maanantai 24. tammikuuta 2022

Patakintaat ja kalanruototyyny

 Blokki päivässä-projekti jäi hetkeksi tauolle kun tuli muuta mielenkiintoista ommeltavaa. Eipä tuo haittaa jatkan taas sopivan ajan tullessa ja tuota projektia voi jatkaa milloin tahansa kun sille ei ole mitään kohdetta ajateltuna.


Vuoden ensimmäinen tilkkutyökurssi aloitettiin etänä. Katri opetti uuden/ toisenlaisen kalanruototekniikan jolla ompelin tyynylle päällisen. Nämä kangaspalat olivat jääneet pari vuotta sitten valmistuneesta Noparelli-torkkupeitosta ja ne riittivät juuri tähän kokoon n. 50 x 60 cm.

 


Vuonna 2019 valmistunut Nonparelli-torkkupeitto on tehty toisenlaisella kalanruototekniikalla.
Ensimmäiset ompelemani patakintaat:) Olen aina kiertänyt kaukaa patakintaiden ompeluohjeet. Niitä on silloin tällöin kursseillakin tehty mutta olen keksinyt aina jotain muuta puuhaa siihen kohtaan. Jotenkin olen ajatellut että "ei ole mun juttu".

Miniä halusi antaa äidilleen lahjaksi patakintaat ja pyysi minua ompelemaan ne. Vähän piti miettiä mutta kun en juurikaan kieltäydy mistään ompelutyöstä mitä minulta pyydetään niin........:)  

Katseltiin yhdessä kankaitani ja löydettiin tämä kangas kaapin perukoilta. Olen saanut sen vuosia sitten juuri miniän äidiltä jolle nämä kintaat on nyt sitten menossa:) Kaavat löytyivät jostain vanhasta kansiosta ja muuten matkin omassa käytössä olevia patakintaita. Kankaan hulpiosta leikkasin tekstikohdat ja kiinnitin ne suuaukoille mielestäni mukavaksi yksityiskohdaksi;)

13 kommenttia:

 1. Löytyipäs mukavasti nonparelleja tyynyyn! Ihanat pallokankaat. Malli näyttää konstikkaalta. Peitto häikäisee edelleen! Upeat kinttaat tuli ja tekstit on tosiaan ihan priimat! (Sama "vika" täällä mitä tulee ompelupyyntöihin.) Sinun Blokki päivässä -projekti on hyvä kun voit itse määrätä tahdin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyn malli vaikuttaa mutkikkaammalta kun onkaan. Toki vähän enemmän on kääntämistä ja vääntämistä ja tarkkana pitää joissakin kohdin olla. Tämän kokoisen palan kyllä jaksoi käännellä. Isompaa tehdessä voisi tulla jo vähän hikipisaroita;)

   Poista
 2. Tyylikästä kalanruotopintaa molemmissa töissä. Itse olen käyttänyt sitä kiikutuolin mattoon. Patakintaiden teksti on piste i:n päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin näistä molemmista. Kivan värikkäitä. Peitossa on käytetty valmista suikalepakkausta. Tyynyä tehdessä kavensin sentillä suikaletta. Sain pienempia paloja pienempään työhön;)

   Poista
 3. Kivan raikas tyyny ja mainio pari peiton kanssa. Tuo patakinnasmalli on hyvä, mielestäni parempi kuin sellainen, jossa on peukalo erikseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patakintaat onnistuivat melko hyvin mutta ei ole vieläkään lempiompeluani;) Tarvittaessa kuitenkin voi vielä tehdä kun homma on nyt "hanskassa":)

   Poista
 4. Mukavan näköinen tyyny ja pallokankaat ovat aina niin kivoja! Peiton kanssa oikein hyvä pari. Malli on tosi kiva. Hienot patakintaat ja teksti on kyllä hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:)
   Aika onnistununeita ovat ompelukset tällä kertaa;) Aina ei niin ole:)

   Poista
 5. Oikein ihana tyyny ja sopii peittoon mukavasti. Hienoa että ompelit patakintaat juurikin tästä kankaasta minkä olet häneltä saanut ja kiva yksityiskohta tämä teksti. Näitä aina tarvitaan samoin pannulappuja.

  VastaaPoista
 6. Kaunis tyyny 🤍 Ja hienot patakintaat. Teksti täydentää kintaat oikein mallikkaasti. Upea lahja.

  VastaaPoista
 7. Kiva tyynymalli! Mietin myös tuolle kurssille osallistumista, mutta kun yksi toinen Katrin kurssi on vielä odottamassa, niin jätin väliin. Täällä toinen patakintaiten välttelijä. En ole koskaan ommellut, enkä ehkä koskaan ompelekaan. Ihana, todella sopiva kangas kintaisssa, mutta puulämmitteisen leivinuunin käyttäjänä minulla nuo jäisivät koristeeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kintaiden kangas on kiva mutta arvelen että kohta saa uusia värisävyjä:) Ne olivat aika helppo tehdä kun käytti reunoissa vinonauhaa. Kintaiden sarjaompelijaa tuskin minustakaan tulee;)

   Poista
 8. Oi mitä ihanuuksia! Raikkaat kangasvalinnat.

  VastaaPoista