika kiva versio siitä. Käytössä on kankaiden loppupaloja joita on vaan pienehköjä määriä:)
   Kun tykkään syksyn raikkaudesta niin inhoan ihan mahdottomasti jääkeliaikaa. Koko ajan pitää katsoa mihin astuu ja näin jää ympärillä olevat asia huomioimatta;) Ja kun olen kaatunut jäisillä poluilla kaksi kertaa niin että ensin oli vasen nilkka kipisissä kuusi viikkoa ja toisella kerralla oikea jalka sama juttu, ehkä näilläkin asioilla on vaikutus inhoamiseen ja varovaisuuteen:)
   Tässä karhuntassussa on kuusi kynttä/varvasta kun alkuperäisessä mallissa on neljä. Mietin vielä asettelisinko tassut yksitellen johonkin toiseen järjestykseen vai teenkö näitä blokkeja.

   Poista
 2. Kaksi klassikkoa: karhuntassu ja hirsimökki. Molemmat ovat aina niin kauniita ja erinäköisiä riippuen kankaista ja tekijästä. Hirsimökki on ihan kivasti uudistunut tähän päivään. Pimeä aika alkaa olla käsillä emmekä ole laittaneet ulos puuvaloa, mikä on valaissut iltoja ja aamuja monena vuonna (kellokytkin ja led-valo). Tunnelma puuttuu ja samalla turvallisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä loppuu nykyinen sähkösopimus vuoden lopussa ja kyllä on mietitty miten toimitaan jatkossa kun hinta nousee näillä näkymin seitsemänkertaiseksi. Sähkön suurkuluttajia ei olla oltu tähänkään asti mutta mietittävää nyt riittää.
   Olet oikeassa valoasiassa, kyllä ulkovalaistus luo ennenkaikkea turvallisuutta jos tunnelmaakin.

   Poista
 3. Ihan on kuule samat meiningit ulkoilun suhteen. Kannattaisi varmaan kohta siirtää sänkykin ulos, niin ei tarvisi tulla välissä ollenkaan sisälle :D.
  Mitään en mistään ompelutermeistä tai -tyyleistä ymmärrä, mutta karhuntassu näyttää tosiaan ihan karhuntassulta. Hirsimökkiä en hahmota, mutta ehkä se johtuu siitä, että roikun itse päivät pitkät hirressä (paitsi nyt kun olen osin "lomalla") ja näkemys on kaventunut.

  Jos korona oli kirosana pari-kolme vuotta, niin veikkaan että seuraava on sähkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän alussa mietiskelin nukkua yön terassilla:) Oli kuitenkin ongelmia, onko liian valoisaa, entä itikat vai pitäisikö hereillä moottoritieltä kuuluva liikenteen ääni vaikka se kaukana onkin niin hiljaisina hetkinä liikenteen ääni kuuluu aika hyvin.
   Hirsimökit on tarkoituksella vähän "huonosti" kuvattu kun en vielä osannut päättää sitäkään miten järjestän ne;)
   Työtilanteesi on nyt kurja! Yritä kuitenkin nauttia vapaista päivistä ja toivon että tilanne korjaantuu mahdollisimman pian vaikka toisessa työssä.

   Poista
 4. Minun silmään tuo karhuntassu näyttää erinomaiselta ja hirsimökkikin oikein hieno! Näitä kun katselee, niin alkaa omatkin sormet syyhyämään tilkkutöiden kimppuun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan tyytyväinen itsekin karhuntassuun ja sen väreihin mutta mietin vielä laittaisinko ne muuhun kuin tuohon perinteiseen järjestykseen;)
   Kankaat vaan esiin ja ompelukone surisemaan;) Sillä se sormisyyhyäminen lähtee;)

   Poista
 5. Kauniita kaikki 🤍 Erityisesti nuo pussukat ovat söpöjä 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tällä mallilla tehtyjä pusseja voi hyvin käyttää lahjapusseina;)

   Poista
 6. Tosi kivoja blokkeja olet tehnyt, molemmat ovat omalla tekolistalla, kunhan saan kaikki muut työt tehtyä:) Hirsimökistä mielenkiintoinen blokki tekeillä ja karhuntassu on kivan näköinen. Pussukat ovat kivat ja tarpeelliset. Sähkön hinta kyllä mietityttää ja meillä on tehty kaikki mitä voidaan tehdä sen eteen, mutta jää nähtäväksi paljonko se kurittaa kukkaroa talvella. Nyt on ollut kyllä kauniita syyspäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekolista on mullakin pitkä ja aina silloin tällöin selaan sitä ja karsin pois joitakin jotka ovat olleet listalla kauan eikä enää niin kiinnostakaan;) kun uusia kivoja ideoita tulee jatkuvasti vastaan:)
   Sähköstä kertova lehtileikkele pisti oikein erityisesti silmään kun siihen on kuvattu meidän Onnin kanssa samaa rotua oleva koira:)

   Poista
 7. Ei voi kuin ihailla tuota pikkutarkkaa ompelujälkeäsi! Niin kaunista tulee 🤍 Ei pääasia ole vauhti, vaan itse tekeminen :)
  Suloiset myös nuo pikkupussukat 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi:) Yritän tehdä tarkkaa työtä kun tykkään sellaisesta jäljestä:) Toki ihan aina ei mene niinkuin haluaisi muttaa........:) Joskus näkee töitä jotka on ommeltu vähän huolettomammin ja monet niistä ovat olleet tosi kivoja:)

   Poista
 8. Molemmat työsi näyttävät tosi hyviltä. Niissä on hyvät värit. Onnihan se siinä poseeraa :). T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Katsotaan nyt minkälaisia ovat valmiina;)
   Jotenkin aika kuluu niin nopeasti että en millään ehdi saamaan töitä etenemään. Tassutyön harsin jo valmiiksi mutta kaksi muuta on vielä sitäkin vailla;)

   Poista