sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Ompele blokki päivässä............

 Tämä ajatus tuli mieleeni tästä vuosia sitten hankkimastani kirjasta.


Usein olen sitä selaillut mutta aina laittanut takaisin hyllylle. Vuoden alussa mietiskelin mitä ryhtyisin ompelemaan kun kurssit on tauolla ja vain yksi torkkupeitto on keskeneräisenä. Sitä pääsen jatkamaan kun saan taakse tulevan kankaan hankittua.

Otin kirjan ja jämätilkkulaatikkoja esiin ja siitä se lähti etenemään. Hidasta hommaa on ensin etsiä sopivia paloja, mittailla ja leikata joka blokki yksitellen. Osa blokeista tehdään paper piecing-versioina. Hitaus ei tällä hetkellä haittaa, eipä valmistu työ kovin nopeasti mikä siitä sitten joskus tuleekaan;)Yritän etsiä sopivia kankaita mahdollisimman paljon jämistä mutta jatkoksi on otettava vähän isommistakin paloista:)

Tilkkuyhdistyksellä on haasteväri kuukaudessa-projekti. Siihen olen osallistunut ompelemalla pussukan joka kuukausi ko.väristä. Tammikuun väri on neutraali. Tein ensin pellavatyyppisestä kirjoituskankaasta pussukan mutta se olikin mielestäni aika tylsä.


Joten päätin ommella toisen jossa olisi edes vähän "jotain".No, eipä siitä juuri kummempi tullut. Tämä väri on nyt tässä ja enempää en yritä:) Jospa seuraavaalla värillä tulisi jotain mielenkiintoisempaa:)
Susanna kävi trimmaamassa Onnin. Viime kerrasta olikin yli kaksi kuukautta. Pidettiin karvaa tarkoituksella vähän pidempänä kun oli kylmiä pakkaspäiviä mutta nyt taas kelpaa tepastella komeana poikana:)

Mulla on haasteena itselläni kävellä 10 000 askelta päivässä ja tässä kuussa kun ollut kivoja lenkkeilyilmoja niin hyvin on onnistunut. 
Mukavaahan tuo lenkkeily on meidän molempien mielestä:) Saisi sataa vaan vielä lisää lunta mutta pakkaset pysyä kohtuullisina:)6 kommenttia:

 1. Kyllä olet huolella valinnut kankaita! Se onkin hauskaa hommaa. Oikein jännittävää pintaa tulee! Pellavainen edustaa minusta hyvin neutraalia väriä. Tyylikkään pussukan teit! Onni taitaa itsekin tietää olevansa nyt oikein komeassa kuosissa :) Hieno kävelytavoite! Meilläpäin on ihan tajuttoman jäistä, piikkien kanssakin saa mennä varovaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blokkeihin kankaiden valinta on tosi kivaa vaikka ihan mahdottoman hidasta:) Eikä aina ihan nappiin osu mutta ajattelen että kokonaisuudessa ei ehkä haittaa:)
   Jäistä on nyt täälläkin mutta mennään nastoilla ja hitaasti tässäkin eteenpäin:)

   Poista
 2. Kyllä vain blokki päivässä pitää lääkärin nälässä ja toivottavasti koronan kaukana. Mielenkiintoisia blokkeja tulossa; eipähän kyllästy samanlaisten ompeluun joskaan niitä ei voi ommella sarjatuotannossa. Pitänee minunkin ommella neutraali pussukka, vaikka kankaani ovat hyvin värikylläisiä. Onnilla on niin hieno ulkoiluvaate. Itse olen hiihdellyt silloin, kun pakkanen ei ole hätyytellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärin pitämistä loitolla ajattelin otsikkoa kirjoittaessani;) En ole aiemmin kuullutkaan tuota versiotasi asiasta mutta se on kiva!
   Näitä blokkeja on mukava tehdä kun ei ole sitä sarjatuotantoa jota yleensä saa tehdä.

   Poista
 3. Kiva tavoite blokki päivässä! Hienoja blokkeja tulossa ja onhan kankaiden valitseminen kova homma, mutta varmasti mielenkiintoista. Onni on oikein komia! Neutraalit pussukat ovat välillä kivoja värikkäiden välissä.

  VastaaPoista
 4. Siinäpä onkin hommaa kun nuo kaikki blokit teet mutta lopputulos on varmaan hieno. Onpa Onni siisti, niin komea :)

  VastaaPoista