tiistai 30. elokuuta 2022

Saanan kesämysteeri Pykeijassa

Useamman vuoden olen haaveillut ja toivonut pääseväni tutustumaan Norjan "pikku suomeen" Pykeijaan. Keväällä reissua sitten aloitetiin varovasti suunnittelemaan. Elokuussa toive toteutui:)

Kiva, idyllinen pieni paikka. Päivässä käveli pariinkin kertaan sen kaikki kadut nauttien kauneudesta ja rauhallisuudesta.Jäämeren sauna varattiin kahdeksi tunniksi joka kului kyllä yllättävän nopeasti. Käyn saunassa hyvin harvoin mutta tänne halusin mennä. Mielestäni sauna oli tavallinen puulämmitteinen sauna mutta joku taika siellä oli kun se oli niin miellyttävä...........

..........vai oliko se tämä maisema jota katseltiin saunan terassilta:) Veneessä oli palju jota olisi voinut myös vuokrata mutta meille riitti ihana sauna:)


Saanan kesämysteeri Pykeijassa

Enemmän tilkkuja-ryhmässä Saana ohjasi kesämysteerin halukkaille ompelijoille. Minä olin yksi heistä;) Yllätys, yllätys;) Valitsin mysteeriin kankaita joita oli pienehköjä paloja ja joita en yleensä käytä koska eivät ole niin "mun värejä". Aika kiva tuli vaikka lopputuloksesta alussa ei ollut minkäänlaista ajatusta.Talvi on tulossa vaikka kesääkin on vielä jäljellä.
Kuva Jäämeren saunan pihalta:)

10 kommenttia:

 1. Varmasti hieno matka Pykeijaan. Ihan näkemätön paikka minullekin. Sauna kuulostaa niin hyvältä, koska itse tykkään kovasti saunomisesta ja meillä saunotaan kahdesti viikossa. Mysteeripeittosi on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko reissu oli onnistunut ja kiva:) Pykeija on tosi pieni paikka ja olin onnellinen kun pääsin käymään siellä. Jos asuisin lähempänä kävisin useimminkin:) Siellä oli niin rauhaisan tuntuista eloa:)

   Poista
 2. Kyllä tulikin hieno blokki ja peite vaikka ihan sokkona teit! Näitä kyllä syntyy sinulta. Ja miten hienosti se sopii maisemaankin! Mielenkiintoinen paikka. Ette myöskään käyneet jäämeressä kastautumassa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär ja vävy kävivät uimassa mutta mies vaan kasteli varpaat;) Minä katselin kaihoten saunan terassilta kun en uskaltanut kipeän polveni kanssa lähteä jyrkkiä portaita konkkaamaan. Vähän harmitti mutta onneksi kaikki muu reissussa onnistui:)
   Mysteeri oli kiva tehdä. Nyt juuri ei tekniikkanimi tule mieleeni mutta siinä tikattiin blokki, vanu ja tausta toisiinsa. Kaitaleilla nämä yhteen.

   Poista
 3. Voi mahdoton mitkä maisemat ja idyllinen kylä.
  Kaunis peite, seesteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat tosiaan kauniit ja minulle ennennäkemättömät:)

   Poista
 4. Hieno paikka varmasti, en ole kuullutkaan koskaan. Upea maisema saunasta, tuolla kyllä tulee rauhallinen olo. Peitossa on kivat värit ja sopii maisemaan rauhallisuuteen mainiosti, hieno peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia vuosia sitten kirjoitus Pykeijasta tuli vastaani jostain, en enää muista mistä sitä luin. Sen jälkeen se aina silloin tällöin putkahti jostain esiin ja paikka jäi kovasti kiinnostamaan:) No, nyt sekin on nähty ja hyvä niin. Oli kiva käynti!
   Peitosta tykkään kyllä itsekin vaikka värit ovat poikkeavat käyttämistäni väreistä:)

   Poista
 5. Hurjan kaunis peitto hienoissa maisemissa. Norjaan olisi kiva päästä ottamaan valokuvia. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä olisi paljon kauniita kuvauspaikkoja:)

   Poista