lauantai 12. helmikuuta 2022

Kuutiopussukka ja optiset harhat

 Nyt on päästy jo ihan oikeille tilkkutyökursseille ja sekös on mukavaa:)

Katrin opistokurssilla tehtiin uuden mallin mukaan kuutiopussukka.Pussukan joka sivu on 10 cm. Kivan kokoinen:) Se valmistui melkein kokonaan yhtenä kurssi-iltana. Pientä loppusilausta jäi kotihommiksi. Työ ei ollut kovin vaikea mutta kyllä tarkkana piti olla että sai kaikki kohdat ommeltua hyvin. Ihan priimaa ei kyllä tullut mutta ehkä seuraavalla kerralla.

Olin ilmottautunut jo jokin aika sitten Tervakoskelle Katrin optiset harhat- kurssille ja vähän jännitti päästäänkö paikan päälle ollenkaan rajoitusten vuoksi mutta onneksi päästiin. Siellä kyllä nähtiin jos jonkinlaista harhaa ja silmät meinasivat mennä välillä ihan sekaisin.


Valitsin kokeiluun yksinkertaisen vaihtoehdon. Tässä kaikki rivit on ommeltu suoriksi mutta näyttää että rivit ovat toisesta reunasta kapeampia ja toisesta leveämpiä;)


Toinen kokeilu on vähän rajumpi ja kuviokin tuttu. Ylemmästä pinnasta ajattelin tehdä kassin kun en muutakaan paikkaa sille keksinyt ja oli kiva tehdä kassin toiselle puolelle erilainen kuvio.


Kyllä on mukavaa kun talvella on lunta! Me Onnin kanssa ainakin tykätään. 10 kommenttia:

 1. Hauska kuutio -taas uusi pussukkamalli! Optiset harhat ovat kyllä nimensä mukaisia! Sopivat hyvin kassin pintaan. Varsin mukavalta näyttää teidän kävelypolku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia asioita pitää kokeilla tilkkuilussakin:) Joistakin tykkää sitten enemmän ja toisista vähemmän;)

   Poista
 2. Kiva kuutiopussukka. Sitä tehdessä pitää olla tarkkana, että mitat säilyvät yhtä pitkinä. Optiset harhat kuulostavat jo nimenä mielenkiintoisilta, työt ovat hauskoja. Pidän itsekin lumesta talvella, paljon enemmän kuin liukkaista keleistä. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kelit muuttuivat meillä tosi tylsiksi. Kengät tahtovat loppua kun eivät ehdi kuivumaan seuraavaksi lenkkikerraksi:) Loskaa on ja liukasta:)

   Poista
 3. Taisin jo facen puolella kirjoittaakin noista optisista harhoista. Tuollaiset kuosit oli suurta muotia 60-luvun lopulla. Olin ommellut nukellekin op-kuvioisen puseron. Kiva on tuo kuutiopussukkakin. Mutta Onnihan on kaikkein paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun muistutit tuosta op-kuosista niin palautui mieleen että silloinhan niitä olikin.
   Onni on paras, totta!!!:)

   Poista
  2. Onpa ihana tuo kuutiopussukka 🤍 Tuon alemman kassin kanssa minulla menee kyllä silmät sekaisin, mutta ylemmän kuvan kassissa kuvio on itse asiassa aikas hauska 🤍 Koirat ja lumi ovat mainio yhdistelmä. Meilläkin westie haluaa pihalle aina illalla ihan vaan lumeen touhuamaan :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Minä tykkään myös yläkuvassa olevan kassin sivusta:) Alemmassa kuvassa olevan toisen sivun tein vaan kokeilumielessä ja se on kyllä turhan raju:)

  VastaaPoista
 5. Silmät vilisevät sillain sopivasti noissa kassin kuvioissa, tosi hienot kuviot! Kuutiopussukka olisi mukava tehdä, se ei ole ihan tavanomainen.

  VastaaPoista
 6. Kyllä optisissa harhoissa silmät vilisevät, mutta hienoja ovat molemmat! Kuutiopussukka on myös hieno ja hieman erilainen. Nyt on kyllä lunta tullut ja ollut tänä talvena, oikean kunnon talvi!

  VastaaPoista