keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Plussaa vai bonusta

 


Maanantaina paistoi aurinko ja sain kuvattua Plussaa vai Bonusta vai molempia-peiton. Nyt sataa kaatamalla joten ulkokuvaus olisi mahdoton tehtävä. Aamuisin on ollut tosi ihastuttavia lenkkeilykelejä Onnin kanssa. Syksy on mulle parasta aikaa, toki kevätkin mutta kesän kuumuus ei kiinnosta tippaakaan:)Woven sunshine-peiton kokosin kankaiden loppupaloista ja niin syntyi tämäkin. Kangaspalat ovat vähän isompia kuin jämäpalat mutta sen verran pieniä ettei niistä yksinään pitkälle riitä. Ne saa kuitenkin hyvin käyttöön näihin töihin joissa tarvitaan montaa eri väriä.

Plussat tikkasin suorilla viivoilla ristiin-rastiin ja ison pinnan ympyröillä.Mukavasti sain käytettyä monenvärisiä kankaita niin ettei niitä jäänyt yhtään jäljelle. Sehän oli tarkoituskin;) 
Mulla tämä on vähän kuin hölmöläisen hommaa;) Yritän kuluttaa kankaita varastostani ja kun paikkakunnan kauppias lopettaa kangaskauppansa niin sinnehän johtaa askeleeni aika kiireesti. Ulos ovesta astun kangaspino kainalossani:) 
Peiton malli on Tula Pinkin kirjasta mutta nimen keksin ihan itse:) Plussa tulee tietenkin peiton pluskuvioista. Bonus taas siitä että sain käytettyä työhön pienehköjä kangaspaloja joita pyörii kangaslaatikossa isompien palojen joukossa.

13 kommenttia:

 1. Olet käyttänyt taitavasti resurssikankaita, siitä tulee kyllä plussaa ja bonusta. Väritkin sopivat toisiinsa. Itse olen samanlainen hössääjä, joka käy tyhjentämässä kangaskaupan loppuunmyynnin kankaat ja sitten taas etsin matkoilla uuden kangaskaupan. Toisaalta: voisihan niitä huonompiakin "paheita" olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Eikös tämä ole aika hyvä "pahe". Tuottaa monenlaisia tunteita. Ja kaikki harrastuksethan maksavat;)

   Poista
 2. Todellakin tulee sekä plussaa että bonusta! Kaunis lopputulos ja hienosti peitto leijuu nurmikon yllä. Taikuutta! Sama kankaanostotauti täälläkin, eikä aina tarvi olla alennuksellakaan. Mutta todella, huonompiakin ostoksia vois tehdä, omasta mielestäni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Todellakaan ei tarvitse olla alennusmyyntiä kankaiden hankinnassa mutta se auttaa ostointoon;)

   Poista
 3. On kyllä hieno peitto. Minulla on tämä kirja ja olen silmäillyt mallia josko tekisi. Hyvin olet saanut käytettyä bonuskankaat kun tulos on noin harmoninen. T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Olisi mukava nähdä minkälaisen teet samalla mallilla:) Jotkut ovat nähneet peittoni synkänpuoleisena. Ehkä olisi kannattanut valita iloisempia värejä vaikka kyllä peitto luonnossa aika pirteä on:)

   Poista
 4. Tosi hieno plussaa ja bonusta peitto! Värit ovat kyllä kauniit. Eikä ole liian tummasävyinen. Olen myös ajatellut tehdä plussa peiton, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Kankaiden osto on kyllä kivaa, mutta kun niitä kertyy ja kertyy, eikä kerkiä niitä kuluttamaan tarpeeksi nopeasti. Mutta kauniita ostoksia ja tuottavat iloa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:)
   En osannut itsekään nähdä peittoa liian tummanpuhuvana:) Ehkä se johtuu siitä kun itse näen luonnossa kaikki kankaat ja ne ovat kyllä aika kirkkaita:) Kuvaanhan ei aina saa juuri oikeanlaisia värejä. Pitää kai ostaa uusi puhelin jolla saisi parempia kuvia;);):) Kankaita tulee todellakin hankittua enemmän kuin ehtii kuluttaa:) Ja olet oikeassa niitä on niin mukava katsella ja hypistellä ja miettiä mitä niistä tekisi. Käyttökohde vaan voi muuttua useasti ajan kuluessa:)

   Poista
 5. Voi mahdoton miten ihana ja varmasti suuritöinen peitto Tykkään väreistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:) Tykkään kyllä itsekin tästä värityksestä vaikka ei niin "mun värejä" olekaan:)

   Poista
 6. Hienot on kaikki työsi mitä olen nähnyt ja mukavan nimen keksit . Tuo edellinen postauksen työ oli kyllä ihana, minkä kokoinen se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nimien keksiminen on jännää hommaa, joskus se putkahtaa heti ajatuksiin joskus saa pähkäillä pitkäänkin mutta sieltä se vaan tulee aikanaan.
   Saanan kesämysteeripeiton koko on torkkupeittokokoa n. 140 x 180cm.

   Poista
 7. Minulle tulee mieleeni tästä aito alkuperäinen tilkkupeittoidea, kaikki käyttöön. Upean sointuva.

  VastaaPoista