lauantai 16. heinäkuuta 2022

Projektit on vaiheessa.....

 .........todellakin .......


......mutta etenevät aikataulussa ja ovat hallinnassa:) Kuvassa ei ehkä näytä siltä;)

Molempien mysteerien kanssa yritän pysyä viikkotahdissa vaikka vähän kiirettä välillä meinaa pitää:) Varsinkin maanantaisin ilmestyvässä mysteerissä ommellaan tosi isoja määriä pieniä paloja yhteen. Sen kanssa on vähän haastetta:) Teen mitä ehdin, eihän tämä mitään kilpajuoksua ole;)

Kävimme kivassa idyllisessä maalaisemaisessa olevassa kesäkahvilassa naapurikaupungissa. Kahvilaa on pidetty jo kuutena kesänä mutta nyt vasta minulle selvisi tämän olemassaolo;)

Leivonnaiset oli itse leivottuja herkkuja ja valikoimasta oli vaikea valita mitä ottaisi:) Reissuilla kulkiessa olisi mukava suosia näitä tämän tyyppisiä kahviloita mutta niiden sijaintia vaan ei useinkaan tiedä. Harvemmin ovat isojen teiden varrella. 

Siellä oli tarjolla jokaiselle jotakin:) Jopa hepat oli huomioitu omalla heinäseivästarjoilulla;) Ratsastusreissulla oli mukava poiketa evästauolle;)


Valitsimme herkkuvalikoimasta sitruunamarenkitortut eikä tarvinnut pettyä:) Kyllä oli mahdottoman makoisaa:) Ahvenanmaalla käydessämme n.20 v. sitten ostin siellä myös eräästä kahvilasta samanlaisen piirakanpalan ja se makumuisto on vieläkin mielessäni:)



Onni söi mukanamme olleen oman herkkunsa ja lähti ihailemaan kivaa maalaismaisemaa:)


Kun halusin nähdä elokuvan.....

 .........matkasimme lähikaupunkiin Karkkilaan sitä katsomaan. Kino Laika on ruukkimiljööseen valmistunut elokuvateatteri, oikein kiva paikka. 




Kun tänne tulee mulle sopiva elokuva menen kyllä uudelleen nauttimaan kivasta miljööstä ja sen tarjonnasta. 

Tilkkuyhdistyksellä oli teemana vuoden ajan joka kuukaudelle oma väri. Yksi tilkkuilija keksi että ommeltaisiinkin pussukat värin mukaan joka kuukaudelle. Innostuin:)

Heinäkuussa saatiin viimeinen väri, monivärinen.


Kaikki samassa kuvassa.


Pussukat on ommeltu jämäpalalaatikoiden kankaista. Ensin oli tarkoitus tehdä kaikki samalla tekniikalla kuin vasemmanpuoleiset eli käyttää suikaleita. Vuoden varrella tuli kuitenkin itselle tarve määrätyn malliseen pussiin kuten punainen ja ruskea niin päätin unohtaa alkuperäisen suunnitelman. Mustavalkoinen on mosaiikkitekniikkakokeilu ja sillekin on jo löytynyt oma paikkansa. 

Mysteerihommat jatkukoon!


18 kommenttia:

  1. Makumuistot ovat jännä juttu! 30 vuotta sitten syöty El Toron pippuripihvi oli niin suuri nautinto, etten ole syönyt ensimmäistäkään pippuripihviä sen jälkeen, koska mikään ei voisi yltää samalle tasolle!
    Muistan elävästi ekat etanat Turun Hamburger Börsissä (etanoista tuli intohimo, niitä on syöty sadoittain sen jälkeen), ekat hirvilihapullat ekan poiksystävän äidin tekeminä, Miehen kyyhkypadan, Kangasalan Pajutilan marenkitortun...
    Pussukoissa kiva idea, kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla onkin kivoja ja monenlaisia makumuistoja:) Minulla on oikeastaan vain tuo sitruunatorttu ja eräissä juhlissa nautittu liha. Se ei ollut pihvi vaan ikäänkuin Runebergin tortun muotoon tehty. Niin mahdottoman hyvää ja suussa sulavaa etten edes tajunnut kysyä mitä se oli;)

      Poista
  2. Ihanaa, että jaksat ommella mysteerejä ja onnistut valitsemaan niihin sopivat kankaat. Minun eräs makumuisto liittyy Seinäjoen tangomarkkinoihin. "Kuppila", jossa on eripariset tuolit, tarjosi hyvää lounasta, mutta kaikesta vei voiton salaatinkastike. Söimme siellä monena vuonna, mutta tänä vuonna tilalle oli tullut intialainen ravintola. Toinen makumuisto liittyy Madeiralle: kanavartaat, jotka tuotiin pöytään pystyasennossa ja päälle valui maustekastike. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja makumuistoja sinullakin:) Toivottavasti saadaan näitä lisää:)

      Poista
  3. Mukavia kesäretkiä! Mietin että minulla taitaa olla enemmän haju- kuin makumuistoja: mesiangervo heinäpellon pientareella ja vanhan puutalon tuoksu. Vieläkin harmittaa kun 30v sitten joku ehti ostamaan nenän edestä talon jonka ullakolla oli ihan sama tuoksu kuin lapsuuden kodissa. Pussukkasarja on komea! Hyvää jatkoa mysteereille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin miettimään hajumuistoa mutta eipä tullut mitään erikoista nyt mieleen. Mielenkiintoinen juttu tuo taloasia, on varmasti iso asia sinulle kun vieläkin muistat.
      Pussukkamäärä se vaan kasvaa kasvamistaan;) mutta omapa on vikani:) Pitäisi laittaa tehdas seisokkiin ainakin joksikin aikaa:)

      Poista
  4. Olet oikeassa uusien paikkojen löytyminen on välillä onnenkantamoista ja myyräntyötä. Tapahtumailmoituksissa ei mainita paikkakuntaa olettaen, että kaikki tunnistaa paikan ihan vain kuvan perusteella. Suosin myös mielelläni kivoja ja persoonallisia kohteita. Piditkö elokuvasta? Minä tykkäsin. Meni vain jokin roska silmään loppuvaiheessa. Ompelutyövauhtisi on huikea. Uusia, kauniita käyttötekstiilejä on kiva katsoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin elokuvasta ja voisin katsoa sen vielä uudelleenkin:)
      Monesti olen reissussa ollessamme miettinyt miten saisi paremmin tietoa näistä kesä- tai pikkukahviloista. Ihan varta vasten poikettaisiin tieltä ja ajettaisiin vaikka jonkun matkaa sivummalle että päästäisiin kokemaan mukava kahvihetki.

      Poista
  5. Tuo tiedottaminen on niin vaikeaa meillä. Monta kivaa tapahtumaa, kohdetta jää käymättä kun ei tieto kulje. Sääli. Etsin pitkään tuon lähellä olevan kesäteatterin aikataulua, mikä sitten löytyi lipunmyyjän sivuilta. Ei paikallisen järjestäjän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, en sitten tiedä miten näitä tapahtumia pitäisi etsiä että löytäisi. Jonkin verran somessa niitä kyllä ilmoittavat mutta tuntuu että ovat liian kaukana:)

      Poista
  6. Herkullisen näköiset nuo kesäkahvilan tarjoilut! Valinnan vaikeus tulee noin runsaan tarjoilupöydän äärellä. Ihana, että hevosille oli omat tarjoilut. Ihania ihania nuo pussukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva paikka:) Harmi että toimintansa kestää vain kaksi viikkoa joka kesä.

      Poista
  7. Me mielellämme suosimme myös tällaisia paikkoja jos vaan ollaan tietoisia et sitten laittanut paikan nimeä ja missä. Tällainen "mainostaminen" on minusta enemmän kuin tarpeen.
    Ihania pussukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riihimäellä oli tällainen pop up-kahvila mutta en maininnut siitä koska kahvilan toiminta päättyi parin päivän päästä kun kävimme siellä.

      Poista
  8. Mikä pussukkakokoelma! Hieno idea tehdä kuukauden väristä pussukka. Ihana kahvila, näissä saa usein todellisia herkkuja, mutta on myös vastakkaisia kokemuksia. Tämä kesän reissulla erään museoalueen kahvilassa, jota pyöritti joku kylä-, tai vastaava yhdistys, oli kyllä niin monen yön yli nukkuneet tarjoilut, että nolotti ihan kahvilanpitäjien puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei nuo kahvilakokemukset aina ihan hyviä ole mutta useimmat onneksi on ja ne jäävät mukavasti mieleen:) Vaikka kyllä ne huonommatkin jäävät. Kerran olin ostamassa rahkapiirakkaa pikkukahvilassa. Myyjä kyllä kertoi että se ei ole tuore mutta sanoi että hän laittaa sen hetkeksi mikroon niin tuntuu samalta kuin tuore. Kaupat tehtiin kun muutakaan ei ollut tarjolla mutta toista kertaa en ole siellä käynyt.

      Poista
  9. Ihania tuollaiset kahvilat mutta harmi kun niitä ei löydy meidän lähettyviltä, on vaan ketjukahviloita. Upeita pussukoita joka lähtöön! T. Saija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisille kahviloille on varmasti paikkansa. Ketjupaikoista olen miettinyt että voisivat olla kuitenkin joka paikkakunnalla sitä paikkakuntaa edustava missä sijaitsee ettei samaa dallaspullaa myydä etelässä ja pohjoisessa:)

      Poista