tiistai 8. joulukuuta 2020

Pieniä ompeluita ja joulun odotusta

Kun tilkkutyökurssit on peruttu niin nythän on pitänyt itse keksiä kaikenlaista ommeltavaa:) Eikä paljon tarvitse edes miettiä mitä tekisi, ohjeita on jonossa vaikka kuinka paljon ja uutta ideaa tulee netistä vastaan joka päivä ja kaikkea haluaisi tehdä. Onneksi edes jotakin niistä ehtii tekemään;)


 

Penaali on pyynnöstä toteutettu tuote johon sain itse valita kankaat. Toiveena oli kaunis ja kirkkaat kankaat. Tein aika typerän mokan penaalin valmistuksessa. Silitin tukikankaan vuorikankaaseen. Olisi ehkä toiminut niinkin mutta mielestäni löysä päällinen ja tuettu vuori ei ole kivan näköinen. Niinpä tein homman uudestaan. Pieleen menneestä vuoresta saan kuitenkin päällisen uuteen penaaliin kun valitsen siihen uuden vuorikankaan. Viimeisellä tilkkutyökurssilla valmistui nämä helpot mukimatot.

 Niiden koko on 15 x 15 cm.Ilmastopeiton pinta on joulukuuta vaille valmis. Kaitaleiden yhdistämistä mietin, laitanko suikaleet kuukausien väliin vai en, hmm.....


Näistä kuusista piti tulla joulukortteja. Eipä sitten tullutkaan. Kokeilin yhteen reunan ompelua tiheällä siksakilla, ei tullut mieleistä. Sitten pohdin tehdä niistä mukimattoja. Ei tullut sopivaa ajatusta miten jatkaisin. Joten siirtyivät suosiolla kaappiin odottamaan parempia suunnitelmia;)Tytär oli tehnyt mulle yllätyksenä kivan joulukalenterin:)  


Tämä Valion ohjeella tehty joulukuusi oli syötävän hyvää. Täytteenä tuorejuustoa ja kylmäsavukirjolohta. Nam-nam:)Jouluista tunnelmaa. 

Sain pari vuotta sitten kaveriltani hänen valmistamansa tonttuoven ja kuusen. Niistä rakentelin pienen jouluisen asetelman. Kankainen namipussi on myös saatu, blogikaverilta muutama vuosi sitten:) Siihen laitoin erilaisia konvehteja mutta sitä ei ole vielä meillä hoksattu;) Katsotaan miten kauan pysyy täytenä:)

14 kommenttia:

 1. Sinun kukkarot ja penaalit on aina niin kauniista kankaista, eikä varmaan haittaa vaikka vuori ja päällinen vaihtaisi paikkaa. Ilmastopeitosta on tulossa hieno, eräänlainen kalenteri. Kuuset on ihania, jotenkin ihan minun suosikkeja. Joskus aloin tehdä kuusi peittoa, mutta se on tungettu kaapin perukoille. Kaunis jouluasetelma ja ihana kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penaalin vuoressa oli aika tämäkkä tukikangas ja kyllä se melko ruma oli kun päällinen vähän kuin repsotti päällä, ei hyvä:)
   Ilmastopeitto on niin mun suosikki. Mahdottoman kiva tehdä ja ikäänkuin historiaankin siitä tulee jälki jäämään;) varsinkin tämä vuosi näkyy siinä kun käänsin hanhet eri suuntaan poikkeusolojen ajaksi. Kuusia oli kiva tehdä mutta kaapin perukoille nekin siirtyivät;)

   Poista
 2. Kivat mukimatot! Olet oikeassa, kivoja tilkkuohjeita on jonoksi asti, eikä niitä kaikkia millään pysty tekemään. Kuuset varmasti löytävät paikkansa vielä jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia hjeita tulee vastaan vähän liikaakin;) vaikka ei mitään etsikään niin aina niitä jostain tupsahtaa vastaan:)

   Poista
 3. Kyllä on kaunista jälleen. Ahkerana olet ollut. Nuo kuusiblokit on kauniita, täytyisi ihan kokeilla jos osaisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuset on tehty paperitekniikalla ja aika mukavan näköisiä ovat mutta jatkokäsittelyä en vaan keksi, ehkä joskus sitten:)

   Poista
 4. Kaunis kukkaro ja mukimatot ovat tyylikkäitä! Ilmastopeitto on kaunis ja kivat nuo hanhet, tulee hieman erilainen. Kuusiblokit ovat niin kauniita, kyllä ne paikkansa löytävät ja kalenteri kiva ylläri:) Ahkera olet ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaro on omastakin mielestä onnitunut:) Ilmastopeittoprojekti on ollut kyllä tosi mukava:)

   Poista
 5. Olet ollut ahkera. Mukimatot olisivat olleet kiva joululahja, ehkä ensi vuonna paneudun niihin. Noita kuusia olen suunnitellut ompelevani, en ole saanut aikaiseksi .Odotan ilmastopeittosi valmistumista. Kauniita kaitaleita olet ommellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukimatot ovat nopea- ja helppotekoisia:) Kaikenlainen ompelu on kyllä mukavaa:) Välillä onnistuu hyvin ja joskus sitten vähän kehnommin;)

   Poista
 6. Mukavaa joulunaluspuuhaa sinulla on ollut! Pienet ompelukset on tarpeellisia kun isommat on tuumausvaiheessa. Hienot kukkarot näyttävät syntyvän kädenkäänteessä! Peiton etenemistä on kiva seurata sivustakin, kun itse vain laiskottelee :)

  VastaaPoista
 7. Ihania jouluisia ompeluksia ja leipomuksia. Mitähän joulukalenteripusskoissa onkaan! Ihastuin noihin superihaniin kuusitilkkuihin, joista teit mukialusia <3 Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun odotus on mukavaa aikaa:) varsinkin nyt kun saa rauhassa valmistella:) ilman kiirettä:)

   Poista