sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Peittoja, mysteeri ja pussukat

Keväällä valmistui torkkupeitto, tuolin- ja sohvansuojus toivomuksen mukaan maanläheisen värisistä kankaista. Kuvat niistä julkaisen nyt kun ovat päässeet oikeaan kotiinsa.
Peitto crazy-tekniikalla.
Tuolinsuojuksessa on käytetty Thumbles-mallia.
Sohvan päällinen on hirsimökkicrazya. Katrin tilkkutyökurssilla tehtiin Pätkittäin-liina.......
........mutta siitä ei tullutkaan alkuperäisen ohjeen mukaista koska kangas loppui kesken. Valmistuikin siis normaali Bargello-liina vai laitanko sen matoksi Onnin mökille:):) Katrin kurssilla saatiin opastus myös Maatuskapussukoille.
Tässä on ajatuksena laittaa monta samanlaista mutta erikokoista pussukkaa sisäkkäin. Tein tällä kertaa vain kaksi mutta olisi kyllä aika hauskaa tehdä useampi ja jos antaisi ne lahjaksi voisi saaja pussin avatessan ihmetellä eikö niistä tule loppua ollenkaan;)' Sanna Parankon kuuden kerran etäkussilta saatiin myös monenlaisia kivoja ideoita. Vekkipussukka valmistui jo aiemmin ja nyt pinta twist-mallista sydämen muotoisena.
Pinta jää tällä kertaa tähän vaiheeseen odottamaan tulevaa paikkaansa. PeeKaan Paula järjesti ihanan mysteeri-ompelun. Bonnie Hunterin mysteereitä on ommeltu hänen ohjauksessaan useampia mutta nyt Paula on keksinyt omansa nimeltään Pohjan Kruunu. Valitsin itselleni mieleisen isokuvioisen kankaan jonka värien mukaan Paula valitsi sopivat kankaat työhöni. Voitin tämän osion hänen arvonnassaan mysteeriin osallistujien kesken.
Ostin kankaat häneltä ja hyvä niin:) Leikkasin jo väärin eräistä kankaista ja sehän tarkoittaa sitä että yksi hankkimani kangas ei tule riittämään:) Hyvää tässä on se että tiedän mistä saan sitä lisää;)
Onnille ostettiin kiva kesäpeti jossa on mukava ottaa päivänokoset ja seurata pihaympäristön tapahtumia.

12 kommenttia:

 1. Kauniita töitä kaikki, onnellinen niiden saaja varmasti. Ja Onnilla on tosi lokoisat oltavat <3

  VastaaPoista
 2. Sinä olet ommellut todella mielenkiintoisia blokkeja. Ensimmäisen kohdalla piti oikein hieraista silmiä, onko tuo tilkkutyö. Kauniita kaikki ja hyvät väriyhdistelmät. Maatuskapussukka on hieno idea. Onnilla on koiran päivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värivalinnat kankaissa on mielenkiintoinen juttu. Toisinaan ja enimmäkseen tykkään maanläheisistä väreistä mutta joskus vaan täytyy tehdä kirkkaammistakin, jännä juttu:)

   Poista
 3. Oikein hienoja töitä kaikki ja kauniit rauhalliset värit! Maatuskapussukka olisikin aika jännä lahja jollekin, olisi siinä ihmettelemistä:) Pohjan Kruunussa minäkin mukana, sinulla on kauniit kankaat, itselläni on vaihtunut ainakin pari kertaa kankaat. Onnilla on kyllä mahtava loikoilupaikka pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paulalla tuntuu olevan "silmää" valita kankaat. En todellakaan olisi osannut tehdä tuollaista valintaa:) Hieno on minunkin mielestäni!

   Poista
 4. Taas on aivan hengästyttävän paljon upeita töitä valmiina! Upea voitto, onneksi olkoon! Jännittävä nähdä mitä syntyy... Vaikka Onni tarviikin aina kaikkea kivaa niin älä nyt sentään matoksi anna :) Se on ihan hieno liina eikä mitään tarvi sanoa mallista tai sen vierestä. Minäkin kerran laitoin "maatuska-pusseja" mutta ne oli kaikki erilaisia. Tämä on täydellisempi toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paulan mysteeri on mielenkiintoinen, tykkään, ja oli todellakin hieno juttu tuo voitto. Uskon että työstä tulee hieno!! Katselin itse omia kankaitani ennenkuin tiesin voitosta ja en olisi osannut valita noin vahvoja värejä;)
   Liina on nyt keittiön pöydällä ja sopii siihen hyvin:)

   Poista
 5. Olet ollut tuottelias ja kauniita töitä on syntynyt. Onpa nyt Onnilla komea matto :))
  Käykö Onni kopissa nukkumassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä makoilee terassillaan kun mekin ollaan kahvilla siinä lähellä:) Sisälle menee lähinnä silloin kun heitän sinne namin ja saattaa jäädä katselemaan aukosta:) Koppia tehdessä arveltiinkin että tuskin sille käyttöä tulee mutta haluttiin kuitenkin tehdä kun on niin kivan näköinen:)

   Poista
 6. Olet ehtinyt vaikka mitä kivaa ommella. Ja tuo Onnin kesädivaani on paras, joka koiran unelma.

  VastaaPoista
 7. Oi, kaikkea ihanaa taas!
  Koira on kyllä ihan kuninkaallinen, kun mökille on matto ja vielä katettu valtaistuinkin!

  VastaaPoista