keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Torkkupeittojen tuuletusta:)

Tänään kauniina kesäpäivänä innostuin siivoilemaan kaappeja vaikka helpommallakin saisi hiekeä pintaan:) Istuisi vaan katetulla terassilla takapihalla niin lämmin tulee jo siinäkin:)

Ommeltuja torkkupeittoja olen työntänyt sinne tänne kaappeihin mihin sattuu milloinkin parhaiten mahtumaan:) Nyt päätin tehdä niille tilaa hävittämällä pois tavaraa mitä ei todellakaan enää tarvitse esim.vanhoja verhoja joita ei ole käytetty vuosikausiin. Paljon muutakin hävisi roskalaatikkoon.

Samalla kun kaivoin peitot esiin tuuletin ne ja otin vähän kuviakin ja mittoja.

Frolic koko 125x170cm.

Good Fortune koko175x185 cm

City Beat koko 120x142 cm. 

Koko 117x142 cm.

Kaffe Fasset-kankaat koko 115x145 cm

Katrin mysteeri koko130x140 cm

Leijuvat tilkut koko 137x155 cm

Lohikäärmelasi koko 120x150

Vinoruudet koko 157x180

Koko 115x150 cm


Letti 155x175 cm


                                                          Ruusutarha 140x 163 cm

Koko 115x157 cm


Vastaan tuli tosi vanhoja peittoja joita olen ommellut tilkkuilun alkuaikoina. Jossakin oli vuosiluku 2004. Useimmissa ei ollut mitään merkintää mutta ovat vielä vanhempia. Tässä huomasin miten tärkeää olisi laittaa se nimilappu ja vuosiluku aina valmiin työn taakse. Nykyään olen pyrkinytkin sen tekemään:)

Nämä on tehty harrastuksen alkuaikoina. Tikkauksia pitäisi olla enemmän ja jos nyt tuskailen värien kanssa niin muistan että tuolloin en sitä tehnyt;) Siis en osannut epäillä mitkä värit sopivat keskenään vaan mielestäni kaikki sopivat hyvin toisiinsa;):)

Tämän tein pojalle silloin kun hän opiskeli toisella paikkakunnalla:) Siniset T:t on käsin tikattu. Olen sentään tässä vaiheessa onnistunut värivalinnassa;)!!Aplikointitöitäkin olen harjoitellut:)


Kanatarhatyö oli vuosikausia työpaikkani seinällä. Siihen olen aplikoinut jokaisen työpaikallani olevan henkilön, muutama kukkokin on kanatarhassa;) Itse olen kapellimestarina työn oikeassa alalaidassa:)
Tähän seinävaatteeseen otin mallin jostain kirjasta. Tein sen aivan ohjeen mukaan ja opin silloin monta asiaa!! Työ on kokonaan käsin tikattu.Nykyään postilaatikoon ei tule juurikaan muuta kuin mainoksia ja sanomalehti. Kun siellä sitten on jotain muutakin niin ihan hämmästyy kuten yksi päivä kun mies toi minulle kirjekuoren jossa oli nimeni. Outo käsiala, en ole tilannut mitään, mietiskelin. Avasin kuoren ja kylläpä tuli hymy huulille:) 


Onnin kanssa ihaillaan tilkkuilukaverin lähettämää kesätervehdystä:) Kiitos!!

18 kommenttia:

 1. Tosi kauniita peittoja kaikki. Tilkkuilu on vaan niin kivaa, kaapit täyttyy, mutta ostetaan sitten lisää kaappeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Hyvä idea hankkia kaappeja mutta mihinkäs ne saisi mahtumaan;) Voi tulla sanomista mieheltä jos tekisin ehdotuksen:)

   Poista
 2. Onpas komea kokoelma peittoja! Useamminkin voisit tuuletella. Laita vaikka naru pihalle ja pidä siinä näyttelyä pitkin kesää. No aika kova homma tulis kuljetella niitä sateelta suojaan, ja auringolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peittoja pitäisi todellakin tuuletella vähän useammin:) Noissa vanhemmissa on jo pahaa hajua enkä aio laittaa niitä enää kaappiin. Sanoin miehelle että voi käyttää niitä peräkärryn pohjalla kun kuljettaa jotain mitä pitää suojata:) Muut järjestinkin paikkaan josta toivottavasti ei hajua tule.

   Poista
  2. Voi, yhtään ei tullut haju mieleen. Ajattelin vain että tarvii laittaa näytille! Peräkärryn pohja kuulostaa vähän liian rajulta :)

   Poista
  3. Kolmesta vanhasta peitosta sain pelastettua yhden etikkapesulla ja kahden päivän tuuletuksella. Kaksi menee miehen käyttöön. En keksi niille muutakaan ja tuntuu paremmalta kun on edes jossain käytössä;) Ovat kyllä vähän rumiakin, niin en kovin niitä sure:)

   Poista
 3. Voi, miten kaunis kattaus peittoja, ihan kuin näyttelyssä. Kiitos, että jaoit peittojen katselun ilon kanssamme. Vertailin tuossa torkkupeittojen kokoja omiini ja samaa suuruusluokkaa ne ovat. Itse löysin eilen EK:n palalaarista Kaffe Fassetin kankaan. Ihastuin ja ostin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EK:n palalaarista löytää joskus kivoja paloja. Kun käymme naapurikaupungissa asioilla niin usein poikkean siellä ko.kauppaan koska täällä sitä ei ole. Matkaa on onneksi vain 15 km.

   Poista
 4. Wau, upeaa!
  Kaikki niin hienoja, että mieluisimman valinta tuottaa jo vaikeuksia. Lapsellisena ihmisenä kallistun kanatarhaan - varsinkin kun siihen sisältyy vielä kiva tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarinan vuoksi tykkään itsekin kanatarhasta:)

   Poista
 5. Oi, oi miten upeita töitä. Oletko pitänyt omaa näyttelyä? On kyllä huikea määrä.

  VastaaPoista
 6. Oi miten kauniita peittoja kyllä olet taitava tässä lajissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun vaan tiiviisti harjoittelee ja harjoittelee niin aina joskus onnistuu:)

   Poista
 7. Upeita peittoja ja mikä määrä! Kauniita ja taitavasti tehtyjä! Pitäisi myös hiukan tuuletella omia peittoja pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Huomasin että vanhemmista peitoista monestakin puuttuu tikkauksia, niitä pitäisi olla enemmän. Käyttämättöminä kun ovat olleet niin eipä ole haitannut;)

   Poista
 8. Herttinen sentään, mikä kokoelma! Monenlaisia, monenvärisiä ja vaikka mitä ihanuuksia! Pitäisiköhän itsekin kaivella tekemänsä peitot yhteen postaukseen, niin näkisi itsekin, mitä oikein on tullut tehtyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen kokoelma on:) mutta eipä tuossa vielä kaikki. Osa on lähtenyt maailmalle, onneksi:)
   On kyllä ilo huomata että vuosien varrella on jotain oppinut ja työt tulleet mukavamman näköisiksi. Kauniita kankaitakin on nyt paljon enemmän tarjolla kuin 20 vuotta sitten.
   Blogissani en ole eritellyt tilkkupeittoja niistä postatessa vaan ne on samassa lokerossa tilkkutöiden kanssa. Otin nyt urakaksi siirrellä peitot omaan sarjaansa että on itsekin helpompi löytää ne kun haluaa katsella mitä on tullut tehtyä.
   Tee vaan oma postaus peitoistasi, olisi kiva nähdä!

   Poista