perjantai 22. huhtikuuta 2022

Yläkaupungin ystävykset

 Tammikuun alussa otin esille jämätilkkulaatikkojani, vihreät, keltaiset, mustavalkoiset ja vähän raotin punaisenkin kantta. Tarkoitus oli jättää siniset ja punaiset pois tästä työstä. 


Uuden työn ajatus lähti tämän kirjan blokkimalleista ja valitsemistani jämäkangaspaloista. Ompelin blokkeja ja jokaiseen valitsin erikseen kangaspalat. Hidasta hommaa mutta niin mukavaa, selailla paloja ja pohtia mitkä värit sopisivat toisiinsa:)

Kun blokkeja oli tarvittava määrä yhdistin ne torkkupeitoksi, koko n.140x160 cm. Välikaitaleet ja reunat ovat suklaanruskeaa vaikka kuvassa näyttävätkin melko mustalta.

Tikkasin peittoon ympyröitä vapaatikkauksena. Ei niin täydellisiä mutta riittävän hyviä mulle:) Peitto tuntuu kivan pehmeältä kun ei ole tiuhaan tikattu;)

Hetken aikaa piti miettiä nimeä peitolle. Joskus se nimi tulee ajatuksiin jo työtä ommellessa mutta nyt oli hankalaa enkä millään meinannut keksiä ja melkein jo luovutinkin. Voihan peitto olla ilman nimeäkin mutta kun on vaan niin kiva jos joku nimi on niin tietää mistä puhuu jos puhuu jonkun kanssa asiasta;) Tätä työtä katsellessa huomasin että monissa blokeissa on eläinkuvia ja niistä sitten sain ajatuksen ystävyksistä.


Onni on aloittanut kesän vieton:) 
Katselee tässä ilmeisesti että mikäs lumihanki se vielä tuossa on vaikka on ihan kesäkelit:)

11 kommenttia:

 1. Voi että, kyllä sinä olet taitava!

  VastaaPoista
 2. Voi, ihana! Just parasta tilkkujen järjestelyä, niin mielenkiintoista! Hyvä idea ja tuli tosi hauska peitto. Varovasti kysyn, tuliko laatikkoihin tilaa? Hienosti tikkasit ja mukava nimi kruunaa työn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan oikein arvasit;) Ei kyllä juurikaan huomaa että laatikot olisivat tyhjentyneet:) Vähän kuitenkin:) Nyt otin esille sinisen ja punaisen ja yritän saada niitä vähennettyä!!

   Poista
 3. Osuva nimi kauniille työlle. Suklaanruskea kehystää onnistuneesti blokkeja. Kyllä kangasvarastojen hupenemista ei huomaa, koska välistä vain onnistuu ostamaan uusia kankaita käytettyjen tilalle. Ja mikäs sen mukavampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia kankaita tulee hankittua vaikka ei olisi tarvettakaan juuri sillä hetkellä mutta kun ovat niin kauniita niin minkäs teet;) Pitäisi vaan heti käyttää kun ovat vielä kauniita:)

   Poista
 4. Tosi kivan näköinen peitto! Iloinen ja pirteä. Resurssilaatikot ovat kyllä loppumaton vara, sieltä pystyy tekemään vaikka mitä. Onni nauttii kevään auringosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt menossa pikkukangaspalojen käyttövaihe:) Pari muutakin työtä on teon alla:)

   Poista
 5. Tämä on hieno peitto ja tykkään väreistä. Kivaa ommeltavaa. Onnilla on mukava paikka lekotella :)
  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, blokkeja oli mukava ommella ja sommitella vaikka hidasta olikin vai oliko se sittenkin parasta;) Onni viihtyy pihalla ja on siellä melkein päivät pitkät heti kun se vaan on mahdollista. Nyt kun maa on vielä kylmää niin minä juoksen peiton kanssa perässä tarjoamassa lämmintä alustaa:)

   Poista