keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Sadepäivän saavutuksia:)?:(

Sateisia päiviä on nyt ollut joten otsikko on vähän harhaanjohtava, se voisi olla sadepäivien mutta kun tuo yksi nyt sattui olemaan erityisen harmittava niin olkoon sen mukainen otsikko.

Sain tilauksessa olevan autopeiton valmiksi.Värit ovat kirkkaammat luonnossa kuin pimeässä eteisessä kuvattu työ. Niin sitten se harmituksen syy. Reunojen repsutus ei kelpaa ompelijalle. Missä meni pieleen? mittasin kaikki tarkalleen mutta jotakin tapahtui! 
 Noh, vaihtoehtoja on tässä vaiheessa olemassa vain yksi.Purkaminen ja korjaaminen sen vaikeamman kaavan mukaan.

Sen verran asia harmitti että päätin jättää työn vaiheeseen ja keksiä jotain mukavampaa:)
Siis auton nokka kohti Lahtea ja Wexlerin kangaskauppaa jossa oli menossa tyhjennysmyynti. Kankaat -20%. Suuresta valikoimasta oli aluksi vaikea valita. Paljon kivoja moderneja kankaita joihin olen nyt niin ihastunut. Sain sitten puhuttua itselleni että eivät ne kankaat kokonaan lopu, kaikkia ei tarvitse ostaa tällä kertaa ja sain pidettyä ostoskorini kohtuullisena;) Vetoketjut olivat 50 snt/kpl. Valitsin pituuden mukaan, kunhan olivat 25 cm tai yli niin mukaan vaan, värillä ei niin väliä. Kyllä niille joskus paikka löytyy.
Otin ostoskuvat ulkona mutta todellisuudessa kankaat ovat vielä kauniimmat kuin kuvissa.
Olo on selvästi parempi:) Lääkitys auttoi:) Voin nyt siirtyä tylsääkin tylsemmän työn kimppuun. 

8 kommenttia:

 1. Aina välillä tulee mieleen, että keljuimmat työvaiheet olisi hyvä tehdä ensin. Se nyt ei vaan onnistu tilkkupeiton teossa mitenkään eli juuri kun on saamassa homman lähelle valmistumista, jotkut boordit tai reunakaitaleet osoittavat mieltään. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 2. Tällaista ohjetta olen alkanut noudattaa reunakaitaleiden kanssa: mittaan työn keskeltä ja reunoilta ja otan noiden kolmen mitan keskiarvon. Sen jälkeen nipistän pituudesta vielä 0,5 cm. Mieluiten leikkaan kaitaleet kankaan hulpion suuntaisesti, jos vain mahdollista. Ommellessa asetan kaitaleen alle ja tilkkupinnan päälle. Jos viitsin, niin vaihdan vielä koneeseen yläsyöttäjän.
  Tsemppiä, hieno peite tulossa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hannele vinkeistä:)Työn olen oppinut mittaamaan keskeltä ja sen mukaan leikannut reunakaitaleen. Yläsyöttäjää käytän tässä kohdin aina:) Mutta aina en ole leikannut kangasta hulpion mukaan ja arvaan että siinä suurin syy piileekin, myös tilkkupinnan ja kaitaleen olen ommellut yhteen miten milloinkin, n yt kokeilen vinkkiäsi:)

  VastaaPoista
 4. Hieno peitto tulossa! Älä lannistu :-)

  Mitä ihmettä, lopettaako Wexler?

  VastaaPoista
 5. Voi harmi, että jouduit noin hankalaan operaatioon! Harmi harmi! Mutta tekevällehän näitä vain sattuu. Ihanat kankaat löysit!

  VastaaPoista
 6. Tuo autopeitto on ihana! Harmillisia nuo reunukset, kun tuolla tavalla vetkuilevat. Pitsä ne ruotuun. Kyllä minunkin pitäisi tuonne Lahteen ehtiä käymään.

  VastaaPoista
 7. Autopeitto hieno ja kun sait piristystä noin hienoista kankaista, pianko sinä tuon reunan kuriin pistät!-:)

  VastaaPoista
 8. Onneksi kankaiden saaminen on varma keino piristää mieltä :) Kauniita olet saanut mukaasi. Kyllä se siitä sitten se korjaustyökin menee, kun on ensin vähän ottanut etäisyyttä.

  VastaaPoista