lauantai 15. maaliskuuta 2014

Pitäisiköhän lopettaa..............

................tämän työn tikkaaminen tai ainakain vaihtaa tikkausmallia.15 cm:n matkalla on mennyt viisi neulaa poikki. Vai olisiko vielä sitkeästi yritettävä. Onneksi neuloja on varastossa, niitä tuli hankittua useampi paketti kangaskaupan lopetusmyynnistä. Olin kyllä testannut ja harjoitellut tätä tikkausmallia ennen työhön ryhtymistä mutta jostain syystä se ei vaan nyt onnistunut:( 


Päätin kuitenkin luovuttaa ja näin ratkojakin pääsi töihin. Kvilttaaja antoi Tilkkulehdessä hyvän vinkin tähän hommaan ja sillä purkaminen sujui aika reippaasti. 


Sitten vaan uusi idea esiin:)

Tällä hetkellä ompeluaikaa on tosi vähän - näin ollen sen voisi käyttää tehokaammin uuden valmistamiseen kuin vanhan purkamiseen:)

7 kommenttia:

 1. Voi, miten harmillista, eikä syytä neulojen katkeamiselle löydy? Tikkausmalli näyttää kivalle, mutta harvan lompakko tuollaista katkemistahtia kestää, vaikka olisi ale-neulatkin, kärsivällisyydestä puhumattakaan. Toivottavasti löydät uuden, neulaystävällisen mallin.

  VastaaPoista
 2. Onpa kurjaa. Purkaminen on aina vihoviimeistä hommaa.

  VastaaPoista
 3. Moi, voisikohan neulojen katkeamiseen oa syynä pien synkronointiongelma koneessa? Minä ainakin huollattaisin koneen ennen jatkamista. Puhdista kaikki pöly sukkulan ympäriltä. Täytä uusi puola alalangalla. Tarkista, että et missään tapauksessa käytä joustavaa lankaa. Kokeile tikata no 90:n neulalla. Top Stich neula olisi paras vaihtoetho. Neulojen laaduissa on eroja.

  VastaaPoista
 4. Aikaisena purkajiana toivon, kerro ihmeessä se vinkki :)

  VastaaPoista
 5. Katkeaako neula ainoastaan tuota ommellessa, eli kone toimiiko kone normaalisti muulloin kuin vapaatikkauksessa? Kuvissa olevassa kohdassa ainakin ompelet juuri yhdyssaumojen yli ja pistot näyttävät paikoitellen vähän kireiltä. Varmaan olet kokeillutkin liikuttaa kangasta hitaammin ja laskea ompelunopeutta saumojen ylityksessä? Olet tuon ommellut ilmeisesti liikuttaen työtä eteen päin ja taaksepäin. Mitäpä jos kokeilet vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle?
  Omassa koneessani (Bernina) joudun vapaatikkauksessa useimmiten säätämään ylälangan kireyden lähestulkoon nollaan, jotta saan siistejä pistoja.

  VastaaPoista
 6. Unohtui vielä se poliitikon keino: nukkua yön yli ja sitten jatkaa :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Harmillista, että joutuu ottamaan ratkoja esille. Toivottavasti jaksat kärsivällisesti purkaa, ja kokeilla jotakin toista tikkausmallia. Tai sitten koneenhuollon jälkeen kokeilla uudelleen samaa tyyliä. Tsemppiä tikkaukseen!!!

  VastaaPoista