keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Tyyny ja pussukka

 Opiston kurssilla tehtiin kolmiulotteisia hanhia ja ne laitettiin lentelemään ympyrää. Valitsin kankaiksi aika vaaleat, hempeät värit mutta kyllä ne sieltä vähän erottuvat tosistaan:) Harjoituspalasta tuli juuri sopivan kokoinen tyynyksi.


Tilkkuyhdistyksen teemaväri huhtikuulle on violetti. Se onkin mulle vähän outo väri. Ei paha mutta en vaan osaa oikein käyttää sitä. Sen verran kuitenkin jämäpaloista löytyi että sain tehtyä kuukauden väripussukan. 

Yleensä en ompele juuri mitään violetista/lilasta kun olen ajatellut että se ei oikein ole "mun väri". 

Kävin muutama päivä sitten kaupassa ostamassa itselleni uuden ulkoilutakin kevääksi..............


..........kuinkas tässä näin kävikään:)

Sininen on hieno väri ja siinä on monia kauniita sävyjä. Jotenkin en vaan osaa sitäkään käyttää ja koen että sekään ei oikein ole mun värini. Kangaskaapistani löytyy kuitenkin sinisiä kankaita melkein yhtä paljon kuin punaisia;)Miettimään pistää.......Ilmeisesti siinä värissä jokin kuitenkin viehättää:)

Viime vuonna kesäreissullamme poikkesin jossain pikkukylässä pieneen kangaskauppaan. Suuntasin tietenkin tilkkutöihin sopiville kangashyllille. Myyjän kanssa siinä katseltiin kankaita ja hän esitteli minulle sinisävyisiä kangaspakkoja. Sanoin että sininen ei oikein ole mun väri. Olihan siellä toki muitakin värejä ja niistä muutama pala löytyi minullekin. Kankaat maksettuani poistuin kaupasta ja katsahdin jostain syystä vaatteitani, siniset housut ja sinivalkoinen paita:) Hmm, mahtoiko myyjä ihmetellä juttujani:) Noh, jos ei hän niin minä itse ainakin:)


13 kommenttia:

 1. Ihana tuo vaalea tyyny. Lila ei ole myöskään minun värini mutta sininen sitä vastoin kyllä ja punainen Meidän pitää tavata nyt jossai vaiheessa mutta ollaan yhteydessä muuta kautta.

  VastaaPoista
 2. Hanhet lentelevät nätisti ympyrää, etsivät varmaan sopivaa ruokailupaikkaa. Lila on minun värejäni, mutta sininen ei. Tiedän siihen syynkin: ollessani lapsi äiti teki aina minulle sinisiä vaatteita ja siskolleni punaisia. Pöh! Miksei värejä voinut edes kerran vaihtaa! Sininen kiintiö tuli lapsena täyteen. Minulle kelpaisi tuo ulkoilutakki. Punainen on edelleen suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä äitisi tykkäsi molemmista väreistä ja siksi niitä käytti tuolla systeemillä. Niin oli sitten helpompi tietää kumman vaate oli milloinkin kyseessä:) Onhan näitä värejä vielä paljon vaikka sieltä sieltä sinisen jättäisikin sivuun:)

   Poista
 3. Kaunis tyyny, hanhet lentävät hienoa ympyrää! Omat värit on kyllä hauska juttu - taitaa löytyä jokaiselta. Punaista on minullakin enemmän kuin sinistä, takkeja myöten. Kelpo takin hankit! Näyttääkös se vähän lilalta :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä takki on melko lila, sitä vähän ihmettelenkin;) Näyttää se vielä hyvätä muutaman päivän päästä ostostakin;)

   Poista
 4. Hienosti hanhet tyynyssä lentelevät, kaunis ja keväinen tyyny! Pussukka on myös kaunis, kiva kun jaksat tehdä joka kuukaudelle oman pussukan. Värit ovat aina mietinnässä, itse käytän tilkkutöissä kaikkia värejä, olen siellä kaikki värinen, mutta vaatetuksessa on tietyt värit ennen muita. Aikoinaan mulla oli punainen kausi, musta kausi, sininen kausi, ruskea kausi jne. Nykyään paljon punaista, mustaa ja jopa lilakin käy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät oli vähän mielessä kun hanhityynyn värejä mietin:) Kiva siitä tuli:)

   Poista
 5. Olen noita ympyrässä olevia hanhia katsellut ihaillen, itselläni ei kärsivällisyys noin vaativaan hommaan riitä. Minulle sininen on ikuinen lempiväri, mutta punaista, pinkkiä ja keltaista olen aina vierastanut. Minulla on kaksi punaistanulkoilutakkia ja pestynä on punainen kesämekkokangas. Tosin en ole sitä itse ostanut. Keltaiseen ole siedättänyt itseni hyvin, t-paita ja yömekko on ainakin keltaisia vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo hanhiympyrä kovin hankala ollut toteuttaa ainakaaan Heljän oppien mukaan:)

   Poista
 6. Oi, onpa kaunis, levollinen tyyny!
  Aurinkoista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka kaunis tyynynpäällinen. Hienosti valitut värit.
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 8. Tyyny on hurjan tyylikäs ja kauniit tikkaukset!
  Sama homma noiden värien kanssa. Murrettuista väreistä pidän mutta kirkkaita kankaita on kaappi täynnä.

  VastaaPoista