perjantai 7. kesäkuuta 2024

Kukkaköynnöstyynyt ja lintujen elämää

Mallin kukkaköynnöksen ompeluun saatiin Katrin kevään viimeisellä tilkkutyökurssilla. En päässytkään osallistumaan tälle kurssille mutta sain kuitenkin ohjeen ja väkersin köynnöstä kesän alussa itsekseni. Mallia oli alunperin tarkoitus tehdä kahden tyynyn molemmille puolille mutta......

....into lopahti vähän kesken ja päädyin tekemään toisille puolille vaan yhdet kukat. Onneksi olin kuunnellut tarkaan ja tehnyt muistiinpanojakin eräällä kurssilla kun neuvottiin miten kuvion saa suurennettua. Nyt pystyin tekemään kukan ilman opettajan läsnäoloa;) Sisällä otetussa kuvassa kankaiden värit ovat melko lailla kohdallaan. Jossain vaiheessa mietitytti kovasti onko yksivärinen pohjakangas vähän liian tumma ja sävyltään liian lähellä kukkia ja lehtiä mutta kyllä ne sieltä näyttävät erottuvan.

Tikkaaminen pohditutti. Yhden kukan tyynyssä ei niinkään mutta köynnösversiossa sitäkin enemmän. En keksinyt muuta kuin tuon ympyräkuvion ja niitä sitten pyörittelin toinen toisensa viereen.


Eräällä toukokuisella aamulenkillä ihailtiin Onnin kanssa kieloja:)


Viime vuoden Norjan reissulta tuli ostettua poronsarvet ja mies teki meille pyynnöstäni poron. Näin saatiin sarville sopiva paikka;) Onni miettii että ei vois vähempää kiinnostaa:)Terassin linnunpöntössä on tänä vuonna asukkaita. Ostin sen aikoinaan torilta vanhemmalta herralta joka oli tehnyt itse näitä. Pöntön oli tarkoitus olla vaan koristeena enkä osannut ajatella että tällaiseen paikkaan mikään lintu tulisi tekemään pesäänsä kun terassilla ollaan kuitenkin jonkin verran ja kuljetaan edestakaisin pihalle.
Kaaren päällä sinitiainen miettii miten pääsee pöntöön...............ja hyvin onnistui vaikka istuimme melko lähellä. Ruokittavat suut siellä piipittivät odottamassa vuoroaan:)
Kun Suomi täytti vuonna 2017 100 vuotta mies teki meille kaksi aiheeseen sopivaa linnunpönttöä. Toinen on sininen ja toinen valkoinen. Molemmat ovat varaston eri päädyissä mutta tämä sininen on näkyvällä paikalla ja sinne menevää liikehdintää päästään paremmin seuraamaan. Tänä vuonna varpunen on tehnyt sinne pesänsä. Valkoista en pysty kuvaamaan kun on niin lähellä naapurin aitaa mutta naapuri on kertonut että sielläkin on kysyntää ollut.


Päiväkahvit ja itsetehty rahkapiirakka, makoisaa:)

9 kommenttia:

 1. Kauniita kukkaköynnöksiä, molemmat tapaukset. Väritys on hillitty, mutta kuviot kyllä erottuvat. Kylläpä on kivoja lintupönttöjä, niissä kelpaa asua. Upea pelargonia kahvipöydässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukeväällä kaipaan aina jotain hempeää sohvatyynyiksi ja nyt ne on tehty;)

   Poista
 2. Kauniita tyynyjä ja hienosti olet ne tikannut!
  Kivat pöntöt, kyllä kelpaa siellä asustella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tyynykokoa on helppo tikata toista on peittojen kanssa;)

   Poista
 3. Yllättävän lähelle linnut tekevät pesänsä ja niin nopeasti, ettei itse huomaa.
  Tilkkutyösi ovat niin kauniina vierekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä yllätys kun huomattiin sinitiaisen valinneen terassipöntön asunnokseen;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kauniit tyynyt! Ympyräkuvio on hyvä keksintö. Sitä on varmasti mukava sormeilla. Onni ei todellakaan näytä arvostavan komeaa poroa :D Voi poloista, kyllä hän saa varmasti asemansa pitää.
  Saatte seurata pesäelämää ihan aitiopaikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen elämää on kiva seurata. Ääni voimistuu pöntön sisällä päivä päivältä, uskoisin että kohta lähtevät maailmalle. Terassin ikkunatkin on jo avattu että pääsevät suoraan lentämään eteenpäin etteivät törmää ikkunoihin:)
   Onnin koirakaveri lenkkeili ohitsemme ja pysähtyi haistelemaan ja maistelemaan sarvia, oli oikein kiinnostunut porosta;) Onni vaan näyttää kieltään eikä välitä hitustakaan:)

   Poista