sunnuntai 1. elokuuta 2021

Punainen hirsimökki , perhospussukka ja ulkoilua

Instagramissa tuli vastaan niin kiva peitto että heti sen nähtyäni päätin tehdä samanlaisen. Tai siis melkein......Malli on perinteinen hirsimökki. En tiedä olisiko kuvaan liittynyt mittatietoja jos olisin lähtenyt niitä etsimään mutta uskoin että selviäisin hommasta omin mitoin ja kyllä näyttää hyvin niillä toimivan:) Kankaatkaan eivät olleet ihan samanvärisiä, mallissa oli kirkkaammat punaiset mutta omani ostin Tilkkutarhasta vähän luonnonläheisemmän väriset ja vaalean osuuden löysin kaapista:) Tähän asti olen ollut tyytyväinen ompelukseeni, toivottavasti loppukin sujuu suunnitelman mukaan;)


Hyvä kun kuumuudet loppuivat ja vihdoinkin päästään taas päivisin ulos ja lenkkeilemään. Onnin kanssa on lähdetty aamulenkille siinä kuuden aikoihin ja illalla lähempänä puolta yötä. Päivällä sitten juostu tuossa kulman takana pikaiseltaan. Nyt päästään onneksi taas normaalirytmiin. Pieni sadekaan ei meitä haittaa mutta 30 asteen kuumuudet on liikaa!!!Märkiön järven lenkin jälkeen jäätiin kahville parkkipaikalla olevan kahvilaan. Onni tässä vähän ihmettelee missä hänen tarjoilunsa on;) Ei taida muistaa että ehti pistellä jo oman herkkunsa:)

Jossain hiekkatiellä kulkiessamme kiinnitin huomion Onnin nuuhkimiseen keskellä tietä.


Kotona sitten katselin hyönteiskirjaa ja päättelin sen olevan horsmakiitäjän toukka. Maitohorsmia oli kyllä paljon siinä tien vierustalla joten hyvin sopisi se olemaan. Toukka taisi olla luonnossa ainakin yhtä suuri kuin kuvassa ellei sitten vähän suurempikin.Suruvaippoja nähtiin samalla lenkillä.Huovilan puistossa käytiin viime vuoden lopulla ja ajattelin että sinne on mentävä uudestaan kesällä kun kukat kukkivat. Oli pieni pettymys mitä lämmin sää oli sielläkin saanut aikaan. Luonto oli kuivaa, ruskehtavaa ja kukkien kukintaa ei juurikaan näkynyt missään. Kiva paikka kuitenkin, saatiin sentään päiväkahvit sielläkin nautittua vanhassa pihapiirissä:)

Kotikaupungissa suunnattiin lenkki jätskikioskille.


Tänne on tultava uudelleen tuumasi Onni. Karvatassut saavat siellä pienen jäätelöannoksen herkkujen kera ilmaiseksi;)


 Ulkona oli lämmin mutta sisällä vielä lämpimämpi kun innostuin leipomaan Serina-kakkuja:) Inspiraation sain Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogista kun huomasin että siellä oli niitä tehty. Ja heti oli ruvettava hommiin ettei inspiraatio katoa:) 
 
Liityin Katrin verkkokurssille: Tilkkujännäri niityllä. Muutamia erilaisia blokkeja on jo tehty mutta odottelen loppuun asti ja päätän sitten vasta yhdistänkö kaikki samaan työhön vai miten toimin. Ideoitahan kurssilta on saatu jo yllin kyllin:)
Perhosblokkimallista ompelin pussukan. Halusin tehdä jotain nopeasti valmistuvaa kun noiden peittojen parissa on tullut vietettyä viime ajat:) Pussukan korkeus on 22 cm, leveys 26 cm ja syvyys 6 cm. Perhoset on tehty vähän erilaisista kankaista.

20 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo perhospussukka!

  VastaaPoista
 2. On aivan tosi, että kävelylenkit ovat jääneet tekemättä tuossa helteessä, joka nyt on helpottanut. Mustikat ja vadelmat ovat kuivuneet; ei ole edes niiden perässä tarvinnut kävellä. Perhonen on kaunis. Tänä kesänä onkin liidellyt runsaasti perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkillä kuljetaan vadelmapensaiden ohi ja marjat ovat tänä vuonna olleet pieniä kuin pippurit. Viime vuonna sain poimittua niistä muutaman rasian.
   Perhosmalli on helppo ja nopeatekoinen, kiva minunkin mielestäni:)

   Poista
 3. Me tulimme kotiin pahimpien helteiden ajaksi. Osin siihen vaikutti myös sinilevän rantautuminen saareen. Huippusöpö perhonen! Onni on niin kuvauksellinen ja eloisa kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on niin harmittanut kun kiva olisi kesällä kuljeskella luonnossa puistoissa ja poluilla mutta melko lailla kotosalla on vaan oltu. Pihassa sitten Onnin kanssa jotain aktiviteettiä yritetty keksiä ettei ihan makoiluksi olisi meillä molemmilla päivät menneet;) Nyt onneksi säät paranivat ja yritetään korjata tilanne:)

   Poista
 4. Oi, oi, hirsimökkisi näyttää ihanalle! Samaa mieltä helteistä, ei ole minin kropalle tehty nuo kuumuudet. Olen käynyt Huovilan puistossa joskus, silloin kukki, mutta myöskin satoi. Onnilla on onnenpäivät ilmaisten jätskiannosten kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti nyt oli aika hirsimökkityölle:) Jotenkin vaan tuntui että sen haluan nyt tehdä ja ihan itselleni;)

   Poista
 5. Hirsimökissä on jotain niin perinteistä ja kodikasta, että väri, kuin väri niin kelpaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Onhan tuo hirsimökki tuttu juttu mutta nyt kun näin mulle mieluisan värisen peiton niin jotenkin vaan "kolahti". Mallissa oli aika kirkas väritys ja halusin sitä vähän haalentaa vaikka kyllä se kirkaskin oli kaunis:)

   Poista
 6. Ihanat värit peitossa tykkään todella paljon kuinka iso tästä tulee ❓🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin valitsemaan omastakin mielestä kivat värit:)

   Poista
 7. Voi miten kauniit perhoset! Hirsimökki näyttää suloiselta ja raikkaalta, sellaista on nautinto ommella ja seurata kuvion kasvua. Onni taitaa olla monen lemmikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sydän sykkyrällä ompelen hirsimökkiäni, tykkään siitä aikas paljon:)

   Poista
 8. Hieno peitto tulossa, hirsimökki on kyllä niin kiva blokki! Perhospussukka on tosi hieno! Ihanaa, että kovimmat kuumuudet ovat takana päin ja nyt voi pihatöitäkin tehdä. Onni on onnenpekka, kun saa kuumalla jätskiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumuus on tosi ällöttävää, se rajoittaa paljon tekemisiä. Lenkille ei jaksa lähteä ja pihatöitä pitää tehdä vaan ihan vähän kerrallaan. No onneksi on ohi !:)

   Poista
 9. Hirsimökki on aina niin hyvä!! Olen Onnin kanssa samoilla linjoilla, 30 lämmintä on liikaa.
  Perhosblokki sopii hyvin pussukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsimökki on kiva ja siitä on niin monenlaisia versioita että tekemistä riittäisi niissäkin pelkästään;) Omastani tulee aika perusversio;)

   Poista
 10. Mekin poikettiin Huovilan puistoon ja pettymys. Kaikki paikat oli kiinni ja kuumaa oli, joten ei lähdetty pitemmälle kävelemään. Mutta nyt on hyvä lenkkeillä ja täällä meillä päin paikkoja riittää.
  kauniita töitä olet taas tehnyt, ihana perhonen.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, että innostuit leipomaan Serina-kakkusia <3 Ne ovat niin hyviä! Kaunis perhospussukka <3 Olet taitava!

  VastaaPoista