perjantai 16. huhtikuuta 2021

Ilmastopeitto 2020

Reilu vuosi sitten Tiina Kovalaine ideoi ilmastopeiton. Mukaan sai lähteä kuka halusi ja minähän tietenkin olin yksi heistä. Yllytyshulluna lähden mukaan kaikkeen mahdolliseen, joskus tuntuu että jonkun projektin voisi jättää väliin kun aika on kuitenkin rajallinen:) Ideana ja asiana tämä oli niin houkutteleva että hetkeäkään en epäröinyt. Ajatuksena oli että oman paikkakunnan päivän ylin ja alin lämpötila näkyisi pinnassa. Toteuttamistavan jokainen sai itse valita. Vinkkejä kuitenkin annettiin:)
Oman työni päätin tehdä hanhilla. Keskikolmiossa näkyy vuorokauden lämpimin ja reunoilla matalin lämpötila.
Käänsin hanhien suunnan poikkeustilan ajaksi joka alkoi maaliskuussa.
Kuukausien kirjominen käsin olisi antanut ehkä kauniimman lopputuloksen mutta päädyin tekemään ne koneen kirjaimilla. Ihan testatakseni uuden koneeni toimintoa. Vuosiluku on tehty liimapaperin avulla.
Alareunassa on kankaiden lämpötilojen väriselitykset.
Tämä oli kerrassaan hieno projekti. Kukaan ei varmasti alussa osannut arvata että työstä tulikin oikeastaan historiallinen. Onhan se koronavuonna valmistunut:) Tai no, melkein ainakin:) Hetken jo ehdin itsekin ajatella saanko sitä koskaan valmiiksi kun väliin tuli aina kaikenlaista muuta ommeltavaa. Nyt se on kuitenkin totta!

18 kommenttia:

 1. Hieno työ. Kiva idea oli, että olit kirjaillut värien selitykset reunaan. Muuten niitä ei "sadan" vuoden päästä enää muistettaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli jotenkin saada näkyviin selitykset väreille. Muuten olisi pitänyt vaan arvailla johonkin suuntaan. Muistin varaan ei kannattanut jättää;):)

   Poista
 2. Todella upea peitto! Peitto on hieno hanhilla tehtynä ja kivasti olet suurentanut peittoa.
  Historiallinen peitto on kyllä ja jää muistoksi viime vuodesta.
  Hyvä, että sait valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän piti suurentaa että saisi käyttökelpoisen kokoisen. Kuvassa tummat reunukset näyttävät mustilta mutta ovat tummaa lilaa joka oli hanhessa yli 30 astetta lämmintä. Reunuksissa on kaikki samoja kankaita kuin hanhissakin.

   Poista
 3. Ihana! Hyvät värit ja hyvin laitoit selitykset. Ei tosiaan voinut arvata mitä oli tulossa kun tähän projektiin lähti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella mielenkiintoinen projekti:) Tiinalle hatunnosto että keksi sen:)

   Poista
 4. Kaunis, arvokas ja historiaa tästä päivästä kertova peitto. Hieno juttu tuo hanhien käyttö alimman ja ylimmän lämpötilan kertomiseen, samoin hanhien kulkusuunnan muuttaminen. Yhteen peittoon voi mahtua niin paljon asiaa. Kesäkuukaudet näkyvät niin lämpiminä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historiallisuus viehättää tässä minua erityisesti:)

   Poista
 5. Tuli tosi kaunis peitto! Todellakin, ei olisi arvannut kuinka historiallinen vuosi olikaan. Hienosti se on taltioitu tähän. 10 vuoden päästä voi tehdä seuraavan - tuleeko hyvinkin erilainen... ehkä ilmastonmuutos ei sentään näy niin lyhyellä aikavälillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin tosiaankin tekeväni vain lämpötilapeittoa mutta suurena yllätyksenä siihen tuli koronakin.

   Poista
 6. Ihan mielettömän hieno idea ja vielä hienompi toteutus. Koronavuosi ikuistettuna tilkkupeitoksi on ihan super! Ei löydy joka jampalta vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä kovasti:) Muutama ryhmäläinen innostui myös tästä projektista ja kaikista peitoista tuli kivan näköisiä ja erilaisia.

   Poista
 7. Peitostasi tuli kaunis ja kivasti lähti hanhet toiseen suuntaan, kun poikkeustila alkoi. Kuukaudet ja värien lämpötilat ovat tärkeitä tietoja ja totta, tämä on historiallinen peitto!

  VastaaPoista
 8. Kaunis koronahanhipeitto. Tykkään kovin väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit yrittävät mukailla lämpötiloja jotta näkisi heti ensi silmäyksellä minkä tyyppistä lämpötilaa on ollut:)

   Poista
 9. Hanhet oli hyvä idea, toimii tosi hyvin. Oikein mainio peitto tuli.

  VastaaPoista
 10. Kiitos:) Aika tyytyväinen olen lopputulokseen:)

  VastaaPoista