torstai 30. kesäkuuta 2022

Mysteeriä kerrakseen............

 PeeKaan Paula oli keksinyt meille ommeltavaksi mukavan Aura-mysteerin keväällä. Se on ollut jo pitkään valmiina mutta ei vaan ole tullut esiteltyä sitä. Kankaiden värivalinnassa olisi voinut onnistua paremminkin:) Kun kyseessä on mysteerityö eikä alussa tiedä lopputulosta niin voi valinnat laittaa hyvin sen piikkiin;) 


Virheenkin huomasin työssä vasta kun kuvasin sitä. Oikean ala- ja yläreunan palat ovat vaihtaneet paikkaa. Tuli mieleeni entisen työkaverin sanonta, mitä yks koko komias ja päätin ajatella niin enkä edes ajatellut ruveta purkamaan työtä ja korjaamaan virhettä;) Pidän peittoa terassin sohvalla. Siitä sen saa nykästyä päällensä kun menee päivänokosille:)

 Pari vuotta sitten tein Laundry Basket Quilt ohjeiden mukaisen mysteerityön.


Nyt heillä oli tarjolla maksuton ohje Summer Mystery Quilt 2022. Tartuin sitten tähänkin houkutukseen:) Vuoden 2020 mallia oli kiva tehdä ja niin on tätä uuttakin.


 Tilkkutarhan Minnan vinkistä huomasin Facessa tämän mysteerin. Kaikki kankaat ovat uusia ja juuri tähän tarkoitukseen hankittuja Tilkkutarhasta. Valitsin kankaiksi vähän kirkkaammat värit kuin edellisessä mysteerissä vaikka kaunis on mielestäni sekin. Vaihtelu kuitenkin virkistää;)Enemmän tilkkuja-ryhmän Saana Karlssonin kesämysteerin valitut kankaat on leikattu ja ensi viikolla alkaa ompelu:) 
Jämäpalalaatikot ovat vajonneet mukavasti. Nyt pitää vaan odotella että täyttyvät taas, siihen tuskin menee kovin pitkää aikaa;) 
Joitain sekalaisia vähän isompia paloja löytyi kaapista ja niistä ompelin Värikäs eläintarina-peiton. Tämän peiton koko on 100x 135 cm siis sopiva lapsen peitoksi. Ihan riemusta en hihkunut tämän valmistuttua. Olisi voinut käyttää mielikuvitusta vähän enemmän mutta sitä ei ilmeisesti ollut ainakaan sillä hetkellä kun tämän ompelua suunnittelin;)

Tilkusta asiaa-ryhmään joku oli laittanut opetuslinkin mosaiikkiompeluun. Katsoin videon ja päätin kokeilla. Mukavaa ompelua mutta aikamoista näpräämistä:)Tein pienet pinnat ja ompelin niistä pussukan korkeus 13 cm ja leveys 18 cm. Nähtäväksi jää innostunko joskus uudestaan vai ohittavatko uudet ideat tämän tekniikan:)
Kultasateessa oli viime vuonna yksi kukka. Tänä vuonna vähän useampi. Ne on kyllä kauniita:) Huomasin että laitettiin istutusvaiheessa puu vähän liian lähelle naapuria. Vielä ei oksat mene aidan yli mutta parin vuoden kulutta varmasti menee, hmm, mitäs sitten tehdään, hmm:)

10 kommenttia:

 1. Hyvänen aika kuinka paljon ehdit! Mysteereitä toisensa perään. Ei kangasvalinnoissa ole mitään vikaa minun silmiin - eikä sitä jotain virhettä todellakaan tajua. Jos on, niin hyvä että muistit työkaverin kommentin. Eläintarinassa ja mustavalkoisessa on supermukavat kankaat. Hienoja töitä! Kultasateessa ON kauniit kukat. Kyllä naapurikin niitä haluaa ihailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä mysteereitä tehdään aika hitaassa tahdissa että hyvin kyllä ehtii kun ei hanki paljon muuta ommeltavaa samaan aikaan;):)
   Kultasateen kohtaloa mietin ja ajattelin että ehkä naapurikin tykkää sen kauniista kukista:) Pitää kysellä sitten kun asia on ajankohtainen:)

   Poista
 2. Kylläpä olet ratkaissut monta mysteeriä ja vieläpä kauniilla väriyhdistelmillä. Minä olen ommellut vain yhden mysteerin ja huomasin, että se ei ole minun juttuni. Ihailen taitoasi järjestää leikatut kangastilkut huolellisesti. Eläintarinoista saa kerrotuksi kuvien avulla monta iltasatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mysteeritöiden ompelut ovat mietityttäneet minuakin mutta vielä olen osallistunut muutamiin. Kankaiden valitseminen on kovin arveluttavaa kun voi mennä ihan pieleen tai edes vähän onnistua ja joskus voi osua nappiinkin:)

   Poista
 3. Wautsi! Olet ollut kyllä tosi ahkera ja upeita peittoja ja töitä olet tehnyt! Aura-peitto on väreiltään kyllä oikein kaunis. Monta mysteerityötä, ne ovat aina kivoja. Värikäs eläintarha-peitto on myös oikein kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mysteerityöt ovat mukavia:) Näihin olen saanut mukavasti käytettyä olemassa olevia kankaita;) Saa sitten taas tehdä täydennystä;)

   Poista
 4. Mysteerien täyteistä elämää sinulla! Minusta Aurassa on onnistuneet värit, eikä virhettäkään huomaa, ellet osoita sitä. Mosaiikkipussukka on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä olevia virheitä ei toiset aina huomaa jos tekijä ei kerro niistä:) Itseä kuitenkin harmittaa vähäsen kun en huomannut ennenkuin työ oli kokonaan valmis.
   Mosaiikkipussia oli kiva tehdä:)

   Poista
 5. Voi mahdoton sinun tahtiasi! On kyllä toinen toistaan kauniimpia töitä, etten menis laittamaan mitään järjestystä.

  VastaaPoista
 6. Sinä olet kyllä mysteerien spesialisti, ei muuta voi sanoa. Ovat hienoja töitä kaikki. Värit hennosta heleään! T. Saija

  VastaaPoista