keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Pyykkipäivä takana

 Huhtikuussa valmistui Yläkaupungin ystävykset-torkkupeitto ruskea-keltainen-vihreä-jämäpaloista. Tästä kerroin 22.4.22 postauksessani. Aika hyvin sainkin näitä jämälaatikoita tyhjemmäksi mutta kyllä sinne vielä jokunen pala jäi;)

Seuraavana oli vuorossa punaiset ja siniset.Nimeä peitolle piti taas hetken miettiä mutta takakangasta silittäessäni sen sitten keksin:)
Palat tähän työhon leikkasin mallineilla joista on kuva 21.5.22 postauksessa. Mallineille ompelin oman pussin #FQruskea-teemaan.
Tikkasin työn mulle niin mieluisalla tavalla, vapaasti suoria pystyyn ja vaakaan toisissa välimatkat pidempiä ja toisissa lyhyempiä.

Mallineiden paikkaa vaihtamalla niistä olisi saanut ommeltua myös kivan selkeäpikuvioisen kuviopinnan. Crazysysteemi sopi tällä kertaa paremmin suunnitelmiini koska työhön oli tarkoitus käyttää vain jämäpaloja. Kyllä punaisia ja sinisiäkin pieniä paloja jäi vielä odottamaan kavereita;)  10 kommenttia:

 1. Hieno! Tykkään niin tällaisesta kuviottomasta pinnasta! Sinipunaväritys on mainio, jämäpaloja on riittänyt mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Teen mielelläni malleista töitä kun olen niin huono itse suunnittelemaan mitään:) Joskus kuitenkin tulee joku ajatus ja siitä se lähtee. Tässä aloitin blokkien ompelulla ja pikkuhiljaa kehkeytyi idea;)

   Poista
 2. Hyvin olet sommitellut tilkkupinnan sinisistä ja punaisista paloista. Taustakangas kertoo osuvasti nimen. Itselleni tuli mieleen perhe, jossa äiti joutui sairaalaan ja isä ihmetteli pyykkiä lajitellessaan, pitääkö sinikirjavat ja punakirjavat pestä erikseen. Jämäpaloja olisi minullakin ommeltavaksi saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva tarina ja sopisi hyvin tähän työhön:) Harmi kun en itse keksinyt;);)
   Jämäpalojen ompeleminen on mukavaa! Mulla on nyt niiden ompeluinnostus menossa:)

   Poista
 3. Onpas ihana pinta. Raikas ja selkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kun blokit oli ommeltu yhteen mietin että kaikenlaista sitä tulee tehtyä ja onko tämä kiva ollenkaan:) Kun sitten valmistui lopullisesti niin ihan ok siitä tuli:)

   Poista
 4. Kiva tilkkupinta jämäpaloista, tosi raikas ja mielenkiintoinen. En ole ihan varma onko minulla samat mallineet, näyttää samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista tarviketta tulee hankittua kun luulee kaikkea tarvitsevansa mutta kun aika kuluu niin huomaa että ilmankin tulee toimeen;)

   Poista
 5. Kaunis! Hienosti aseteltu värit. Mulla on myös nuo mallineet, kiitos inspiraatiosta, pitääkin kokeilla! T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mallineet on olleet mullakin jo kauan. Käyttämättä vaan ovat olleet kunnes nyt hoksasin että tähän jämäpalatyöhön käyvätkin hyvin:) Niillä saa kyllä selkeämpääkin kuviota ja muutakin kivaa jos innostusta riittäisi joskus, kenties;)

   Poista