maanantai 15. huhtikuuta 2019

Tilkkuja japanilaisittain:)

Vietin viikonlopun kurssilla jossa valmistettiin tilkkutöitä japanilaisittain. Vaihtoehtoina oli blokkeja ja pussukoita sekä open pari kirjaa josta sai valita mieleisensä tehtävän. Blokit olivat mielenkiintoisia mutta miten nyt sitten taas päädyinkään pussukkatehtäviin;)
Nyt kun mietin niin blokkimalleilla olisi kyllä valmistunut kauniita peittoja, hmm-mmm. Mutta kun mukanani oli kaapin vanhoja japanilaistyyppisiä kankaita -tai siis ainakin sellaisina ne olen aikoinaan ostanut- ja halusin niistä eroon niin pussukat olivat tietenkin hyvä kohde koska kankaat olivat vain fat quarterin kokoisia paloja. No, eipä niistä vieläkään eroon päässyt, aika vähän sai yhteen pussukkaan kulumaan. 


Korkeus 13 cm ja leveys 20 cm.
Vinksahtaneet hirsimökit ommeltiin paperitekniikalla ja yhden ruudun korkeus on 4 cm, siis aika pieni:) Tämä on kyllä aika kiva:) vaikka tarkkana sai olla pientä ruudukkoa ommellessa;) 

Punavalkoiset kankaat olin ostanut joskus Tilkkutarhan Minnalta. Ne olivat valmiiksi leikattuja sopivan kokoisia paloja tähän työhön pikakolmioiksi ommeltavaksi. Siis helpotti ja nopeutti työn valmistumista.Punavalkoisen korkeus on 20 cm ja leveys 12 cm.
Teen aamuisin heti herätessäni Onnin kanssa tunnin lenkin. Silloin on aikaa ajatella kaikenlaisia asioita:) Tämän aamun mietintä oli tämä tilkkukurssi ja sen aikaansaannokset. Kurssin tuntimäärä oli 20 ja sain sinä aikana valmiiksi nämä kaksi työtä. Jos pitäisi laskea hinta yhtä pussia kohden niin että siihen laittaisi jonkinlaisen tuntipalkan ja materiaalit niin olisi kyllä aika arvokas työ!:) Onneksi ei tarvitse lisätä minkäänlaisia kustannuksia, kun on oma mieleinen harrastus ja ihan itselleni teen ja vielä nautin tekemästäni. Siitä voin vähän maksaakin!

8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kauniita pussukoita olet saanut viikonloppuna aikaan - ja totta tosiaan: ei tämä leiville löisi, jos yrittäisi elantonsa tästä raapia kasaan 😊

  VastaaPoista
 3. Kaksi kivaa työtä valmiiksi tehtyinä on ihan kelpo saavutus, useinhan työn loppuunvieminen voi viivästyä. Minua viehättää tuo puna-valkoinen pussukka. Tykkään väreistä ja malli on houkutteleva. Niin, ei omille töille tarvitse laskea hintaa, tekeminen palkitsee ja herättelee kuuluisia endorfiinihormoneja. Hyviä lenkkejä Onnin kanssa.

  VastaaPoista
 4. Tilkkutöitä tekemällä ei todellakaan rikastu. Mutta mielen virkeyttä saa paljon. Niin on monen muunkin harrastuksen suhteen. Mikä tahansa urheiluharrastus syö rahaa rutkasti. Valokuvaaminen on kallista ja lintujen tarkkailuunkin tarvittaisiin monen tonnin kaukoputki.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kurssityöt! Kyllä tulisi nälkä ja perikato jos pussukoilla ja peitoilla pitäisi elää. Mutta on se vaan kiva harrastus :)

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Molemmat ovat hyviä malleja ja kauniita. Punavalkoisesta tuli heti mieleen, että ei kai se ole Minnan! Mutta olihan siinä sentään Minnalta ostetut kankaat.

  VastaaPoista
 8. Tykkään kovasti japanilaisesta tyylistä! Molemmat pussisi ovat ihania! Tällä ompelulla rikastuu vain henkisesti :) mutta sehän onkin tärkeää.

  VastaaPoista