maanantai 23. kesäkuuta 2014

Lilat piirakkasukat

Lomalla ollaan ja säät sen mukaiset:) Kylmää ja sateista. Luulisi että ompelukone surraa innolla kun uloskaan ei pääse kun silloin tällöin sateiden välissä. Pienelle pojalle tilattu peite valmistuu pikkuhiljaa, jotakin muuta puuhailen päivän aikana niin että ompelutyö ei vaan edisty toivotulla tavalla:)  Autopeitto on ensimmäinen vaihtoehto mutta ajattelin ommella vielä hyvin yksinkertaisen työn toiseksi vaihtoehdoksi. Voi tilaaja sitten valita kumman haluaa. 
Kassi- ja pussukkakankaita on odottamassa pöydällä ja niihinkin sormet syyhyäisivät mutta ensin on saatava peitot valmiiksi.

Telkkaria katsellessa on taas valmistunut sukat.

Lilat piirakkasukat.


Kasvihuoneessa on tapahtunut edistystä kahden viikon aikana, sillonhan otin edellisen kuvan sieltä. Ensimmäiset kaksi valmistunutta mansikkaa olivat aika vetisen makuisia mutta kolmas olikin oikein MANSIKAN makuinen, nam:) Muutaman olen heittänyt pois homeisena. Onkohan kasvihuoneessa ollut liian kosteaa? Vähän aikaa olen nyt päivisin pitänyt ovea auki jotta kosteus häviäisi. Pitäisiköhän tutustua paremmin kasvihuoneviljelyyn;) kun en oikein aina tiedä miten millonkin pitäisi toimia. Taimet ovat kuitenkin kasvaneet ja kukkia on ilmestynyt tomaatteihin ja kirsikkatomaatissa on paljon vihreitä tomaatin alkuja odottamassa aurinkoa:) 

6 kommenttia:

 1. Ihanat piirakkasukat!
  Kasvihuone näyttää hienolta, ja kiva kun pian saa satoakin sieltä:) omat kasvatetut maistuvakin aina makoisimilta!

  VastaaPoista
 2. Rehevältä kasvu näyttää kasvihuoneessasi. Ja jo mansikoitakin sait maistella.

  Kasvihuone tulee helposti kovin kosteaksi, joten sitä pitää tuuletella ainakin aurinkoisilla säillä, tosin nythän ei oikein aurinkoa ole ollut. Meidän kasvihuoneen vei myrsky muutama vuosi sitten emmekä ole uutta pystyttäneet, minulla on muutama tomaatintaimi harsopeiton suojassa vanhan puutarhakeinun kaiteiden sisällä. Toistaiseksi on säilynyt tuuleltakin, hih.

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat ja tarpeelliset näillä keleillä. Kasvihuonehan on ihan räjähtänyt kasvuun. Varmaan aika vaikeaa saada kosteutta pois, kun ilmankosteus hipoo sataa! Joskus vielä tulee aurinko ja paistaa ja silloin on kuivaa ja mansikat ei ole homeisia. Sitä aikaa odotellessa... hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvät sukat ja tarpeeseen! Lomasta varmasti nautit vaikkei ihan hellettä olekaan. Jäinen ja valkoinen oli terassi täälläkin su aamuna.
  Kasvihuone näyttää ihanan rehevältä! Minulla ei ole sellaisesta kokemusta ollenkaan :(

  VastaaPoista
 5. Tulin katsomaan 'piirakkasukkia' ja kauniithan ne ovat. Kylläpä näyttää rehevältä kasvihuoneessa, tuollainen olisi mukava omallakin pihalla, ehkä joskus sitten :)

  VastaaPoista
 6. Tuo piirakkasukkamalli on sitten nätti. Hienosti kukoistaa kasvihuoneessa kaikki, ei sateet kiusaa.

  VastaaPoista