maanantai 10. lokakuuta 2016

Syksyisiä tilkkutöitä Päivölässä

Viikonloppuna ommeltiin "urakalla" tilkkutöitä Päivölässä Sanna-opettajan ohjauksella. 

Ensiksi tehtiin hulpioreunoista ja vetoketjun puolikkaasta pussukoita kännykälle tai mihin käyttöön jokainen sen sitten halusi tehdä.
Itse ompelin vaan pelkkää hulpiopintaa mielessä siintäen ajatus sen jalostamisesta myöhemmin;)


Tämän ohjeen mukaan valmistui kännykkä-passipussukoita melko paljon. Omaani laitoin pienen lenkin ajatellen kuljettavani sitä vain kädessä. Pään yli menevällä nauhalla varustettuja pussukoita on jo sen verran kaapissa että voi valita minkä tyylin milloinkin käyttöön haluaa:)

Sanna-opettaja katselee jämäsuikaleista valmistuneita blokkeja - onko onnistuttu valmistamaan opettajan mallin (ensimmäisenä oleva musta-kelta) ja ohjeen mukaisia:)

Hyviä ovat!
Kurssille pakkaamani kassit olikin pakattava uudelleen opettajan ja ohjelman vaihtumisen vuoksi. Kävi niin kuin arvelinkin, mukaan lähti liian vähän kangasvaihtoehtoja ja nekin mitkä olivat mukana eivät sopineet juuri mihinkään kivaan opetettavaan malliin tai jos sopi niin niitä oli liian vähän. 
Pienien nenäliinapakkausten säilytyspusseihin tarvittiin kangasta niin vähän että näitä sain ommeltua useampia. Joulua silmällä pitäen tein näitä seitsemän kappaletta.

Auringon kehrä-malli tehdään suikalepakkauksen kankaista. Sopivan kokoiseen peittoon tarvitaan noin puolitoista rullaa ja kun minulla oli vain yksi niin jäipä sitten tämäkin malli tekemättä. Maaritilla oli todella kauniin värinen kaitalerulla jolla hän aloitti kehrän valmistamisen.

Lapsen usko-blokki kelta-oranssisena on opettajan malli. Pari tilkkuilijaa ompeli blokista omannäköisensä version.
Oma saldoni viikonlopun kurssilta: Kamboza-kassi, kännykkä-passipussi, balleriina, seitemän nenäliinapakettia ja kaksi hulpiopintaa.
Kassissa on kahta erilaista pellavakangasta, ruskea keskellä on japanilaista kangasta jota löytyi kurssilla mukana olleen kauppias Minnan valikoimista kuten myös mielestäni kassiin todella hyvin sopivat sangat:)


Seuraavaa kurssia odotellessa:)

14 kommenttia:

 1. Paljon erilaisia ompeluvinkkejä näyttää kertyneen kurssin aikana. Tuo Auringon kehrä -blokki näyttää mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kurssituotosten esittelystä. Kaikenlaista siellä on saatu aikaan.

  VastaaPoista
 3. Ahkeria olette olleet ja kauniita töitä, kehräblokki on kiva.

  VastaaPoista
 4. Vau, miten ahkeria olette olleet!! Ja aloittaneet jo joululahjaurakankin.
  Hulpiopinnat ovat vallan hurmaavia.

  VastaaPoista
 5. Kivoja malleja teillä on ollut tarjolla. Vaikea ihan valita, mitä olisi alkanut tekemään. Kaunis tuo kassisi.

  VastaaPoista
 6. Nuo hulpiotyöt tuovat aina mieleeni räsymatot :) Hauskoja ovat!

  VastaaPoista
 7. onpa teillä ollut taas kiva kurssi ja paljon opittuja juttuja. Tuo jämäsuikaleista tehty blokkimalli on tosi mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 8. Niinhän se on että koskaan ei ole tarpeeksi kankaita mukana tai sitten on väärän värisiä, kiva oli taas käydä tuttuja tervehtimässä.

  VastaaPoista
 9. Tuo Auringon kehrä-malli jäi kaivelemaan mieltä...onkohan sen ompelu vaikeaa? Minullakin kaapin uumenista suikalerullia löytyisi... Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 10. Aivan hurmaavia tavaroita!! Kuinkas sattuikaan, aikalailla samanlaista hulpiopintaa löytyy minunkin ompeluhuoneesta :)

  VastaaPoista
 11. Kivoja töitä olet kurssilla tehnyt ja mukavia ideoita siellä on ollut tarjolla.

  VastaaPoista
 12. Paljon kivoja töitä! Ahkerana on oltu!

  VastaaPoista
 13. Varmasti ollut mukava ja inspiroiva viikonloppu ;)
  Samanhenkisiä ihmisiä ja paljon kauniita töitä!

  VastaaPoista
 14. Voi, että, mitä aikaansaannoksia ahkera oot. Tuttua tuo kankaiden puuttuminen. Olen nyt päättänyt, että puoleen vuoteen en osta yhtään kangasta :) kuinkahan kauan päätös pysyy??????

  VastaaPoista