sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Ruttupusseja

Viime vuonna valtakunnallinen tilkkutyönäyttely pidettiin Vaasassa. Lapin matkamme osui sopivaan aikaan ja sattui mukavasti matkan varrelle, pääsin katsomaan näyttelyä:) Osallistuin siellä arpajaisiin ja voitin entuudestaan tuntemattoman Texture Magic-tuotteen.
Päätin nyt testata sen ja niin syntyi ruttupussit. Muuta nimeä en niille keksinyt.


Pussin koko on 22 x 30 cm.

Punainen kangas on monta vuotta vanha ja se ei ole puhutellut mitenkään minua minkään työn kohdalla joten tähän se sopi aika mainiosti, kuviot kun sekaantuvat kutistuessaan.
Texture Magic sisältää tekokuituisen kankaan. Siihen ommellaan kankaan kanssa esim.ruudukko. Sen jälkeen höyrytetään jolloin kangas kutistuu ja menee ruttuun. Kivan näköistä pintaa mutta kuitukankaasta tulee kovaa ja se ei häviä mitenkään jolloin se jää vähän rapisemaan. Ei kuitenkaan haittaa näissä kokeiluversioissa ja käytössä johon pussit aion käyttää. Punaisessa pussissa säilytän applikointiliimaharson.


Sinisen pussin koko on 12 x 17 cm.
Eilen tehtiin taas metsälenkki ja sain kuvattua pussin kivassa maisemassa. Ompelukoneen tikkausjalat ovat olleet muovirasiassa mutta nyt siirrän ne tähän kivaan pussiin.


P.S  Tässä kankaat ennen kutistamista:19 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen juttu. En tiennytkään, että tuollaista kutistajakangasta on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista sitä maailmalta löytyy;) Aika kätevää olisi jos kutistajakangas sulaisi pois vaikka vedellä:)

   Poista
 2. No onpas mielenkiintoista, ja kun on taitava kaikki onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei vaadita kuin lukutaitoa muuten on ihan helppo juttu:)

   Poista
 3. Minäkin olen tuota Texture Magicia kokeillut - kauniita pussukoita olet taas saanut aikaan 😊

  VastaaPoista
 4. Taas on tullut jotain kokeilematonta. Kivoja pussukoita kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruspusseja:) Katselin YouTubesta kun käyttivät sitä esim.kukkien keskustaan. Nyt ei minulla ollut sellaista kohdetta joten päädyin tähän helppoon versioon.

   Poista
 5. Tulipas jännää pintaa! Minulla on tuota vastaavaa materiaalin, tai ainakin on ollut ellei ole kadonnut. Jos löytyy, aion kokeilla johonkin rumaan kankaaseen. Olisi ollut kiva nähdä, minkälaisia sinun kankaat oli ennen rypistymistä.

  VastaaPoista
 6. Hei, lisäsin kuvan kankaista ennen rypistystä. Olinpa pöllö kun en huomannut sitä heti postausta tehdessäni laittaa mukaan;)

  VastaaPoista
 7. Kiva nähdä nämä kankaat ennen kutistamista. Punaista en olisi osannut kuvitella ollenkaan, mutta toisesta olisin hieman hajulla!

  VastaaPoista
 8. Muuttuipas kankaat mielenkiintoisesti! Voisi kokeilla jos tulee vastaan Texture Magic.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kankaista tuli kivan näköisiä ja tämä on hyvä systeemi käyttää vähemmän silmälle mieluisia kankaita tai pikkupaloja joille ei oikein mitään käyttöä löydy. Vähän kuitenkin rapisevaksi jäävä materiaali häiritsee....?

   Poista
 9. Tulipa kivat pussukat Texture Magic kankaalla!
  Olen kokeillut juurikin kukan keskustaan tätä, tein Vaasan tilkkupäiville 2012 auringonkukan rintapieleen. Pitääpä taas kokeilla tuota johonkin, minulla pitäisi olla sitä tallella jossain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivahan kangas esiin ja näytä sitten mitä siitä teit:) Mielenkiinnolla odottelen:)

   Poista
 10. Hyvän näköiset! Aikalailla kangas muuttuu kun se menee ryppyyn. Olen tehnyt joskus tyynyt kutistamalla. Joku muistikuva on, että ne olisi tehty samalla systeemillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas rypistyy n.30% alkuperäisestä. Onkohan sinulla se tyyny blogissa näkyvillä:)

   Poista
  2. Kävinkin jo katsomassa ja löysin kauniit tyynyt tällä systeemillä valmistettuna. Tätä kuitukangasta ei kai saa liukenemaan veteen, jos oikein ymmärsin, on varmaankin joku toinen materiaali.

   Poista