tiistai 29. elokuuta 2023

Meren aalloilla

Vuoden alussa saatiin Heljältä kurssilla ohje tähän peittoon. Silloin en ehtinyt miettimään edes väritystä minkälaisen tekisin mutta tiesin että jossain vaiheessa haluan mallia kokeilla.


Alkukesällä tulikin hetki kun ei ollut mitään ompelutyötä keskeneräisenä. Eli sopiva hetki aloittaa tämä työ. Värimaailmaa miettiessä päätin aloittaa sinisestä joka on mulle vaikea väri vaikka toisaalta tykkäänkin siitä. Ja ilmeisesti tykkään koska niitä olen joskus hankkinut:)

Toiveeni oli saada kuvattua peitto meren rannalla ja niinpä otin sen mukaani reissullemme. Tämä kuva otettiin Lohtajalla, ei sen pidemmällä, mutta onneksi otettiin siellä koska muuta sopivaa kohtaa kuvaukselle ei matkan varrella tullut vastaan. Merta oli kyllä monissa kohdin näkyvissä mutta kuvaukset eivät niissä onnistuneet syystä tai toisesta:)Yhtenä aamuna Onnin kanssa lenkillä ollessani mietin taas erilaisia nimivaihtoehtoja työlle. Kuviosta tuli jotenkin mieleeni meren aallot ja kun miehen kuorolauluohjelmistossa on vielä tästä aiheesta kertova laulu josta tykkään erityisen paljon niin siinähän se sitten oli:) Näin ne nimet syntyvät monen ajatuksen summana;)

 Opetetulla tekniikalla tätä oli mukava tehdä vaikka sainkin yhden pötkylän ommeltua väärinpäin työhön ja huomasin sen vasta loppuvaiheessa. Onneksi kuitenkin ennen tikkaamista ja sain aika pienellä purkamisella sen korjattua:)

8 kommenttia:

 1. Aivan upea! Ja tuo tummista keskelle vaaleaan on tosi hieno. Nimikin on niin onnustunut. Kirjoitti *Vekki*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Melkein aina kun saan jonkun peiton valmiiksi jään miettimään tykkäänkö siitä vai en. Tämäkin kyllä pohdituttaa vieläkin.

   Poista
 2. Miten kaunis! Arvokas työ . Tuohobn ei joka ihminen pystyisikkään, enainakaan minä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:) Tämä malli on kyllä aika helppo toteuttaa. Värit kun keksii niin loppu sujuu aika sutjakkaasti:)

   Poista
 3. Kaunis peitto. Jo ensimmäisen kuvan nähtyäni peitosta tuli mieleen meri. Lisäksi olet kuvannut sen meren rannalla, jolloin meren kuviot toistuvat peitossa. Oikein osuva nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät:) Olen itsekin tyytyväinen nimeen:) Kun nyt katson merikuvaa niin huomaan että työn olisi voinut kääntää toisinpäin vinoon niin olisi voinut tulla vielä parempi kuva;)

   Poista
 4. Hieno! Kyllä kannatti haaveilla meren äärellä kuvauksesta, aivan superhieno kuva! Vaikka ei se ole huono siinä säyseämmänkään veden äärellä ja kalliolla :) Nimi on ihan nappiin ja tekee upeasta peitosta niin oman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Olisihan se ollut mukava saada kuvattua peitto Norjan puolella mutta olen tyytyväinen tähänkin:) Nimien keksiminen on toisinaan kovin hankalaa mutta aikansa kun pohtii ja pyörittelee asioita niin kyllä ne sieltä tulevat.

   Poista