torstai 12. joulukuuta 2019

Jouluisia tilkkutöitä..................

................ommeltiin kaksi päivää ahkerasti Katrin tilkkutyökurssilla. Ja kun oikein ahkera oli niin valmistakin tuli:)
Katselin yhtenä päivänä kaapissani olevia joululiinoja ja totesin että on ihan mahdottoman pitkä aika kun olin tehnyt eteisen piirongin päälle jouluiset liinat. Ne olivat senaikaiset vihreä-punaiset joita en halunnut enää käyttää. Yritin etsiä niistä kuvia täältä blogista laittaakseni ne nähtäville mutta en löytänytkään. Laitan kuvan myöhemmin jos onnistun löytämään. Kursseille mennessä toivomukseni oli siis ommella uudet liinat lipastolle. Monesta kivasta vaihtoehdosta valitsin crazy-tekniikan ja neutraalit kankaat. Lopputulos miellytti kovasti silmääni, olin tyytyväinen:)

Liinat pääsivät jo oikeille paikoilleen.


Liina-teemalla jatkoin ompeluja. Nyt oli vuorossa olohuoneen sohvapöytä. Ensin ompelin kahdesta erilaisesta joulukankaasta tähtiliinat. Kivat tuli mutta oliko kuitenkaan niin kivat kun halusin:)

Piti vähän miettiä? No, vaihdoin tuon vaalean kankaan tilalle tummemman punaisen ja tein vielä toiset. Sittenpähän voi valita minkä milloinkin haluaa laittaa pöydälle.

Olipa vähän vaikea valita mutta punaiseen päädyin.
Katrin blogissa olin nähnyt hänen suunnittelemansa ja ompelemansa makeispussin. Teinpä niitäkin muutaman ja ne varmaankin löytyvät aattona joulupukin pussista namusilla täytettynä;)

Illan viimeisinä tunteina ehdin vielä ommella sydän-blokin ja hetken mietittyäni miten sen jatkojalostaisin.......pussukkahan siitä valmistui.
Kahdessa viimeisessä kuvassa pussukka on kyljellään kun mielestäni kankaat erottuvat niissä paremmin.

Näin jossain mainostettavan ohjetta pipari-joulutorttujen leivontaan ja kokeilin minkälaisia niistä tulisi.Nämä ovat aika pieniä, tortun koko on n. 4 x 4 cm. Siis yksi normaalin kokoinen torttu leikataan neljään osaan. Pipari- ja torttutaikina laitetaan päällekkäin ja sitten leikataan ja taitetaan tortun malliin. En muista oliko ohjeessa käytetty luumumarmeladia mutta pursotin sitä pienen nokareen torttujen päälle. Hyviä olivat:)Tässä katsellaan Onnin kanssa Avara luonto- ohjelmaa. Muita telkkariohjelmia Onni ei välitä katsellakaan;) 

14 kommenttia:

 1. Kauniita liinoja kaikki! Piirongin liinat menevät vaikka kesälläkin, oikein kiva malli. Tähtiä taidan kokeilla. Namupussukat ovat oikeita herkkuja! Ja varmasti myös nuo tortut. Onni on niin pieni ja söpö! Rohkeasti katsoo petoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin että sinulla taitaa olla liina melko samoista väreistä kun minunkin lipaston liinani;)
   Tähtiliinat ovat kivoja ja niiden kokoa voi helposti muunnella kolmion koolla. Ne valmistuvat myös tosi nopeasti.
   Onni on huippukiva:) kuten varmasti Sulokin;)

   Poista
 2. OLetpa ollut ahkera. Kauniita liinoja voi käyttää ympäri vuoden, ovat tyylikkäitä. Tähtiliinoja voi laittaa useita vierekkäin, näyttävän näköisiä. Karkkipussukoita tekisi mieli kokeilla, vaikka jäisivät ensi jouluun. Tuollaiset hybridileivonnaiset ovat kuulemma muotia tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 3. Ahkerana olet ollut! Kauniita liinoja ja pussukoita kaikki!

  VastaaPoista
 4. Kauniita töitä olet taas tehnyt. Ja mikä lipasto ❤. Yhdessä vietetyt hetket on parasta vaikka television ääressä 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Ihastuin lipastoon jo aikoinani anoppilaan meneessäni. Jo vuosia sitten anoppi lupasi lipaston meille ja olikin kirjoittanut sen takaseinään viestin että saamme sen kun se aika koittaa. Anopin muuttaessa talostaan pois se ei mahtunutkaan hänen uuteen asuntoonsa joten lipasto muutettiin meille. Sille löytyi hyvä paikka eteisestä joka tapetoitiin ja sisutettiin lipastolle sopivaksi:)

   Poista
 5. Tori kivoja jouluiset liinat. Tykkään kovin. Karkkipussitkin kivoja, miten hauska lahja. Taitaa olla Onnin lemppari tuo Avara luonto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä töitä on mukava ommella, ne kun valmistuvat pikaisesti ja aina pääsee aloittamaan uutta;)

   Poista
 6. Paljon olet saanut aikaiseksi ja ihan valmiiksi asti. Liinan kaksipuoleisuus on hyvä idea, voi valita fiiliksen mukaan. Kauniita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelukone on kyllä käynyt kuumana ja nyt pidetään pieni tauko;) Ehkä päivä tai kaksi mutta ei enempää!!:)

   Poista
 7. Kauniita liinoja olet tehnyt! Tähtimalli on niin suloisen jouluinen!
  Isot karamellit ovat kovin houkuttelevia :)
  Onni on kyllä rohkea poika kun katselee ihan rauhassa isoja kissoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiliinoista ompelin ensin valko-punaisen mutta halusin kuitenkin tehdä tuon punaisemman ja se kyllä miellyttää minua enemmän. Pikkuliinoja on kiva tehdä kun valmistuvat nopsasti:)

   Poista