lauantai 29. elokuuta 2020

Tukikangaspussi ja kiharrinpussi

Eräältä tilkkuystävältäni sain tilkkuiluni alkuaikoina tekemispaketin jonka ompelinkin melko pian sen saatuani mutta sitten se jäi siihen kun en keksinytkään miten jatkaisin ja mitä siitä tekisin.


Paketissa oli siis ompeluohje tähän blokkiin, kirjottu keskikuvio ja kankaat.

Tässä joku päivä sain ajatuksen tehdä peruspussin Tiina-tukikankaan kuljetukseen kursseille  Siihen oli tarkoitus käyttää töistä jääneitä blokkien paloja ym.pikkujämiä joita säästän erilliseen laatikkoon jossa oli tämänkin blokin paikka. Ja kun se tuli vastaan niin hoksasin heti että siitähän se tehdään. Pussin koko on n.30 x 30 cm . 


Kankaita oli jäänyt sen verran että sain tehtyä niistä toisen puolen pussille mutta sitten ei kangasta enää jäänyt rippuakaan:)


Pyynnöstä on valmistunut pussi kihartimelle. Tämä on mittojen mukaan tehty ja malli on ollut esillä monilla käymilläni kursseilla. Mittoja on helppo muuttaa tarpeen mukaan.Kerrankin saatiin kasvimaasta komeita porkkanoita:) Muutaman sieltä nostin kokeeksi ja muut jätin vielä kasvamaan. Pallohortensiakin innostui tekemään ihan mahtavan ison kukan:) Joku ötökkä näyttää käyneen lehtiä nakertelemassa mutta eipä ole kukintaa haitannut:)

13 kommenttia:

 1. Herkkää kirjontaa ja tilkkuilua yhdessä. Siitä syntyy vain kaunista jälkeä. Hieno laukku. Kiharrinpussukka on joskus tarpeellinen. Meilläkin näyttävät porkkanat kasvaneen, ovat saaneet ainakin vettä riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin minäkin sain komeita porkkanoita, aiemmin on tullut vaan pieniä nysiä:)

   Poista
 2. Hieno pussukka suojaamaan tukikangasapaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään että on kaikelle tavaralle jota kuljetan kursseille oma pussinsa (ei muovi). On sitten helppo kaivaa tarvittava tuote esille:)

   Poista
 3. Nyt tuli kauniita pussukoita tarkasti tarpeeseen! Porkkanat näyttävät makoisilta, ihan parhaita itse kasvatettuina :) Kylvitkö siemennauhaa vai harvensitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkana on niin hyvää kun nostaa sen maasta ja höyryttää, nam-nam:) Siemenestä laitoin ja harvensin. Kerran olen kokeillut siemennauhaa ja niistä ei tullut mitään.

   Poista
 4. Varmasti onnellinen olo, kun on saanut jonkun kauan marinoituneen blokin hyödyllisesti käytetyksi. Tuo kiharrinpussukka-malli on käyttökelpoinen moneen tarpeeseen. Mahtavia porkkanoita! Minä en ole yrittänyt kasvattaa sen jälkeen, kun sain vain porkkanaraasteeksi sopivia tikkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aina tulee tosi iloiseksi kun saa edes vähän tyhjennettyä varastoa:)
   Huono porkkanankasvattaja olen minäkin. Tänä keväänä tehtiin korkeat kasvatuslaatikot ja johan saatiin kunnon porkkanaa!!

   Poista
 5. Aina on kiva, kun on saanut jonkin kauan pyörineen blokin valmiiksi tuotteeksi! Aivan ihana pussukka tukikankaiden kuljetukseen ja tuo kiharrinpussukka on kyllä tosi kiva malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin että muistaakohan antaja enää tuota pakettia antaneensakaan kun aikaa on kulunut niin kauan. Hän kyllä on instassa mutta en tiedä lukeeko blogiani. Pitäisköhän kuva laittaa instaan;)

   Poista
 6. Tuo suuri koko on varmasti hyvä kun sinne mahtuu. Aina tulee tehtyä niin pikkuruisia. Sievä molemmin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hyvä olla isompia pusseja useampiakin:) Pysyisivät tavarat järjestyksessä;)

   Poista
 7. Onpa kaunis kirjontakuvio. Aika tavaran kaupittelee, hienosti hyödynnetty tilkkukoppaa.

  VastaaPoista