sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Viikonlopun matkailua, Vuorenkilpi-sukat

Vietimme viikonlopun musiikin merkeissä tuttavien luona. Kvartettimiehet harjoittelivat ja harjoittelivat ja harjoittelivat laulujaan parin viikon kuluttua oleviin kilpailuihin.
Lauantaina talon rouva lähtikin näyttämään meille naisille paikkakunnan nähtävyyksiä ja shoppailukohteita, ja kyllä oli mukavaa. Kerrankin sain hillittyä itseni ja kukkaro pysyi kiinni koko reissun. Tosin olin kyllä varautunut raottamaan sitä jos vähänkin sopivaa ja mielekästä vastaan olisi sattunut. Ehkä olen oppinut harkitsemaan tarkemmin.......ainakin silloin tällöin.
Ensin kävimme kenkäkaupassa jossa oli todellakin valinnan varaa vaikka kuinka paljon. Olin juuri viikolla ostanut kolmet kengät joten nyt piti käyttää harkintaa!! En ostanut vaikka yhdet kyllä houkuttivat kovasti. Laukkujakin oli monenlaisia ja todella kiinnostavia, niissä hintalappu oli sitä luokkaa että todellakin pisti miettimään tarvitseeko juuri tuota laukkua vai olisiko muitakin vaihtoehtoja ja olihan niitä, tekee vaikka itse;)
Toinen kohteemme oli Witikkalan kartano. Siellä olevan sisustuskaupan kiersin kahteen kertaan ja osittain kolmeen mutta hallitsin itseni:) Kartanossa oli kivan näköinen kahvila itse leivottuine leivonnaisineen. Kahvittelukin oli jätettävä väliin koska olimme juuri lähteneet aamiaispöydän äärestä ja tiesimme että kahvit odottavat herkkuineen kun pääsemme takaisin kierrokselta. Kartanossa oli myös Paavo Virtasen kauppamuseo.
Paluumatkalla ihailimme ruskan sävyttämää Himos-maisemaa.Telkkarin katselusukkina on valmistunut perussukat sekä Roosanauha-kirjasesen ohjeen mukaan neulotut Vuorenkilpi-sukat. Lanka on vanhaa varastoa ja vahvempaa kuin ohjeen mukainen lanka. Loin muutaman silmukan taas vähemmän puikolle kuten Kaija-sukissakin.3 kommenttia:

 1. Oi, kun kiva nähdä tuo vanha kauppa, tuollaisia ne olivat kyläkaupat maalla lapsuudessani:)
  Ihanat maisemakuvat, silmä lepää.
  Hienot sukat ja alla upea tilkkupinta!

  VastaaPoista
 2. Olet saanut viettää viikonlopun kauniissa maisemissa ja mukavissa elämyksissä. Ihailen järkevyyttäsi ja kylmäpäisyyttäsi olla lankeamatta turhiin ostoksiin mahtavasta tarjonnasta huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Hieno viikonloppu ja miten saitkin pidettyä pussinsuun kiinni! Respektiä (kumarrus). Sinulta onnistuu sukat kuin sukat! Oletko tutustunut jo karjalaisiin Sukupolvien Silmukoihin?

  VastaaPoista