tiistai 19. toukokuuta 2015

Kesäpäivä maatilalla

 Entiseltä työkaverilta saamiani kangaspaloja pyörittelin monena päivänä ja moneen suuntaan. Suunnittelusta ei meinannut tulla mitään, minkäänlaista ahaa-elämystä ei syntynyt. Paneelikankaat ovat yleensäkin kovin haasteellisia minulle, sama oli tämän kankaan kanssa.
Yhtenä päivänä vaan päätin että nyt kankaan palat ommellaan jonkin näköiseen kokoonpanoon muuten en saa mitään muuta aikaiseksi kun näiden kanssa vaan tuskailen. Jossain vaiheessa ommellessa ajattelin heittää koko homman roskiin kun työ ei miellyttänyt silmää mutta kun sitäkään ei malttanut tehdä niin pakko oli vaan jatkaa.
Peiton kooksi muodostui 95x110cm. Annan sen kankaiden lahjoittajalle. Luulen että hänellä on käyttöä sille aika pian;)
Sopivaa kuvauspaikkaakaan ei meinannut löytyä mutta en valita. Olen tämän viikon lomalla ja nautin kauniista päivistä kasvimaata ja kasvihuonetta kunnostellen ja välillä ulkona istuskellen kahvia nauttimassa ihanassa auringonpaisteessa.Takapuolen ompelen yleensä yhdestä kappaleesta nopeuttaakseni työn valmistumista. Kaapista löytynyt lastenkangas ei tällä kertaa riittänyt sellaisenaan joten nyt pääsin leikittelemään taustankin kanssa.
Tikkauksen hurautin vapaalla tikkauksella kuviona: loops&hearts. Tätä oli tosi mukava tehdä. Kuviosta tuli kiva ja homma eteni sutjakkaasti.

Pari valmistunutta tilkkupintaa odottelee myös tikkauksiaan. Tämän peiton tikkaamisesta innostuneena ajattelin ommella nekin valmiiksi. Ensin on vaan keksittävä niihin sopivat tikkausmallit. 9 kommenttia:

 1. Kiva peittohan tuosta tuli. Turhaan tuskailit. On aina mukavaa lukea, kun joku muukin nauttii vapaasta tikkauksesta. Loops & hearts on hyvä valinta lapse peittoon.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että teit valmiiksi, sillä tästä tuli vallan hieno! Tikkaukset kivat ja kaikki. Varmasti on saajalle mieleen!

  VastaaPoista
 3. Sait mielenkiintoisen pinnan aikaseksi paloista. Kiva työ. Tätä on kiva katsoa.

  VastaaPoista
 4. Oikein hieno työ edestä ja takaa ;D

  VastaaPoista
 5. Tulipas hieno, vaiakka alku oli tuskaisa. Ehkäpä hyvät työt vaatii semmoisen alkutuskan. Tikkaus on todella hienoa! Niin vakaata ja sutjakkaa.

  VastaaPoista
 6. Onneksi jatkoit sinnikkäästi ompelua, peitosta tuli
  hieno.

  VastaaPoista
 7. Hieno peitto, ihailen tikkaustasi!

  VastaaPoista
 8. Paneelit on tosiaan aika vaikeita. Hyvin olet ne käyttänyt. Kiva työ taustaa myöden!

  VastaaPoista
 9. Niin hienosti pilkottu ja sommiteltu paneeli! Taas niin totta se lopussa kiitos seisoo! Tikkaukset ovat sujuneet upeasti.

  VastaaPoista