sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kassit valmiina lähtöön

Aika hitaasti täällä edetään ompeluksissa. Haluaisi saada jotain aikaiseksi ja yrittääkin mutta ei vaan synny mitään näkyvää:(

Eilen vierähti muutama tunti kun pakkailin kasseja parin viikon päähän Päivölän tilkkutyökurssille. Onneksi kurssilla opetettavista malleista saadaan tietoja ajoissa niin ehtii miettiä mitä haluaa oppia ja ommella jotta voi vähän pohtia mitä mukaansa pakkaa. Langat ym.tarvikkeet ovat vielä pakkaamatta, ne lisätään vähän ennen lähtöä, vielä on kuitenkin pari viikkoa aikaa ja tarkoitus olisi saada jotain aikaiseksi ompelukoneen äärelläkin.
Kurssia kuitenkin odotellaan jo innolla:)Tämä mysteeriblokin tarvikepaketin olen saanut jo kauan sitten. Hyllyn kulmalla se on odottanut valmistumista. Tänään päätin että kun muuta en ehdi ompelemaan niin ainakin sen verran haluan ommella että tämän teen. Samalla hurautin hanhiblokeista jääneet kulmat neliöiksi. Niillekin luultavasti löytyy joskus joku paikka -paremmalla ajalla:)

Pihassamme kasvaa tammi jonka siemenen anoppi toi meille talon valmistuttua. Vertailin puun pituutta lipputankoon joka on 9 metriä korkea, tammi näytti vähän pidemmältä eli aika iso on. Joka vuosi orava on hakenut innokkaasti tammenterhoja ja tallentanut niitä pitkin pihaa ja kukkapenkkejä joista uusia tammen alkuja sitten tupsahtelee esiin. Tänä vuonna oravia on ollut kolme. Niiden touhuja on ollut mukava seurata varsinkin kun hätistelevät toinen toisiaan. Kaikki ovat kyllä saman näköisiä että ei pysty ihmissilmä erottamaan kuka niistä on kukin:) 
Yhtenä päivänä kotiin tullessamme huomasimme................että orava olikin löytänyt uuden kätkön tammenterholle. Takapihan tammen alta terho oli tuotu etuoven kulmassa olevaan pieneen koloon. Nyt onkin mukava seurata miten homma etenee:)
Makoisaa alkavaa viikkoa:)

22 kommenttia:

 1. Ihailen järjestelmällisyyttäsi! Upeat tilkkuilijan kassit jo pakattuna. Itse olen aivan toivoton viimehetkensuorittaja.
  Kaunis kuvio mysteerissä. Oravat on kyllä aika hauskoja toimissaan! Ja taas on ollut pöydässä kakku johon ei raaski koskea! Toiset tekee vain aivan tavallisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on täälläkin toisinaan kankaat ja muut sikin sokin mutta tykkään kyllä "jämpiydestä":)
   Kursseilla olen katsellut toisten kauniita kasseja ja siksi olen ajatellut että voisihan itsekin yrittää ommella jonkinnäköisiä aihekasseja:)

   Poista
 2. Ihailuja tulee täältäkin suunnalta - kurssin openkin olisi aika alkaa toimia järjestelmällisemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä opettajalla on vähän enemmän suunnittelemista kuin oppilailla tulla valmiiksi mietitylle kurssille ja sen vuoksi helpompi pakkailla kasseja:)

   Poista
 3. Hieno mysteeriblokki. Minusta on kiva nähdä, mitä muut tekevät, kaikkea ei ehdi eikä tarvitse ommella itse. Oravia on hauska seurata, kunhan eivät tee mitään haitallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, voi vaan ihailla toisten ompeluja:) Kaikkea ei todellakaan tarvitse itse tehdä vaikka mieli tekisikin:):)

   Poista
 4. Oletpa ihailtavan ajoissa Päivölän kurssille lähtemisen kanssa. Minunkin piti osallistua, mutta jouduin perumaan. Hauskoja oravia teillä. Tammenterhoja taitaa tänä vuonna olla runsaasti. Huomasin valtavasti terhoja asvaltilla tänään liikkellä ollessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuona viikonloppuna oli sopivasti aikaa pohtia mitä ottaa mukaansa kurssille. Arvelin että muuten voi tulla kiire ja taitaisi tullakin:) on niin monenlaista tekemistä ennen ensi viikon perjantaita.
   Meilläkin on piha täynnä tammenterhoja, osa piilotettuna ja osa nurmikolla:)

   Poista
 5. Voi, sinulla on jo kassit pakattu! Minä olen vasta hätäisesti lukenut kurssikirjeen. Onpa kiva tavata sinut Päivölässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakkasin ajoissa ajatuksella. Nyt on kaikenlaista muuta menoa eikä ehtisi pohtia mitä mukaansa ottaa. Monesti olen kantanut kaikenlaista turhaa mukanani ja tällä kertaa ajattelin tehdä pakkauksen ajatuksella:) Voi olla että kun minimoi mukaansa ottamat tavarat että paljon jää puuttumaan tai sitten mukana ei ole sitä mitä juuri silloin tarvitsisi. Onneksi mukaan tulee kauppias tarvikkeineen niin saa sopivsti täydennyksiä.
   Nähdään perjantaina:)

   Poista
 6. Sinä oletkin jo ajoissa liikkeellä, kun jo kasseja pakkailet, siitä tietää, että jotain kivaa ja hauskaa on tiedossa:) Oravat ovat kyllä hauskoja seurattavia ja kun jemmailevat ruokiaan mihin milloinkin. Kaunis mysteerityö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa on todellakin tiedossa:) Saa aivan rauhassa olla mieleisen harrastuksensa parissa:)!

   Poista
 7. Upeat on kassit, joissa tavarat kulkee kurssipaikalle ja hyvähän se on vatmistautua ajoissa. Kaunis mysteeri, mutta niin on voileipäkakkukin.

  VastaaPoista
 8. Oo miten hienot kurssikassit ja pussukat! Todella aikaisin olet pakkaillut, hyvä sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti muistan kursiilla mitä olen mihinkin ompelukseen ajatellut kun noin ajoissa tein pakkaukset:)

   Poista
 9. Kivaa mallia alat tehdä. Mukavaa kurssia!
  Oravat on niin hauskoja kavereita, kunhan eivät asetu taloksi. Meidän Karkilla riittää töitä kun pitää vahtia oravia päivät pitkät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein vain yhden blokin, katson myöhemmin mihin saan sen sopivasti sijoitettua:)
   Oravat pysykööt kaukana talosta;) hyvä että sinulla on vahti!

   Poista
 10. iik, olet ihailtavan ajoissa. itse en ole edes vielä ajatellut mitä ottaisin mukaan kurssille, paitsi mitä asiakkaat ovat toivoneet. Onneksi on tuo viimetinka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tavarat viimetinkassakin ehtii. Nyt vaan halusin rauhassa pohtia mitä kannan mukanani kun aina tulee otettua niin paljon turhaa mukaansa:)


   Poista
 11. Voi miten upea kakku! Oletko tehnyt itse? Sinulla on niin hienot kassit kurssikamoille. Mielenkiintoinen blokki, semmoinen modernin oloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä leivotaan kaikenlaisia herkkuja sillon tällöin:) Ei kuitenkaan kovin usein kun ei vaan vartalo tahdo kestää niiden syömistä vaikka kuinka tekisi mieli;)
   Yritän olla vähän samanlainen toisten kurssilaisten kanssa kasseineni:)

   Poista