lauantai 19. joulukuuta 2020

Sohvalle peitto

Meillä on ollut sohvaa suojaamassa kaupasta ostettu karvapeitto. Pitkään jo mietin että kyllä tilkkuilijalla pitäisi olla sekin itse tehtynä:) Syksyllä Katri-opettajan kanssa vähän mietittiin tekniikkaa millä sen tekisin ja yhdessä valittiin kankaitakin muutamasta vaihtoehdosta joita itseltäni löytyi. Siis tähän en ostanut yhtään uutta kangasta:)
Tähän aikaan vuodesta on tosi hankalaa saada kuviin oikeita värisävyjä näkyviin. Alemmassa yksityiskohtakuvassa ne näkyvät melko lailla oikeina. Tikkauksen tein pysty- ja poikkisuuntaan suorina kaarevina ompeleina.


Toiselle puolellekin löytyi kaapista värien puolesta sopiva kangas. 
Siinä se on oikealla paikallaan:)
Vähän aikaa sitten olin tekemässä penaalia. Kun osat olivat valmiit niin huomasin että olin silittänyt tukimateriaalin vuorikankaaseen. Paremmalta näyttää kun se on oikeassa paikassaan eli päällikankaassa. Sitten vaan homma uusiksi ja hyvä tuli:) Virheellisesti silitetystä vuoresta tein toiseen päällisen ja niinpä valmistui toinenkin penaali.

 Onni tässä ihmettelee missä se joulu oikein viipyy:) 

11 kommenttia:

 1. Mukavannäköinen sohvanpäällinen. Sohvalla näyttää olevan nättejä tilkkutöitä muutenkin. Penaalit ovat tarpeellisia ja ompelemasi ovat tyylikkäitä. Hyvää joulunodotusta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä sohvanpäällisen suhteen. Onko jotenkin kiinni vai pysyykö paikallaan sellaisenaan? Päällisessäsi on kauniit pehmeät sävyt, oikein onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvanpäällinen on reilun levyinen ja kun työtää sen tyynyjen alle niin pysyy melko hyvin paikallaan:) Toki vähän liikkuu kun istuja siirtyy pois. Joudun ravistamaan sitä ulkoa tulevien roskien takia aika usein kun Onnikin siinä päällä kulkee ja makailee niin samalla tulee peite oiottua:) Väreistä tykkään itsekin, melko neutraaleja ja huomaamattomia:)

   Poista
 3. Niin kauniit ajatomat värit.Tuon varmaan moni mielellään laittaisi sohvan suojaksi, niin kaunis on. Olet tosi taitava tilkkujen kanssaOikein hyvää Joulun juhlaa sinulle kaimani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:) Hyvää Joulun odotusta ja Joulua sinulle ja Himmulle:)

   Poista
 4. Niin kauniisti sopii sohvalle kaikki työsi! Tottakai sinun piti tehdä kankainen peite - tämä harrastus tuo kotiin sitä niin muodikasta hyggeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodikkuudesta en tiedä:) mutta jotain on jo esille laitettava kun komeroihin ei enää kohta mahdu;):)

   Poista
 5. Voi, miten hieno peitto! Tykkään peiton kuviosta ja väreistä <3 Nuo penaalit, varsinkin tuo punainen, vei sydämeni <3 Ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Sopii kuin nakutettu sohvalle tuo sinun uusi peittosi. Ja kauniit tyynyt ja iki-ihana talopeitto <3 Onni saa varmaan kivoja lahjoja, kun on nooin kiltti ja rauhallinen : )

  VastaaPoista
 7. Totta, täytyy olla tilkkupeitto. Se sopiikin sohvalle tosi hyvin ja kaikkiin vuodenaikoihin. Olohuone näyttää viihtyisältä.

  VastaaPoista