perjantai 20. joulukuuta 2019

Kuusia, pussukoita, koppia:)


Kauniin itse tehdyn tonttuoven ja kuusen sain ystävättäreltä piipahtaessamme heillä visiitillä. Tykkään niistä kovasti. Viime vuonna ostin kaupasta tonttuoven mutta eipä tullut ajatustakaan laittaa sitä esille sen jälkeen kun tämän sain:)

Työn koko on 45 x 100 cm.

Tällä mallilla tehtyjä tilkkutyö-joulukuusia näkyy monissa blogeissa ja ovat kyllä mielestäni tosi kivoja. Kuusen ohjepaketin sain viime jouluna tilkkuiluystävältä. Onneksi kätköistäni löytyi sopivan kokoisia koristeitakin kuuseen. Olisihan voinut myös ommella jotain pieniä tilkkukoristeita mutta katsotaan jos vaikka ensi jouluksi??:)

Muitakin kuusiaiheisia töitä olen ommellut.



Tilkkutyökurssivihkooni valmistui uusi päällinen jossa on kurssilla opittu kuusen malli. Samalla mallilla vähän suurennettuna ompelin meille jouluiset tyynyt. Kovin vaikea oli saada kuvaan oikeaa vihreää väriä mutta on tämä vähän sinnepäin. Kirkkaammalta tässä näyttää mitä luonnossa on.




Pienen crazy-kassin kaikille sivuille on myös ommeltu kuuset. Kassin/kopan korkeus ja sivun leveys on  20 cm.



Tätä voisi käyttää vaikka pienen kuusen ruukun suojana.



Torkkukoppamalli opittiin viime jouluna Katrin tilkkutyökurssilla. Ompelin niitä syksyn aikana muutaman. Laitoin kukkasen sisälle ja vein kaverille:) 





Vielä yksi koppamalli. Vanhasta kirjotusta liinasta leikkasin kauniita kukkakuvioita ja niiden ympärille ompelin vihreää kangasta ja johan saatiin taas yksi koppa aikaiseksi;)




Liinoista löytyi lisää kirjottuja kukkia ja ne pääsivät pussukoiden kylkeen.

Muutamia jouluompeleita on vielä kuvaamatta ja julkaisematta. Niistä sitten joulun jälkeen kun ovat saavuttaneet saajansa;)

10 kommenttia:

  1. Kuusi taipuu monenlaiseksi koristeeksi, kauniita kaikki. Mitä vanua käytit koppien kovikkeena? Hieno juttu, että uusiokäytit kirjottujen liinojen kukkaset. Tilkkujen värittämää joulunodotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postausta kirjoittaessani huomasin itsekin että erilaisia kuusia on tullut ommeltua vaikka tietoisesti en niin ole yrittänyt tehdä:)
      Koppien kovikkeena on liimallinen laukkuhuopa. Olen ostanut sen Katrin tilkkukaupasta vaikka kyllä sitä muuallakin varmasti on:)
      Hyvää Joulua sinullekin!

      Poista
  2. Ihania jouluompeluksia ja -lahjoja olet urakoinut!

    VastaaPoista
  3. Kuusi on kyllä tosi hieno joulukoriste! Kaikki ovat kauniita ja erityisesti nuo pussukat missä on vanhoja kirjomuksia, ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Nuo kaikki kuuset ovat mielestäni aika kivoja:) Pussukoihin ja kopan kylkeen sain käytettyä muutaman kirjomuksen mutta jäi niitä vielä;) Jostain saamistani vanhoista liinoista olen niitä leikannut kun muuten liinoille ei ole ollut käyttöä.

      Poista
  4. Olet kyllä ripeä ompelija! Ihan häikäisevä määrä taas kauniita tavaroita! Koristeltu kuusi on hieno! (Minä ripustin kuuseni keittiön kapeaan ikkunaan.) Kopat ovat oivallisia lahjakääreitä! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään niin mahdottomasti ompelemisesta että aina jossain väleissä sitä tulee tehtyä:)
      Koristellulle kuuselle ei tahtonut löytyä sopivaa paikkaa mutta kun aikani etsin ja etsin niin kyllä se sitten löytikin kaapiston kyljestä. Kapea ikkuna onkin varmasi kiva paikka!

      Poista
  5. Niin kauniita tilkkutöitä on taas valmistunut, olet ollut tosi ahkera!!
    Oikein hyvää Joulua sinulle! ♥️

    VastaaPoista
  6. Hurja määrä on valmistunut kaikkea kivaa ja kaunista. Hyvä sinä :)

    VastaaPoista