sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Palttinajakkara, Sugaridoo-mysteeri ja kehyskukkaroita

Pitkästä aikaa päästiin tilkkutyökurssille:) Siellä me kaikki naiset ommeltiin ahkerasti ja melko hiljaisina maskit naamalla:) 

Nyt opeteltiin palttina-blokkia. En sitten millään meinannut ymmärtää tekniikkaa ja opettajaa oli pyydettävä avuksi ainakin kolme kertaa taisi olla enemmänkin. Onneksi oli apu lähellä:) Mietin että miten saan tehtyä työn valmiiksi kotona kun tuntui olevan niin hankalaa. Selvisin kuitenkin hyvien ohjeiden kanssa:) 


Jakkara on ollut alunperin anopin kampauspöydän istuimena. Siinä on pidetty päällä kalastajalangasta virkattua liinaa. Jakkara on ollut meillä eteisessä lipaston vieressä ja siinä Onnin kanssa on nautittu aamuisin ensimmäiset rapsutukset:) ennen lenkille lähtöä.


Yhteen jakkaran jalasta Onni kävi pentuna nakertamassa hammasjälkensä. Vaikka jalat nyt petsattiin tummemmiksi niin halusin että jälkiä ei lähdetä peittämään kokonaan ja ne kyllä näkyvät petsin alta:) Aikas kiva siitä tuli, sellainen mitä olin ajatellutkin:)

Sugaridoo-mysteeriin on kaikki rivit valmiina ja ompelinkin ne jo kiinni toisiinsa. Monesti olen sitä silmäillyt ja miettinyt onko kiva vai ei:) Ehkä kannattaa odottaa valmistumista tikkauksineen ja arvostella sitten vasta:):) Jokunen uusi tekniikka rivejä tehdessä tuli vastaan. Olivat kyllä mukavia tehdä vaikka tarkkuutta vaativia olivatkin:)Yhtenä viikonloppuna sain tutustua minulle uuteen opettajaan kun ilmottauduin hänen kukkarokurssilleen. Mukava kokemus oli tämäkin:) Tukirautapussit tehtiin melko lailla samoin kun olen oppinut toistenkin opettajien kursseilla. "Istuvia" kehyskukkaroita en ole tehnyt aiemmin. Kivoja tehdä ja lopputulos kohtalaisen onnistunut. Pientä pörriäiskukkaroa pyydettiin ja toinen valmistui siinä samalla:) Palttinapinta näkyy kukkaroiden alla.

11 kommenttia:

 1. Kylläpä on mukavan näköinen tuo palttinablokki. Kukkarot ovat myös kauniita. Odotan mielenkiinnolla mysteerityön valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva tehdä tuota blokkia ensihankaluuksien jälkeen kun lopulta oivalsi idean:)

   Poista
 2. Ihana uusi look jakkaralla, kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 3. Kaunis jakkara, Taidat olla jo pussukkamestari, niin kauniita teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mestarista en tiedä mutta paljon on tullut tehtyä:)

   Poista
 4. Palttinablokki näyttää tosi mielenkiintoiselta! Ja kauniit värit sinulla siinä! Minusta tuo mysteerimalli näyttää niin mukavan erilaiselta. Siinä on jotain inkkarihenkeä. Hyvin olet uskaltautunut kursseille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn kurssipäivät ovat vain noin kerran kuukaudessa ja ompelijoita on alle 10 joten olen nyt käynyt siellä pari kertaa. Kyllä vähän on jännittänyt ja mietityttänyt mennä mutta kaikki siellä hoitavat käsienpesun hyvin ja pitävät maskia.

   Poista
 5. Tuo pörriaiskukkaro on ehdoton suosikkini <3 :D Palttinablokki on hieno! Olet taitava ja sinulla on silmää tehdä tällaisia hienoja tilkkuluomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi:)

   Poista
 6. Oi miten hieno jakkara! Se näyttää ihan punotulta. Jotenkin se on tutun näköinen, oliskohan äidilläni ollut joskus lapsuudessani samanlainen ja juurikin kampauspöydässä!

  VastaaPoista